Hibaüzenet jelenik meg az Office rendszerben egy, a beállításjegyzék házirend-beállításai által blokkolt fájltípus miatt

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 922850 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Small Business felhasználói további tájékoztatást és hibaelhárítással kapcsolatos információkat találnak a Small Business támogatása webhelyen.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A cikkben felsorolt 2010-es, 2007-es vagy 2003-as Microsoft Office-programok használatakor az alábbi jelenségek valamelyikét tapasztalhatja:
 • Amikor megpróbál megnyitni egy fájlt, az nem nyílik meg, és az alábbi hibaüzenetek egyike jelenhet meg:

  1. üzenet:
  A megnyitni kívánt fájltípust a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása letiltotta.


  2. üzenet:
  A megnyitni kívánt fájltípust <<Fájltípus>> az Adatvédelmi központ fájlblokkolási beállításai blokkolták.

  Megjegyzés:
  Ebben az üzenetben a <<Fájltípus>> helyőrző egy rövid leírást biztosít a blokkolt fájltípusról. Ez az Office 2010-programokban megjelenő hibaüzenet.

  3. üzenet:
  A megnyitni kívánt fájl a Microsoft Office régebbi verziójával készült. Az ilyen típusú fájlok megnyitását a jelen verzióban a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása tiltja.

  Ezenkívül az alábbi üzenet is megjelenhet:

  Ez a hiba akkor lép fel, ha egy Microsoft Office dokumentum megnyitására tesz kísérletet, de az adott fájltípust a beállításjegyzék egyik házirend-beállítása letiltotta. A Microsoft vagy a rendszergazda a számítógép biztonságossá tétele érdekében megadott egy olyan beállítást a beállításjegyzékben, amely tiltja az ilyen típusú fájlok megnyitását.

  Az ilyen fájltípust használó dokumentumok megnyitásához tiltsa le a beállításjegyzék házirend-beállítását. További információt a Microsoft Tudásbázis 922850. számú cikkében talál.

  Megjegyzés: Az Office 2010-programokban a blokkolt fájl Védett nézetben esetleg megnyitható. Az ablak tetején egy sávban a következő üzenet jelenik meg:

  Védett nézet

  A házirend-beállítások alapján ennek a fájltípusnak a szerkesztése nem engedélyezett. Kattintson ide a további részletekért.
 • Amikor megpróbál menteni egy fájlt, a mentés nem sikerül, és az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:

  A menteni kívánt fájltípust a rendszerleíró adatbázis egyik házirend-beállítása letiltotta.

  Vagy, Office 2010-programokban a következő hibaüzenet jelenik meg:

  A menteni kívánt fájltípust <<Fájltípus>> az Adatvédelmi központ fájlblokkolási beállításai blokkolták.

A megoldás

A probléma megoldásáról a Microsoft Tudásbázis cikkeiben, a használt Office-program neve alatt található cikkszámra kattintva olvashat:

Word 2010, Word 2007 vagy Word 2003Excel 2010, Excel 2007 vagy Excel 2003PowerPoint 2010, PowerPoint 2007 vagy PowerPoint 2003

További információ

Ha a Microsoft Office-alkalmazás nem válaszol, amikor megpróbál menteni vagy megnyitni egy Office-fájlt a Dokumentumok mappában, látogasson el a következő Microsoft webhelyre: A Microsoft Office-alkalmazások további problémáival kapcsolatban látogasson el a Microsoft terméktámogatási szolgálat webhelyére.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 922850 - Utolsó ellenőrzés: 2013. január 3. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Excel 2010
 • Microsoft PowerPoint 2010
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
Kulcsszavak: 
kbproductlink kbresolve kberrmsg kbsettings kbconversion kbsavefile kbopenfile kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb kbsmbportal kbcip KB922850
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com