Foutbericht nadat u de verbinding hebt verbroken voor een computer met Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition voor serviceproviders: 'Er is een fout opgetreden tijdens het laden van Microsoft CRM-functionaliteit'

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 921540 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
De in dit artikel beschreven hotfix is niet beschikbaar voor de Chinese of Japanse versie van Microsoft Dynamics CRM.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

U verbreekt de verbinding tussen een computer met de client voor Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition voor serviceproviders en het netwerk. Vervolgens start u Microsoft Office Outlook 2003 opnieuw. Nadat Outlook opnieuw is gestart, wordt de werkbalk van Outlook niet geladen. Bovendien wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Er is een fout opgetreden tijdens het laden van Microsoft CRM-functionaliteit. Probeer Microsoft Outlook opnieuw te starten. Neem contact op met de systeembeheerder als er fouten blijven optreden.

Oplossing

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet voor die taal beschikbaar.

Bestandsgegevens

De Engelse versie van deze hotfix heeft de bestandskenmerken die in de volgende tabel worden weergegeven (of recentere bestandskenmerken). De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC-notatie (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Als u het verschil tussen UTC en lokale tijd wilt bepalen, gebruikt u het tabblad Tijdzone van de optie Datum en tijd in het Configuratiescherm.
Client voor Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition voor serviceproviders
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
File nameFile versionFile sizeDateTime
Microsoft.crm.dll3.0.5745.1015383,79210-Aug-200605:31
Microsoft.crm.dll3.0.5745.0383,76824-Feb-200612:34

Informatie over de installatie

Installeer deze hotfix op computers waarop de client voor Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition voor serviceproviders wordt uitgevoerd.

Speciale vereisten

Voor het installeren van deze hotfix gelden geen speciale vereisten.

Computer opnieuw opstarten

Start de computer na installatie van de hotfix opnieuw op als dit wordt gevraagd.

Informatie over verwijderen

U kunt deze hotfix verwijderen van een computer waarop de client voor Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition voor serviceproviders wordt uitgevoerd, door Software te kiezen in het Configuratiescherm. Systeembeheerders kunnen het hulpprogramma Spunist.exe gebruiken om deze hotfix te verwijderen van een computer waarop de client voor Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition voor serviceproviders wordt uitgevoerd.

Dit hulpprogramma staat in de map %Windir%\$NTUninstallKB921540$\Spuninst.

Meer informatie

Voor meer informatie over de terminologie die wordt gebruikt om software-updates voor Microsoft te beschrijven, klikt u op de volgende artikelnummers in de Microsoft Knowledge Base:
824684 Beschrijving van de standaardterminologie die wordt gebruikt om software-updates van Microsoft te beschrijven
887283 Naamgevingsstandaarden voor hotfixes en updatepakketten voor Microsoft Business Solutions CRM-software (Het Engels)

Eigenschappen

Artikel ID: 921540 - Laatste beoordeling: woensdag 31 december 2008 - Wijziging: 3.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Dynamics CRM 3.0 Professional Edition for Service Providers
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbfix kberrmsg kbbug kbmbscustomization kbhotfixserver kbqfe kbmbsmigrate KB921540

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com