Windows XP-alapú számítógépeken előfordulhat, hogy a rendszer nem ismeri fel az USB-elosztóról leválasztott, majd ahhoz újracsatlakoztatott eszközöket

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 920875 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Tételezzük fel az alábbiakat:
  • USB-elosztót csatlakoztat egy Microsoft Windows XP-alapú számítógéphez.
  • Az elosztóhoz egy USB-eszközt csatlakoztat, amely megfelelően működik.
  • Leválasztja, majd újracsatlakoztatja az USB-eszközt az elosztóhoz.
Ilyenkor előfordulhat, hogy a Windows nem ismeri fel az elosztóhoz újracsatlakoztatott USB-eszközt. E probléma következtében az USB-eszköz nem megfelelően működik. Ezen felül az Eszközkezelő ismeretlen eszközként sorolja fel az USB-eszközt.

A megoldás

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el. A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.

Előfeltételek

A gyorsjavítás csak Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerű számítógépen telepíthető.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítése után újra kell indítani a számítógépet.

Gyorsjavítások helyettesítése

A gyorsjavítás helyettesíti a Microsoft Tudásbázis következő cikkében ismertetett gyorsjavítást:
922128 A Windows XP rendszer nem küld értesítést az USB-busz túlterheltségéről (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
(Tento
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Usbhub.sys5.1.2600.298059 13623-Aug-200609:10
(Tento

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
Azokról a problémákról, amelyek USB-eszközök számítógéphez történő csatlakoztatásakor fordulhatnak elő, a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
871233 A Windows XP rendszerrel működő számítógép nem ismeri fel az USB-eszközt, ha azt közvetlenül a számítógép készenléti vagy hibernált állapotból való visszatérését követően csatlakoztatja

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 920875 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbfix kbqfe kbusb kbpubtypekc kbautohotfix KB920875
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com