Cikk azonosítója: 919895 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A cikk Office 2003 és Microsoft Office XP programcsomagra vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 903275.

Összefoglaló

A cikk azt ismerteti, hogy miként háríthatók el a 2007-es Microsoft Office-alkalmazások aktiválásának megkísérlésekor tapasztalható problémák. A cikk több módszert is ismertet az aktiválási problémák elhárításához.

A cikk a kezdő és a középszintű számítógép-felhasználók számára íródott.

A jelenség

A problémák az alábbi esetekben fordulhatnak elő:

1. eset


Amikor megkísérli aktiválni a 2007-es Microsoft Office rendszert, a következő jelenségek egyikét tapasztalhatja:
 • A következő hibaüzenet jelenik meg:
  A szoftver nem aktiválható, mert a telepítéshez használt termékazonosítókulcs érvénytelen. Távolítsa el a szoftvert, és telepítse érvényes termékazonosítókulccsal.
 • Az aktiválási folyamat sikertelenül végződik. Ezenkívül megjelenik egy arról tájékoztató üzenet, hogy a 2007-es Office rendszer több számítógépen már nem aktiválható.

2. eset


Miután sikeresen elindított egy 2007-es Office-alkalmazást, melynek korábban az összes funkciója megfelelően működött, egy hibaüzenet jelenik meg. A hibaüzenet szerint lényeges módosítások történtek a számítógép konfigurációjában. A hibaüzeneten kívül az alábbi jelenségek is előfordulhatnak:
 • A 2007-es Office rendszer aktiválásának megkísérlésekor az Aktiválás varázsló eltűnik.
 • Amikor az interneten keresztül próbálja meg aktiválni a 2007-es Office rendszert, kommunikációs hibáról tájékoztató üzenetet kap.
 • Amikor a 2007-es Office rendszer aktiválásával próbálkozik, nem indul el az Aktiválás varázsló. Ekkor nem jelenik meg semmilyen hibaüzenet.

3. eset


A 2007-es Office rendszert telefonon próbálja meg aktiválni. Miután azonban megadja a támogatási személyzettől kapott megerősítő azonosítót, hibaüzenet jelenik meg. A hibaüzenet szerint a megerősítő azonosító érvénytelen.

4. eset


Egy korábban teljes mértékben megfelelően működő 2007-es Office-alkalmazás sikeres elindítását követően a 2007-es Office-alkalmazás most csökkentett szolgáltatáskészletű üzemmódban fut.

5. eset


Miután a 2007-es Office rendszer próbaverzióját első alkalommal nyitja meg a licencaktiválás végrehajtását követően, a 2007-es Office-rendszer próbaverziója csökkentett szolgáltatáskészletű módban fut, és megjelenik az Office aktiválási varázslója. Emellett egy, az alábbihoz hasonló szöveg is megjelenik:

A 2007-es Office rendszer lejárt. Mivel a használati idő lejárt, a termék számos szolgáltatása nem érhető el mindaddig, amíg teljes verziójú szoftverré át nem alakítja. Az átalakítás megkezdéséhez kattintson a Konvertálás lehetőségre.

Megjegyzés: Ez az aktiválási probléma azt jelzi, hogy az Opa12.dat fájl sérült valamely 2007-es Office-alkalmazás esetén.

6. eset


Amikor megkísérel aktiválási kulcsot beszerezni az interneten a 2007-es Microsoft Office rendszer próbaverziójához, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
The Microsoft Activation Assistant was unable to request your trial activation key (A Microsoft aktiválási segédje nem tudott próbaverziós aktiválási kulcsot kérni)

Ez a probléma ideiglenes jellegű, és a Try Microsoft Office 2007 webhely új verziójának elérhetővé válásakor megoldódik. A Microsoft jelenleg dolgozik a Try Microsoft Office 2007 webhely frissítésén, az Office Word alkalmazás 2010 januárjában kiadott frissítésének megfelelően. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál:
978951 Az Office Word alkalmazás 2010. januárban kiadott frissítése

Hibaelhárítási módszerek

Megjegyzés: Ha egy 2007-es Office rendszer OEM-verzióját próbálja egy másik számítógépre telepíteni, ne feledje, hogy az OEM-verziók csak egyetlen számítógépre telepíthetők. Ha a terméket egy másik számítógépre szeretné telepíteni, akkor a 2007-es Office programcsomag kereskedelmi verzióját kell beszereznie.

1. módszer: Az Opa12.dat fájl törlése

Egyes aktiválási problémák azt jelzik, hogy a licencfájl sérült. Ha a licencfájl sérült, a probléma nem oldható meg az Office rendszer eltávolításával és újratelepítésével. A licencfájlt az eltávolítóprogram nem törli az Office rendszer eltávolításakor. A licencfájl továbbá nem íródik felül az Office rendszerújratelepítésekor. Ha a licencfájl sérült, a következő módszerek egyikével törölje.

Ha azt szeretné, hogy a sérült licencfájl törlése automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha saját kezűleg szeretné törölni a sérült licencfájlt, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.


Automatikus javítás

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start expanded
A sérült licencfájl törléséhez kattintson a Fix it gombra vagy a hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a Fix it varázsló lépéseit.

Windows 8 esetén
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start expanded
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 20053
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end

Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2008 vagy Windows Server 2003 esetén
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start expanded
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50302
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end

Megjegyzések:
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding start collapsed
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end collapsed
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets folding end

Kézi javítás

Click here to view or hide detailed information

Megjegyzés: A 2007-es Office rendszer eltávolításakor a licencfájl nem törlődik. A licencfájl továbbá nem íródik felül a 2007-es Office rendszer újratelepítésekor sem. Az Opa12.dat fájl törlésével a rendszert a licencfájl újbóli létrehozására kényszeríti.

2. módszer: A számítógép idő- és dátumbeállításainak ellenőrzése

Click here to view or hide detailed information

3. módszer: Annak megállapítása, hogy a 2007-es Office rendszer próbaverzióját futtatja-e

Click here to view or hide detailed information

4. módszer: Az internetkapcsolat ellenőrzése

Click here to view or hide detailed information

Hasonló problémák és megoldások

Az Office-programok aktiválásakor esetleg előforduló kommunikációs hibákról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
822519 Az Office-programok interneten keresztül történő aktiválásakor hibaüzenet jelenik meg

Hivatkozások

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 919895 - Utolsó ellenőrzés: 2013. február 12. - Verziószám: 15.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Enterprise 2007
 • Microsoft Office Ultimate 2007
 • Microsoft Office Professional Plus 2007
 • Microsoft Office Professional 2007
 • Microsoft Office Standard 2007
 • Microsoft Office Home and Student 2007
 • Microsoft Office Basic 2007
 • Microsoft Office Access 2007
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office InfoPath 2007
 • Microsoft Office OneNote 2007
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Publisher 2007
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
 • Microsoft Office Project Professional 2007
 • Microsoft Office Project Standard 2007
 • Microsoft Office Visio Professional 2007
 • Microsoft Office Visio Standard 2007
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme kbprb kbexpertiseinter kbceip kbtshoot kbactivation kblicensing kbwizard kbcip KB919895
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com