Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων τα οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε μια οικογένεια προγραμμάτων του Office 2007

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 919895 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Για μια έκδοση αυτού του άρθρου που αφορά το Office 2003 και το Microsoft Office XP, ανατρέξτε στο άρθρο 903275.

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων τα οποία ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε μια εφαρμογή του Microsoft Office 2007. Επιπλέον, αυτό το άρθρο περιέχει διάφορες μεθόδους τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αντιμετώπιση ζητημάτων ενεργοποίησης.

Το άρθρο αυτό προορίζεται για αρχάριους έως μέσους χρήστες υπολογιστών.

Συμπτώματα

Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα στα ακόλουθα σενάρια:

Σενάριο 1


Κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε μια οικογένεια προγραμμάτων του Microsoft Office 2007, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα:
 • Εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα σφάλματος:
  Το λογισμικό δεν είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί, επειδή ο αριθμός-κλειδί π ροϊόντος που εγκαταστήσατε δεν είναι έγκυρος. Καταργήστε την εγκατάσταση του λογισμικού και εγκαταστήστε το ξανά χρησιμοποιώντας έναν έγκυρο αριθμό-κλειδί π ροϊόντος.
 • Η διαδικασία ενεργοποίησης θα αποτύχει. Επιπλέον, εμφανίζεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι έχετε καλύψει τον αριθμό υπολογιστών στους οποίους μπορείτε να ενεργοποιήσετε την οικογένεια προγραμμάτων του Office 2007.

Σενάριο 2


Όταν ξεκινήσατε με επιτυχία μια εφαρμογή του Office 2007 και όλες οι λειτουργίες εκτελούνταν σωστά στο παρελθόν, παρουσιάζεται ένα μήνυμα σφάλματος. Το μήνυμα σφάλματος αναφέρει ότι έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στις ρυθμίσεις παραμέτρων του υπολογιστή. Εκτός από αυτό το μήνυμα σφάλματος, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε ένα από τα ακόλουθα συμπτώματα:
 • Κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε την οικογένεια προγραμμάτων του Office 2007, ο "Οδηγός ενεργοποίησης" εξαφανίζεται.
 • Κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε την οικογένεια προγραμμάτων του Office 2007 μέσω του Internet, εμφανίζεται ένα σφάλμα επικοινωνίας.
 • Κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε μια οικογένεια προγραμμάτων του Office 2007, ο "Οδηγός ενεργοποίησης" δεν ξεκινά. Επιπλέον, δεν εμφανίζεται κανένα μήνυμα σφάλματος.

Σενάριο 3


Προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε την οικογένεια προγραμμάτων του Office 2007 μέσω τηλεφώνου. Ωστόσο, μετά την καταχώρηση του αναγνωριστικού επιβεβαίωσης που σας δόθηκε από το προσωπικό υποστήριξης, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος. Το μήνυμα σφάλματος αναφέρει ότι το αναγνωριστικό επιβεβαίωσης δεν είναι έγκυρο.

Σενάριο 4


Κατά την επιτυχή εκκίνηση μιας εφαρμογής του Office 2007 και όλες οι λειτουργίες εκτελούνταν σωστά στο παρελθόν, η εφαρμογή του Office 2007 λειτουργεί τώρα σε κατάσταση μειωμένης λειτουργικότητας.

Σενάριο 5


Όταν ξεκινάτε μια δοκιμαστική έκδοση του Office 2007 για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της ενεργοποίησης των αδειών χρήσης, η δοκιμαστική έκδοση του Office 2007 εκτελείται σε κατάσταση μειωμένης λειτουργικότητας και εμφανίζεται ο οδηγός ενεργοποίησης του Office. Επίσης, εμφανίζεται το ακόλουθο κείμενο:

Το σύστημα Office 2007 έχει λήξει. Σε αυτήν την κατάσταση λήξης, πολλές δυνατότητες της έκδοσης δεν είναι διαθέσιμες αν δεν κάνετε μετατροπή στο πλήρες προϊόν. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετατροπή (Convert) για να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετατροπής.

ΣημείωσηΑυτό το πρόβλημα ενεργοποίησης υποδεικνύει ότι το αρχείο Opa12.dat έχει καταστραφεί για τη συγκεκριμένη εφαρμογή του Office 2007.

Σενάριο 6


Όταν προσπαθείτε να λάβετε κλειδί ενεργοποίησης για δοκιμαστική έκδοση του συστήματος Microsoft Office 2007 μέσω Internet, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα σφάλματος:
Δεν ήταν δυνατή η αίτηση για κλειδί ενεργοποίησης της δοκιμαστικής έκδοσης από το Microsoft Activation Assistant

Αυτό το ζήτημα είναι προσωρινό μέχρι να διατεθεί η ενημερωμένη έκδοση του Try Microsoft Office 2007. Η Microsoft βρίσκεται στη διαδικασία ενημέρωσης του Try Microsoft Office 2007 βάσει της ενημέρωσης του Ιανουαρίου του 2010 για το Office Word. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
978951 Περιγραφή της ενημέρωσης του Ιανουαρίου 2010 για το Office Word

Μέθοδοι αντιμετώπισης προβλημάτων

Σημείωση Στην περίπτωση που επιχειρείτε να εγκαταστήσετε μια έκδοση OEM (Original Equipment Manufacturer) μιας οικογένειας προγραμμάτων του Office 2007 σε άλλο υπολογιστή εκτός του δικού σας, να έχετε υπόψη ότι μπορείτε εγκαταστήσετε την έκδοση OEM μόνο σε έναν υπολογιστή. Για κάποιον άλλο υπολογιστή πρέπει να αγοράσετε μια επίσημη έκδοση του Office 2007.

Μέθοδος 1: Διαγράψτε το αρχείο Opa12.dat

Ορισμένα προβλήματα ενεργοποίησης υποδεικνύουν ότι το αρχείο άδειας χρήσης είναι κατεστραμμένο. Αν το αρχείο άδειας χρήσης είναι κατεστραμμένο, δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα αν καταργήσετε και επανεγκαταστήσετε την οικογένεια προγραμμάτων του Office. Το αρχείο άδειας χρήσης δεν καταργείται σε περίπτωση κατάργησης οικογένειας προγραμμάτων του Office. Επίσης, το αρχείο άδειας χρήσης δεν αντικαθίσταται όταν επανεγκαταστήσετε την οικογένεια προγραμμάτων του Office. Στην περίπτωση που το αρχείο άδειας χρήσης είναι κατεστραμμένο, ακολουθήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους για να διαγράψετε το αρχείο άδειας χρήσης.

Για να διαγράψουμε το κατεστραμμένο αρχείο άδειας χρήσης για λογαριασμό σας, μεταβείτε στην ενότητα "Αυτόματη επίλυση". Εάν προτιμάτε να διαγράψετε μόνοι σας το κατεστραμμένο αρχείο άδειας χρήσης, μεταβείτε στην ενότητα "Επίλυση από το χρήστη".


Αυτόματη επίλυση

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start expanded
Για να διαγράψετε το κατεστραμμένο αρχείο άδειας χρήσης, κάντε κλικ στο κουμπί ή στη σύνδεση Fix it. Κατόπιν, επιλέξτε Εκτέλεση (Run) από το παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου (File Download) και ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον Οδηγό Fix it.

Για τα Windows 8
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start expanded
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit1
Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος
Αυτόματη επίλυση της Microsoft 20053
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit2

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end

Για Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 ή Windows Server 2003
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start expanded
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit1
Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος
Αυτόματη επίλυση της Microsoft 50302
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit2
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end

Σημειώσεις
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
 • Αυτός ο οδηγός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επιδιόρθωση λειτουργεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.
 • Εάν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που παρουσιάζει το πρόβλημα, αποθηκεύστε την επίλυση Fix it σε μια μονάδα δίσκου flash ή σε ένα CD και, στη συνέχεια, εκτελέστε την στον υπολογιστή που παρουσιάζει το πρόβλημα.
 • Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα σχόλιά σας. Για να στείλετε σχόλια ή για να αναφέρετε τυχόν ζητήματα που αφορούν αυτήν τη λύση, καταχωρήστε το σχόλιό σας στο ιστολόγιο "Αυτόματη επίλυση" ή στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end

Επίλυση από το χρήστη

Click here to view or hide detailed information

Σημείωση Όταν καταργείτε την εγκατάσταση της οικογένειας προγραμμάτων του Office 2007, το αρχείο άδειας χρήσης δεν καταργείται. Επιπλέον, το αρχείο άδειας χρήσης δεν αντικαθίσταται κατά την επανεγκατάσταση της οικογένειας προγραμμάτων του Office 2007. Με τη διαγραφή του αρχείου Opa12.dat, επιβάλλεται η επαναδημιουργία του αρχείου άδειας χρήσης.

Μέθοδος 2: Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας είναι σωστές

Click here to view or hide detailed information

Μέθοδος 3: Εξακριβώστε ότι δεν εκτελείτε μια δοκιμαστική έκδοση του Office 2007

Click here to view or hide detailed information

Μέθοδος 4: Ελέγξτε τη σύνδεση στο Internet

Click here to view or hide detailed information

Παρόμοιες λύσεις και προβλήματα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με σφάλματα επικοινωνίας, τα οποία ενδέχεται να προκύψουν κατά την ενεργοποίηση ενός προϊόντος του Office, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
822519 Κατά την προσπάθειά σας να ενεργοποιήσετε προγράμματα του Office μέσω Internet, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος

Αναφορές

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 919895 - Τελευταία αναθεώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 - Αναθεώρηση: 16.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Office Enterprise 2007
 • Microsoft Office Ultimate 2007
 • Microsoft Office Professional Plus 2007
 • Microsoft Office Professional 2007
 • Microsoft Office Standard 2007
 • Microsoft Office Home and Student 2007
 • Microsoft Office Basic 2007
 • Microsoft Office Access 2007
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office InfoPath 2007
 • Microsoft Office OneNote 2007
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Publisher 2007
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
 • Microsoft Office Project Professional 2007
 • Microsoft Office Project Standard 2007
 • Microsoft Office Visio Professional 2007
 • Microsoft Office Visio Standard 2007
Λέξεις-κλειδιά: 
kbfixme kbmsifixme kbprb kbexpertiseinter kbceip kbtshoot kbactivation kblicensing kbwizard kbcip KB919895

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com