ID članka: 923159 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Če ste uporabnik izdelkov Small Business, lahko najdete dodatne vire za odpravljanje napak in vire znanja na spletnem mestu Support for Small Business.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

UVOD

V članku je opisano, kako ročno prenesete najnovejše posodobitve definicij za Microsoft Windows Defender.

Dodatne informacije

Če za posodabljanje definicijskih datotek programa Windows Defender ne želite uporabiti storitve WSUS (Microsoft Windows Server Update Services), lahko definicije posodobite ročno. Sledite korakom za 32- ali 64-bitno različico sistema Windows.

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2683283
Opomba Če želite preveriti, ali je v računalniku nameščena 32- ali 64-bitna različica operacijskega sistema Windows, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
827218 Kako ugotoviti, ali je v računalniku nameščena 32- ali 64-bitna različica operacijskega sistema Windows

32-bitne različice sistema Windows

Če želite prenesti datoteko s posodobitvami definicij za Windows Defender za 32-bitne (x86) različice operacijskega sistema Windows, sledite tem korakom:
 1. Kliknite to povezavo: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70631
 2. V pogovornem oknu za prenos kliknite Zaženi ali Shrani.
  Zmanjšaj slikoRazširi sliko
  2804939

  • Če želite takoj namestiti definicijsko datoteko, kliknite Zaženi.
  • Če želite shraniti definicijsko datoteko v računalnik, kliknite Shrani. Če želite namestiti shranjeno datoteko s posodobitvami definicij, kliknite Start in Zaženi, poiščite mapo, kamor ste shranili definicijsko datoteko, dvokliknite datoteko Mpas-fe.exe in nato kliknite V redu.
 3. Ko se definicijska datoteka zažene, se prikaže pogovorno okno za ekstrahiranje datotek. To pomeni, da poteka nameščanje posodobitev definicij. Ko se pogovorno okno za ekstrahiranje datotek zapre, lahko preverite, ali so bile definicije za Windows Defender posodobljene:
  1. Zaženite Windows Defender.
  2. Preverite različico definicije, ki je navedena v polju na dnu pogovornega okna Windows Defender Home.

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2683283
Opomba Če želite namestiti datoteko v računalnik z operacijskim sistemom Windows Vista, z desno tipko miške kliknite datoteko, nato pa kliknite Zaženi kot skrbnik, da jo namestite.


Uporabnik v podjetju

Če ste uporabnik v podjetju, za distribucijo posodobitev definicij za Windows Defender uporabite storitev WSUS (Windows Server Update Services) 2.0 ali novejše različice. Lahko pa uporabite tudi uporabniški prijavni skript in ročno namestite posodobitev definicij, tako da zaženete datoteko s posodobitvami definicij za Windows Defender.

Datoteka s posodobitvami definicij za Windows Defender (Mpas-fe.exe) lahko uporablja stikalo ukazne vrstice -q. To stikalo namesti posodobitev definicij v tihem načinu. Tihi način ne prikaže pogovornega okna za ekstrahiranje definicijskih datotek. Vnesite na primer ta ukaz:
Mpas-fe.exe -q

64-bitne različice sistema Windows

Če uporabljate 64-bitno različico sistema Windows, kliknite eno od spodnjih povezav in prenesite datoteko s posodobitvami definicij za Windows Defender.

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2683283
Opomba Za izvajanje 64-bitne različice programa Windows Defender morate imeti nameščeno 64-bitno različico sistema Windows. V 64-bitnih različicah sistema Windows so vključene različice sistema Windows s procesorjem x64 in Itanium.

Če želite prenesti datoteko s posodobitvami definicij za Windows Defender za različice sistema Windows s procesorjem x64, kliknite to povezavo:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70632


Če želite prenesti datoteko s posodobitvami definicij za Windows Defender za različice sistema Windows s procesorjem Itanium, kliknite to povezavo:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70633

Tehnična podpora za različice operacijskega sistema Microsoft Windows s procesorjem x64

Če je v strojni opremi že nameščena različica operacijskega sistema Microsoft Windows s procesorjem x64, izdelovalec strojne opreme ponuja tehnično podporo in pomoč zanjo. V tem primeru izdelovalec strojne opreme ponuja podporo, ker je bila različica operacijskega sistema Windows s procesorjem x64 vključena v strojno opremo. Izdelovalec strojne opreme je morda prilagodil namestitev različice operacijskega sistema Windows s procesorjem x64 z edinstvenimi komponentami. Edinstvene komponente morda vključujejo posebne gonilnike naprav ali izbirne nastavitve za povečanje učinkovitosti delovanja strojne opreme. Če boste potrebovali tehnično pomoč za različico operacijskega sistema Windows s procesorjem x64, jo Microsoft omogoča v razumnih mejah. Vendar se boste morda morali obrniti neposredno na izdelovalca. Izdelovalec je najbolj usposobljen za podporo programski opremi, ki jo je namestil v strojno opremo. Če ste različico operacijskega sistema Windows s procesorjem x64, na primer Windows Server 2003 x64, kupili ločeno, se za tehnično podporo obrnite na Microsoft.


Če želite več informacij o izdaji Windows XP Professional x64 Edition, obiščite to Microsoftovo spletno mesto: http://www.microsoft.com/slovenija/windowsxp/64bit/default.mspx

Če želite več informacij o različici operacijskega sistema Windows Server 2003 s procesorjem x64, obiščite to Microsoftovo spletno mesto: http://support.microsoft.com/windowsserver2003x64

Če želite več informacij o 64-bitnih različicah operacijskega sistema Windows 7, glejte 32- in 64-bitne različice sistema Windows: pogosta vprašanja

Dodatni viri

Če želite več informacij o odpravljanju težav z definicijami za Windows Defender, glejte Odpravljanje težav s posodabljanjem definicij za Windows Defender.

Opomba To je članek za »HITRO OBJAVO«, ki je ustvarjen neposredno v Microsoftovi organizaciji za podporo. Informacije v tem članku so na voljo »takšne kot so« in kot odziv na težave. Zaradi hitrosti pri objavljanju članka so v gradivu lahko tipografske napake, ki se jih lahko popravi kadar koli brez obvestila. Za dodatne informacije glejte Pogoje uporabe.

Lastnosti

ID članka: 923159 - Zadnji pregled: 29. januar 2013 - Revizija: 5.0
Velja za:
 • Windows Defender
Ključne besede: 
kbdefenderrtwswept kbtshoot KB923159

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com