Cikk azonosítója: 917607 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Small Business felhasználói további tájékoztatást és hibaelhárítással kapcsolatos információkat találnak a Small Business támogatása webhelyen.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows 8 vagy Windows 8 Server Beta rendszerű számítógép esetén egyes programokban nem használható a súgószolgáltatás. 

Ha Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerű számítógépeken egyes programokban a súgót próbálja használni, a következő hibaüzenetet kapja a Windows súgó és támogatás ablakban:
A program súgóját Windows Help formátumban hozták létre, amely a Windows régebbi verzióiban volt használatos, és a Windows Vista rendszerben nem támogatott.
Ha Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 rendszerű számítógépeken egyes programokban a súgót próbálja használni, a következő hibaüzenetet kapja a Windows súgó és támogatás ablakban:
A program súgóját Windows Help formátumban hozták létre, amely a Windows jelen verziójában nem szereplő szolgáltatásra támaszkodik. Letölthet azonban egy programot, amely lehetővé teszi a Windows Help formátumban létrehozott súgótartalom megtekintését.
Ha Windows 8 vagy Windows 8 Server rendszerű számítógépeken egyes programokban a súgót próbálja használni, a következő hibaüzenetet kapja a Windows súgó és támogatás ablakban:
A program súgója Windows súgó formátumban készült. A formátum egy olyan szolgáltatáson alapul, amelyet a Windows adott verziója nem tartalmaz. További információért látogasson el a Microsoft Súgó és támogatás webhelyére.

Oka

A probléma akkor merülhet fel, ha egy olyan programban próbálja használni a súgót, amely a súgó egy régebbi összetevője, a WinHlp32.exe segítségével jeleníti meg a súgótartalmat. Mivel a Windows Vista és a Windows újabb verziói nem tartalmazzák a WinHlp32.exe fájlt, a korábbi súgótartalommal készült .hlp fájlok megnyitásához telepítenie kell ezt az összetevőt.

Ez a probléma az alábbi körülmények között jelentkezhet:
 • Windows XP rendszerről Windows Vista vagy Windows 7 rendszerre frissít. Ezután egy olyan programban próbálja megnyitni a súgót, amelyet a Windows XP rendszerre telepített.
 • Olyan új számítógépet vásárol, amin a Windows 7 vagy a Windows Vista már előre telepítve lett. Ezután telepít rá egy régebbi programot, amit a Windows XP rendszerben is használt, majd megpróbálja használni a Súgót abban a programban.
 • Windows Vista vagy Windows 7 rendszerről Windows 8 Consumer Preview rendszerre frissít. Ezután egy olyan programban próbálja megnyitni a súgót, amelyet a korábbi rendszerre telepített.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a Windows súgó programot (WinHlp32.exe) az azt támogató Windows-verziókon. Ahhoz, hogy az operációs rendszernek megfelelő verziót szerezze be, tudnia kell, hogy 32 vagy 64 bites Windows rendszerrel rendelkezik. Ha nem tudja biztosan, hogy a Windows melyik verzióját futtatja, hajtsa végre a „Ha nem tudja biztosan, hogy milyen verziójú a telepített Windows rendszer” részben leírt lépéseket.

Megjegyzés: Annak meghatározásához, hogy a Windows melyik verziója fut, rendszergazdaként kell bejelentkeznie. Annak ellenőrzéséhez, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve, hajtsa végre az „Annak ellenőrzése, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve” részben leírt lépéseket.

Ha nem tudja biztosan, hogy milyen verziójú a telepített Windows rendszer

Ha nem tudja biztosan, hogy a Windows melyik verziója van a számítógépre telepítve, hajtsa végre a következő varázsló lépéseit.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures

Annak ellenőrzése, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve

Annak ellenőrzéséhez, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve, hajtsa végre a következő varázsló lépéseit.
Click here to view or hide step-by-step instructions with pictures A Windows súgó program (WinHlp32.exe) megfelelő verziójának beszerzése
 1. A számítógépen működő operációs rendszertől függően kattintson az alábbi „Windows súgó program” hivatkozások egyikére:Megjegyzés:A Windows 8 Server Beta nem támogatja a Windows Súgó programot, és ehhez a Windows-verzióhoz nem érhető el letöltés.
 2. Kattintson a Folytatás gombra a Windows eredetiség-ellenőrző futtatásához. A Windows eredetiségének ellenőrzése összetevő telepítéséről a következő Microsoft webhelyén talál további információt:
  http://www.microsoft.com/hu-hu/download/genuine-validation.aspx?id=5143
 3. A használt operációs rendszer kiadásától függően töltse le és telepítse a Windows6.*-KB917607-x64.msu vagy a Windows6.*-KB917607-x86.msu fájlt.
Megjegyzés: A letöltött WinHlp32.exe fájl telepítése után előfordulhat, hogy egyes makrók le lesznek tiltva, az intraneten tárolt .hlp fájlok pedig blokkolva lesznek. Ezekről a problémákról „A WinHlp32.exe frissítés telepítése után esetlegesen előforduló ismert problémák” című részben talál további információt.

A makrók egyetlen számítógépen történő engedélyezéséről a „Makrók engedélyezése egyetlen számítógépen a letöltött WinHlp32.exe telepítése után” című részben talál további információt.

A makrók felügyelt környezetben, csoportházirendekkel történő engedélyezéséről a „Rendszer-beállítási bejegyzésekkel és csoportházirendekkel kapcsolatos információk hálózati rendszergazdák számára” című részben talál további információt.

További információk tapasztalt felhasználóknak

Ismert problémák

A WinHlp32.exe frissítés telepítésekor esetlegesen előforduló ismert problémák

Click here to view or hide detailed information

A WinHlp32.exe frissítés telepítése után esetlegesen előforduló ismert problémák

Click here to view or hide detailed information

A Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 rendszerek WinHlp32.exe fájllal kapcsolatos kompatibilitási problémáinak megoldása

Click here to view or hide detailed information

Makrók engedélyezése egyetlen számítógépen a WinHlp32.exe program telepítése után

Click here to view or hide a detailed automated solution

Az intraneten vagy egyetlen számítógépen található .hlp fájlok letiltásának feloldása a WinHlp32.exe telepítése után

Click here to view or hide a detailed automated solution

Rendszer-beállítási bejegyzésekkel és csoportházirendekkel kapcsolatos információk hálózati rendszergazdák számára

Click here to view or hide detailed information

További információk a .hlp fájlokat kibocsátó súgótartalom-szolgáltatóknak

A Windows Vista programmal kezdődően a régebbi súgó-összetevőt (WinHlp32.exe) lecserélte egy olyan új összetevő, amely további szolgáltatásokat biztosít a Windows újabb verziói esetén.

A jövőbeli Windows-kiadások jelenlegi formájában nem fogják támogatni a WinHlp32.exe technológiát. Ezért nyomatékosan javasoljuk a szoftverfejlesztőknek, hogy Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows 8 Consumer Preview és Windows 8 Server Beta rendszeren ne használják ezt a Windows súgó programot. A .hlp kiterjesztésű súgófájlokat használó programok fejlesztői inkább alakítsák át súgófájljaikat más megfelelő, például .chm, .html vagy .xml formátumra. a WinHelp API felületének hívásait pedig az új tartalomforrásnak megfelelően módosítani. A súgótartalmak más formátumba történő átalakításához számos, külső gyártók által készített eszköz szerezhető be.

Megjegyzés: A Windows Vista, a Windows 7, a Windows Server 2008 és a Windows Server 2008 R2 rendszer 16 bites .hlp fájlok esetén továbbra is támogatja a WinHelp.exe programot. A WinHelp.exe program a Windows súgóprogramjának a 16 bites .hlp fájlokhoz készült változata. A WinHelp.exe program továbbra is a Windows Vista és a Windows 7 részét képezi.

Hivatkozások

A Csoportházirenddel kapcsolatos további tudnivalókért látogasson el a Microsoft TechNet következő webhelyeire:

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 917607 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 30. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbresolve kbtshoot kbhelp kbexpertisebeginner kbinfo kbcip KB917607
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com