U wordt doorgestuurd naar een webpagina wanneer u probeert inhoud af te spelen die wordt beveiligd door Windows Media DRM nadat u een upgrade hebt uitgevoerd naar Windows Media Player 11 of naar Windows Vista

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 919589 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

Wanneer u door Windows Media DRM beveiligde inhoud probeert af te spelen nadat u een upgrade hebt uitgevoerd naar Windows Media Player 11 of Windows Vista, wordt de inhoud niet afgespeeld. Dit artikel bevat informatie over een upgrade voor beveiligingsonderdelen waarmee u het probleem kunt oplossen.

Dit artikel is bedoeld voor beginnende tot enigszins ervaren computergebruikers.

Wellicht kunt u de stappen beter volgen als u dit artikel afdrukt.

Symptomen van het probleem

U kunt geen inhoud afspelen die u eerder hebt verkregen als de inhoud wordt beveiligd met Microsoft Windows Media Digital Rights Manager (DRM). Wanneer dit probleem optreedt, wordt u doorgestuurd naar een website van Microsoft. Dit probleem kan in een van de volgende omstandigheden optreden:
 • U hebt een upgrade uitgevoerd van Microsoft Windows Media Player voor Windows XP, van Microsoft Windows Media Player 10 of van Microsoft Windows Media Player 9 Series naar Microsoft Windows Media Player 11.
 • U hebt een upgrade uitgevoerd van een eerdere versie van Microsoft Windows naar Windows Vista.

Stappen om het probleem op te lossen

Upgrade voor beveiligingsonderdelen

U kunt een upgrade uitvoeren voor een beveiligingsonderdeel van uw digitale mediaspeler om de beveiligde bestanden af te spelen die u hebt verkregen voordat u de upgrade naar Windows Media Player 11 uitvoerde. Als u de upgrade voor beveiligingsonderdelen wilt installeren, voert u een van de volgende handelingen uit:
 • Zie voor Windows XP de sectie 'Stappen voor Windows XP'.
 • Zie voor Windows Vista de sectie 'Stappen voor Windows Vista'.

Stappen voor Windows XP

Vereiste Als u deze upgrade wilt gebruiken, moet u Internet Explorer uitvoeren als Administrator. Ga als volgt te werk om Internet Explorer als Administrator uit te voeren:
 1. Klik op Start en klik op Uitvoeren.
 2. Typ de volgende tekst en klik op OK.

  C:\Program Files\Internet Explorer
 3. Houd Shift ingedrukt, klik met de rechtermuisknop op het pictogram Internet Explorer (IEXPLORE) en klik op Uitvoeren als.
 4. Klik op De volgende gebruiker.
 5. Typ bij Gebruikersnaam en Wachtwoord de naam van de Administrator-account en het wachtwoord dat u wilt gebruiken, en klik op OK.
Ga als volgt te werk om de update van het beveiligingsonderdeel te installeren:
 1. U kunt de beveiligingsupdate installeren vanaf de volgende website van Microsoft:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=75378
 2. Installeer zo nodig het ActiveX-besturingselement. Ziet u de informatiebalk van Internet Explorer die wordt weergegeven in de volgende afbeelding?

  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
  goldbar1


  Als de informatiebalk wordt weergegeven, gaat u als volgt te werk om het WGA-validatieonderdeel (Windows Genuine Advantage) te installeren:
  1. Klik met de rechtermuisknop op de informatiebalk en klik op ActiveX-besturingselement installeren (zie de volgende afbeelding).

   Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
   goldbar2
  2. Klik in het dialoogvenster Internet Explorer - Beveiligingswaarschuwing op de knop Installeren.
 3. Klik op de knop Bijwerken boven aan de pagina.

Stappen voor Windows Vista

Ga als volgt te werk om de update van het beveiligingsonderdeel te installeren:
 1. U kunt de beveiligingsupdate installeren vanaf de volgende website van Microsoft:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=75378
 2. Installeer zo nodig het ActiveX-besturingselement. Ziet u het dialoogvenster dat wordt weergegeven in de volgende afbeelding? Als u dit dialoogvenster al hebt gesloten, drukt u op F5 op het toetsenbord om de pagina te vernieuwen. Het dialoogvenster wordt dan weer geopend.

  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
  uac


  Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, gaat u als volgt te werk om het WGA-validatieonderdeel (Windows Genuine Advantage) te installeren:
  1. Klik op Doorgaan. Wellicht wordt u naar het Administrator-wachtwoord gevraagd.
  2. Klik in het dialoogvenster Beveiligingswaarschuwing (zie de volgende afbeelding) op Installeren.

   Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
   install
 3. Klik op de knop Bijwerken boven aan de pagina.
Opmerking Als u problemen ondervindt tijdens de installatie van de upgrade voor beveiligingsonderdelen, gaat u naar de volgende Microsoft-website om de ActiveX-functionaliteit te controleren:
http://www.microsoft.com/genuine/diag/default.aspx?displaylang=nl&sGuid=8656b7e3-584a-4131-8b1d-663f9821f465

Workaround

Als u het probleem nog steeds niet kunt verhelpen, kunt u proberen een nieuw stuk inhoud te downloaden en af te spelen. Als u deze methode gebruikt, downloadt u de inhoud vanaf een abonnementservice voor inhoud waarop u momenteel bent geabonneerd. Via deze methode moet de CRL (Certificate Revocation List) van het systeem worden bijgewerkt.

Contact opnemen met Product Support Services

Als u nog steeds problemen ondervindt, is het wellicht raadzaam iemand anders om hulp te vragen of om contact op te nemen met Product Support Services. De volgende Microsoft-website biedt informatie over de manier waarop u contact kunt opnemen met Product Support Services:
http://support.microsoft.com/contactus/

Meer informatie

Als u eerder verkregen inhoud niet kunt afspelen, heeft de inhoudsprovider mogelijk niet ingesteld dat intrekkingsinformatie door de licentieservers moet worden verzonden naar de clienttoepassing waarvoor de licentie is aangevraagd. Door intrekking van apparaatsleutels kunnen apparaten zonder licentie geen toegang krijgen tot beveiligde inhoud. Als u meer informatie wilt over intrekkingsinformatie en over Windows Media Right Manager, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
941826 De bezorging van intrekkingsinformatie is niet opgenomen in de standaardinstellingen voor Windows Media Rights Manager 10.1.2 SDK

Eigenschappen

Artikel ID: 919589 - Laatste beoordeling: donderdag 25 september 2008 - Wijziging: 6.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows Media Player 11
Trefwoorden: 
kbresolve kbtshoot kbprb KB919589

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com