Μήνυμα λάθους κατά την προσπάθειά σας να ανακτήσετε δεδομένα από ένα λογαριασμό μέλους τομέα μετά την αποστολή ενός νέου πιστοποιητικού στο διαχειριστή του τομέα του Groove: "Ο πιστοποιητικού μη έγκυρη"

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 922140 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε δεδομένα που είναι συσχετισμένη με ένα λογαριασμό μέλους τομέα χωρίς δυνατότητα πρόσβασης μετά την αποστολή ενός νέου πιστοποιητικού σε ένα Microsoft Office Groove Server Manager ή ένα Groove Enterprise Management Server, ενδέχεται να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο

Περισσότερες πληροφορίες

Κατά την αποστολή ενός νέου κωδική φράση ή πιστοποιητικό ανάκτησης δεδομένων στο διακομιστή διαχείρισης τομέα του Groove ή κάνετε άλλες ενημερώσεις πολιτικής στο διακομιστή, ο υπολογιστής-πελάτης πρέπει να συνδεθείτε με το διακομιστή για να λάβετε αυτές τις αλλαγές.

Αν δεν είστε συνδεδεμένοι και ξεκίνησε με επιτυχία μια σύνδεση με το διακομιστή διαχείρισης τομέα του Groove, εφόσον το πιστοποιητικό είχε αντικατασταθεί το λογαριασμό, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο πιστοποιητικό ανάκτησης δεδομένων από αυτόν το λογαριασμό. Επειδή το πιστοποιητικό εμφανίζεται ως μη έγκυρη, λαμβάνετε το μήνυμα λάθους που αναφέρεται στην ενότητα "Συμπτώματα".

Ακόμα και αν υπάρχουν προβλήματα με το δίκτυο και όλοι οι χρήστες έχουν πάντα συνδεδεμένοι στο του Groove, η εξισορρόπηση φόρτου εξακολουθεί να μπορεί να προκαλέσει μια καθυστέρηση που διαρκεί αρκετές ώρες μεταξύ της ενημερωμένης έκδοσης στο διακομιστή και την ενημέρωση του υπολογιστή-πελάτη. Εάν ένας λογαριασμός είναι χωρίς σύνδεση λόγω απουσίας χρήστη ή λόγω έλλειψης πρόσβασης στο δίκτυο, οι πληροφορίες προγράμματος-πελάτη μπορεί να είναι πολύ παλαιότερα. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, διατηρούν το παλιό πιστοποιητικά μέχρι να είστε βέβαιοι ότι όλα τα μέλη έχουν λάβει τους.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 922140 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 3.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Groove Enterprise Management Server 3.1
  • Groove Enterprise Management Server 3.0
  • Groove Enterprise Management Server 2.5
  • Groove Hosted Management Services 3.1
  • Microsoft Office Groove Server 2007 Manager
Λέξεις-κλειδιά: 
kbexpertiseinter kbtshoot kbmt KB922140 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:922140

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com