Artikel-id: 923159 - Visa produkter som artikeln gäller.
Om du är en småföretagskund finns ytterligare felsöknings- och utbildningsresurser på webbplatsen Support för småföretag.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

INLEDNING

I den här artikeln beskrivs hur du manuellt hämtar de senaste definitionsuppdateringarna för Microsoft Windows Defender.

Mer Information

Om du inte vill använda WSUS (Microsoft Windows Server Update Services) för uppdatering av Windows Defender-definitionsfilerna kan du uppdatera definitionerna manuellt. Följ anvisningarna för ditt operativsystem, beroende på om du har en 32-bitarsversion eller en 64-bitarsversion av Windows.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Om du vill tar reda på om du har en 32-bitarsversion eller 64-bitarsversion av Windows klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
827218 Ta reda på om du har en 32- eller 64-bitarsversion av Windows-operativsystemet

32-bitarsversion av Windows

Följ de här anvisningarna om du vill hämta Windows Defender-definitionsuppdateringsfilen för 32-bitarsversionen (x86-baserad) av Windows:
 1. Klicka på följande länk: http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70631
 2. I dialogrutan för filhämtning klickar du antingen på Kör eller på Spara.
  Dölj bildenVisa bilden
  2804933

  • Klicka på Kör om du vill installera definitionsfilen direkt.
  • Klicka på Spara om du vill spara definitionsfilen på datorn. Om du vill installera den sparade definitionsuppdateringsfilen klickar du på Start och sedan på Kör. Leta upp mappen där du sparade definitionsfilen, dubbelklicka på filen Mpas-fe.exe och klicka sedan på OK.
 3. När definitionsfilen körs visas en extraheringsdialogruta. Dialogrutan visar att definitionsuppdateringen installeras. När dialogrutan om filextrahering stängs gör du så här för att kontrollera att Windows Defender-definitionerna har uppdaterats:
  1. Starta Windows Defender.
  2. Kontrollera definitionsversionen som visas längst ned i dialogrutan Startsidan i Windows Defender.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Om du vill installera filen på en dator där Windows Vista körs högerklickar du på filen och installerar sedan genom att klicka på Kör som administratör.


Företagskund

Om du är företagskund bör du använda WSUS (Windows Server Update Services) version 2.0 eller senare när du ska distribuera Windows Defender-definitionsuppdateringar. Du kan även använda ett inloggningsskript för användare när du vill installera en definitionsuppdatering manuellt genom att köra en Windows Defender-definitionsuppdateringsfil.

Windows Defender-definitionsuppdateringsfilen (Mpas-fe.exe) kan använda kommandoradsväxeln -q. Växeln installerar definitionsuppdateringen i tyst läge. Tyst läge innebär att extraheringsdialogrutan för definitionsfilen inte visas. Skriv till exempel följande kommando:
Mpas-fe.exe -q

64-bitarsversion av Windows

Om du använder en 64-bitarsversion av Windows hämtar du Windows Defender-definitionsuppdateringsfilen genom att klicka på en av följande länkar.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Du måste ha en 64-bitarsversion av Windows för att köra en 64-bitarsversion av Microsoft Defender. 64-bitarsversioner av Windows omfattar x64-baserade versioner och Itanium-baserade versioner.

Klicka på följande länk för att hämta definitionsuppdateringsfilen för Windows Defender för x64-baserade versioner av Windows:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70632


Klicka på följande länk för att hämta definitionsuppdateringsfilen för Windows Defender för Itanium-baserade versioner av Windows:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=70633

Teknisk support för x64-versioner av Microsoft Windows

Om maskinvaran levererades med en Windows x64-utgåva installerad ger maskinvarutillverkaren teknisk support och hjälp för Windows x64-utgåvan. Det beror på att Windows x64-utgåvan levererades tillsammans med maskinvaran, och maskinvarutillverkaren kan ha anpassat installationen av Windows x64-utgåvan med speciella komponenter. Dessa kan vara specifika drivrutiner eller inställningar som ger maximala prestanda för maskinvaran. Microsoft tillhandahåller assistans inom rimliga gränser vid behov av teknisk hjälp med en Windows x64-utgåva. Du kan dock behöva kontakta tillverkaren direkt för support på de program som tillverkaren har installerat på maskinvaran. Om du har köpt en separat Windows x64-utgåva, till exempel en Windows Server 2003 x64-utgåva, kontaktar du Microsoft för teknisk support.


Produktinformation om Windows XP Professional x64 Edition finns på följande Microsoft-webbplats: http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx

Produktinformation om x64-baserade versioner av Windows Server 2003 finns på följande Microsoft-webbplats: http://support.microsoft.com/windowsserver2003x64

Produktinformation om 64-bitarsversioner av Windows 7 finns under 32- och 64-bitarsversion av Windows: vanliga frågor och svar

Ytterligare resurser

Mer information om att lösa problem som kan uppstå med Windows Defender-definitioner finns i Felsökning vid problem med definitionsuppdatering i Windows Defender.

Egenskaper

Artikel-id: 923159 - Senaste granskning: den 29 januari 2013 - Revision: 7.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Windows Defender
Nyckelord: 
kbdefenderrtwswept kbtshoot KB923159

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com