Programhiba: Windows Media Player 11 alkalmazásra vagy Windows Vista rendszerre történő frissítés után a Windows Media digitális jogkezelési rendszere (DRM) által védett tartalmak lejátszásako...

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 919589 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Ha a Microsoft Windows Media Player 11 alkalmazással digitális jogkezelés által védett médiafájlokat kísérel meg lejátszani a Windows Media Player 11 alkalmazásra vagy Windows Vista rendszerre történő frissítés után, a tartalom nem játszható le. Ez a cikk a rendszer biztonsági összetevőinek azt a frissítését ismerteti, amely megoldhatja a problémát.

A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználók számára íródott.

A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni a cikket.

Hibajelenségek

Előfordulhat, hogy a Microsoft Windows Media digitális jogkezelési rendszere (DRM) által védett, korábban beszerzett tartalmak nem játszhatók le. A probléma előfordulásakor a rendszer egy Microsoft-webhelyet jeleníthet meg. Ez a probléma az alábbi feltételek bármelyikének teljesülésekor tapasztalható:
  • A Windows XP rendszerhez készült Microsoft Windows Media Player, a Microsoft Windows Media Player 10 vagy a 9-es sorozatba tartozó Windows Media Player alkalmazást a Microsoft Windows Media Player 11 alkalmazásra frissítette.
  • A Microsoft Windows operációs rendszer egy korábbi verzióját frissítette a Windows Vista rendszerre.

A hiba elhárításának lépései

Frissítse a rendszer biztonsági összetevőit a Microsoft alábbi webhelyéről:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=75378
Ha a biztonsági összetevők frissítése során problémába ütközik, ellenőrizze az ActiveX-vezérők működését a Microsoft alábbi webhelyén:
http://www.microsoft.com/genuine/diag/default.aspx?displaylang=hu&sGuid=8656b7e3-584a-4131-8b1d-663f9821f465
Megjegyzés: Ha problémák továbbra is fennállnak, kérjen segítséget, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. A terméktámogatási szolgálattal való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/contactus/

Kerülő megoldás

Ha ez sem segít a probléma megoldásában, próbálkozzon más tartalmak letöltésével és lejátszásával. Ha ezt a módszert választja, a tartalmat olyan tartalomszolgáltatótól töltse le, amelynél érvényes előfizetéssel rendelkezik. Ez a művelet frissíti a rendszerben a visszavont tanúsítványok listáját (CRL).

További információ

Ha nem tudja lejátszani a korábban beszerzett tartalmakat, előfordulhat, hogy a tartalomszolgáltató nem konfigurálta a licenckiszolgálókat a visszavonási információk licencet kérő ügyfélalkalmazások számára történő továbbítására. Az eszközkulcs visszavonása megakadályozhatja az engedéllyel nem rendelkező eszközöket a védett tartalmakhoz való hozzáférésben. A visszavonási információkról és a Windows Media jogkezelőről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
941826 A Windows Media Rights Manager 10.1.2 SDK csomag alapértelmezett beállításai nem teszik lehetővé a visszavonási információk továbbítását (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 919589 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 27. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Media Player 11
Kulcsszavak: 
kbresolve kbtshoot kbprb KB919589
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com