ID на статията: 923737 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички
Можете да нулирате настройките на Internet Explorer, за да ги върнете към състоянието, в което са били при първото инсталиране на Internet Explorer на компютъра. Това може да е полезно за отстраняване на неизправности, свързани с проблеми, които може да са причинени от настройки, променени след инсталацията. Нулирането на Internet Explorer е необратимо и всички предишни настройки се губят след изпълнението му.

За да нулираме настройките на Internet Explorer вместо вас, посетете секцията "Нулирайте Internet Explorer вместо мен". Ако предпочитате сами да нулирате настройките на Internet Explorer, вижте как да го направите в секцията "Нека сам нулирам Internet Explorer".

Нулирайте настройките на Internet Explorer вместо мен

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
2683283
 Тази корекция се прилага за Windows 7, Windows Vista и Windows XP. Ако компютърът ви изпълнява Windows 8, преминете към секцията "Нека сам нулирам Internet Explorer сам".

Изпълнете корекцията, за да отворите автоматично диалоговия прозорец Начално състояние на настройките на Internet Explorer, където можете да нулирате настройките на Internet Explorer.
 1. Щракнете върху бутона или връзката Поправи.
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  assets fixit1
  Коригиране на проблема
  Microsoft Fix it 50195
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  assets fixit2


 2. В диалоговия прозорец Изтегляне на файлове щракнете върху Изпълнение и следвайте стъпките в съветника.
 3. В диалоговия прозорец Начално състояние на настройките на Internet Explorer щракнете върху Върни началното състояние.

  Поставете отметка в квадратчето Изтриване на лични настройки, ако искате да изтриете и хронологията на браузъра, търсещите машини, ускорителите, началните страници, защитата от проследяване и данните за филтриране на ActiveX.

 4. Когато възстановяването на настройките по подразбиране на Internet Explorer завърши, щракнете върху Затвори, след което щракнете върху OK.
 5. Излезте от Internet Explorer и след това го стартирайте.

Бележки
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не сте на проблемния компютър, можете да запишете решението на проблема на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Нека сам нулирам настройките на Internet Explorer

 1. Затворете всички отворени прозорци на Internet Explorer и Windows Explorer.
 2. Стартирайте Internet Explorer.

  Забележка Ако компютърът ви изпълнява Windows 8, стартирайте Internet Explorer за работния плот. Промяната на настройките ще повлияе както върху Internet Explorer, така и върху Internet Explorer за работния плот.
 3. В менюто Инструменти докоснете или щракнете върху Опции за интернет. Ако не виждате менюто Инструменти, натиснете Alt.
 4. В прозореца Опции за интернет докоснете или щракнете върху раздела Разширени.
 5. Натиснете или щракнете върху Нулиране. Ако използвате Windows Internet Explorer 6, щракнете върху Възстанови по подразбиране.
 6. В диалоговия прозорец Начално състояние на настройките на Internet Explorer натиснете или щракнете върху Нулиране.

  Поставете отметка в квадратчето Изтриване на лични настройки, ако искате да изтриете и хронологията на браузъра, търсещите машини, ускорителите, началните страници, защитата от проследяване и данните за филтриране на ActiveX.
 7. Когато Internet Explorer приключи с прилагането на настройките по подразбиране, докоснете или щракнете върху Затваряне и след това докоснете или щракнете върху OK.
 8. Излезте от Internet Explorer и след това го стартирайте.
Бележки:
 • Ако затворите всички видими прозорци, но все още получавате съобщение за грешка при опит за нулиране, е възможно да се изпълняват невидими програми. Рестартирайте Windows, стартирайте Internet Explorer и отново опитайте да нулирате настройките.
 • Ако не можете да стартирате Internet Explorer, можете да отворите прозореца за настройките, като натиснете клавиша Windows + R, въведете inetcpl.cpl в полето Изпълнение и след това натиснете Enter. След като прозореца се отвори, изпълнете стъпки 4 до 8.

Допълнителна информация

За да научите какво ще се случи с различните настройки, когато нулирате настройките на Internet Explorer, вижте Начално състояние на настройките на Internet Explorer.

Свойства

ID на статията: 923737 - Последна рецензия: 19 септември 2013 г. - Редакция: 15.0
Важи за:
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows XP
 • Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista
 • Windows Internet Explorer 8
 • Windows Internet Explorer 9
 • Windows Internet Explorer 10
Ключови думи: 
kbfixme kbmsifixme kbexpertiseinter kbexpertiseadvanced kbhowto consumertargetwinfy13 KB923737

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com