Όταν κάνετε επανεκκίνηση των Windows Server 2003, ο υπολογιστής ενδέχεται να εμφανίσει μια οθόνη γκρι ή μπορεί να φαίνεται ότι σταματά να ανταποκρίνεται

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 924995 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Σημαντικό Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τροποποίηση του μητρώου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου πριν το τροποποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τρόπο επαναφοράς του μητρώου εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και τροποποίησης του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
256986 Περιγραφή του μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Το αρχείο Lsass.exe στον Microsoft Windows Server 2003 αναγνωρίζεται ως ένα αρχείο που έχει προσβληθεί από ιό και που είναι στην καραντίνα από υπογραφής εντοπισμού ιών υπολογιστή Associates (CA) eTrust 303.3.30.54. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει τον υπολογιστή για να εμφανιστεί μια οθόνη γκρι όταν γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή. Ο υπολογιστής φαίνεται να σταματά να ανταποκρίνεται.

Συμπτώματα

Όταν κάνετε επανεκκίνηση των Windows Server 2003, ο υπολογιστής ενδέχεται να εμφανίσει μια οθόνη γκρι ή μπορεί να φαίνεται ότι σταματά να ανταποκρίνεται. Ο υπολογιστής ενδέχεται να ανταποκρίνεται σε μια εντολή ping . Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον υπολογιστή οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Μπορεί επίσης να δείτε μια γρήγορη προειδοποιητικό μήνυμα σχετικά με τον ιό Win32/Lasssrv.b.

Αιτία

Αυτή η συμπεριφορά προκύπτει επειδή το αρχείο Lsass.exe έχει απομονώνονται από το Computer Associates eTrust λογισμικό, ακόμα και αν το αρχείο δεν έχει όντως προσβληθεί.

Υπογραφής εντοπισμού ιών CA 303.3.30.54 αναγνωρίζει το αρχείο Lsass.exe ως ιό. Η υπογραφή διαγράφει ή απομονώνει το αρχείο, ανάλογα με τις παραμέτρους του υπολογιστή-πελάτη. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία Web της αρχής έκδοσης Πιστοποιητικών:
http://supportconnect.CA.com/sc/KB/techdetail.JSP?searchID=TEC405236&docid=405236&Bypass=Yes&fromscreen=kbresults

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, αντικαταστήστε το αρχείο Lsass.exe. Χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους για να αντικαταστήσετε το αρχείο Lsass.exe.

Μέθοδος 1: Έναρξη Κονσόλα αποκατάστασης και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε το αρχείο Lsass.exe

 1. Ξεκινήστε την Κονσόλα αποκατάστασης και στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον αριθμό που αντιστοιχεί στην εγκατάσταση που θέλετε.
 2. Πληκτρολογήστε τον τοπικό κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για τον υπολογιστή.
 3. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  Copy c:\windows\system32\dllcache\lsass.exe c:\windows\system32\lsass.exe
  Σημείωση Εάν λάβετε ένα μήνυμα λάθους "Το αρχείο δεν βρέθηκε" κατά την εκτέλεση αυτής της εντολής, πρέπει να αντιγράψετε το αρχείο Lsass.exe από έναν υπολογιστή που λειτουργεί σε μια δισκέτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξαγάγετε το αρχείο από ένα service pack και, στη συνέχεια, αντιγράψτε το αρχείο σε μια δισκέτα. Εάν το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
  copy a:\lsass.exe c:\windows\system32\lsass.exe
 4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία.
 5. Απενεργοποιήστε όλες τις υπηρεσίες προστασίας από ιούς. Για να γίνει αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα.

  Σημαντικό Αυτά τα βήματα ενδέχεται να αυξήσει τους κινδύνους ασφαλείας. Αυτά τα βήματα ενδέχεται επίσης να κάνετε τον υπολογιστή σας ή το δίκτυο πιο ευάλωτα σε επιθέσεις από κακόβουλους χρήστες ή επιβλαβές λογισμικό, όπως οι ιοί. Συνιστάται η διαδικασία που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο για να ενεργοποιήσετε τα προγράμματα να λειτουργούν όπως σχεδιάστηκαν ή για να υλοποιήσετε συγκεκριμένες δυνατότητες των προγραμμάτων. Πριν να κάνετε αυτές τις αλλαγές, συνιστάται να εκτιμήσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Αν επιλέξετε να εφαρμόσετε αυτήν τη διαδικασία, λαμβάνουν τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα για την προστασία του συστήματός σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διαδικασία μόνο εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτήν τη διαδικασία.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση, τύπος Msconfig, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή του Υπηρεσίες στην καρτέλα.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποκρύψετε όλες τις υπηρεσίες της Microsoft, και στη συνέχεια απενεργοποιήστε όλες τις υπηρεσίες προστασίας από ιούς.
 6. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και, στη συνέχεια, η ενημέρωση της υπογραφής CA. Για να ενημερώσετε την υπογραφή, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία Web της αρχής έκδοσης Πιστοποιητικών:
  http://www.CA.com/US/Support/gsa/Virus-Info/Virus-Signature-Updates.aspx
  Εάν το αρχείο Lsass.exe δεν εμφανίζεται στη λίστα φακέλου Dllcache, ίσως χρειαστεί να αποκτήσετε το αρχείο χρησιμοποιώντας κάποια άλλη μέθοδο.

Μέθοδος 2: Χρήση κονσόλας αποκατάστασης για να απενεργοποιήσετε υπηρεσίες eTrust

Σημαντικό Αυτά τα βήματα ενδέχεται να αυξήσει τους κινδύνους ασφαλείας. Αυτά τα βήματα ενδέχεται επίσης να κάνετε τον υπολογιστή σας ή το δίκτυο πιο ευάλωτα σε επιθέσεις από κακόβουλους χρήστες ή επιβλαβές λογισμικό, όπως οι ιοί. Συνιστάται η διαδικασία που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο για να ενεργοποιήσετε τα προγράμματα να λειτουργούν όπως σχεδιάστηκαν ή για να υλοποιήσετε συγκεκριμένες δυνατότητες των προγραμμάτων. Πριν να κάνετε αυτές τις αλλαγές, συνιστάται να εκτιμήσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Αν επιλέξετε να εφαρμόσετε αυτήν τη διαδικασία, λαμβάνουν τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα για την προστασία του συστήματός σας. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη διαδικασία μόνο εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτήν τη διαδικασία.
 1. Ξεκινήστε την Κονσόλα αποκατάστασης.
 2. Απενεργοποιήστε τις παρακάτω διαδικασίες:
  • eTrust Antivirus διακομιστή εργασιών
  • eTrust Antivirus διακομιστή Realtime
  • eTrust Antivirus διακομιστή RPC
  Σημείωση Εάν απενεργοποιήσετε αυτές τις διαδικασίες eTrust, το αρχείο Lsass.exe θα να διατηρούνται σε απομόνωση ξανά.
 3. Αντιγράψτε το αρχείο Lsass.exe C:\Windows\System32\Dllcache και C:\Windows\System32 φάκελοι.
 4. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και, στη συνέχεια, η ενημέρωση της υπογραφής CA. Για να ενημερώσετε την υπογραφή, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία Web της αρχής έκδοσης Πιστοποιητικών:
  http://www.CA.com/US/securityadvisor/virusinfo/signaturefiles/Default.aspx

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε το περιβάλλον προεγκατάστασης των Windows ή μια παράλληλη εγκατάσταση στο σύστημα για να αποκτήσετε πρόσβαση

Προειδοποίηση Ενδέχεται να προκύψουν σοβαρά προβλήματα εάν λανθασμένης τροποποίησης του μητρώου, χρησιμοποιώντας τον Επεξεργαστή μητρώου ή χρησιμοποιώντας κάποια άλλη μέθοδο. Αυτά τα προβλήματα απαιτούν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα ζητήματα αυτά είναι δυνατό να επιλυθούν. Τροποποιήστε το μητρώο με δική σας ευθύνη.

Σημείωση Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο μόνο εάν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Κονσόλα αποκατάστασης.
 1. Προσδιορίστε εάν ο υπολογιστής εκτελεί Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) ή όχι. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα από τα παρακάτω βήματα. Εάν έχετε πρόσβαση στο περιβάλλον προεγκατάστασης των Windows (Windows PE), χρησιμοποιήστε το πρώτο βήμα.
  • Ξεκινήστε το Windows PE, ξεκινήστε τον Επεξεργαστή μητρώου, κάντε κλικ στο κουμπί HKEY_local_machine, και στη συνέχεια να καθορίσετε την τιμή της CSDVersion Τιμή REG_SZ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
  • Τοποθετήστε μια παράλληλη εγκατάσταση στο διακομιστή, ξεκινήστε τον Επεξεργαστή μητρώου, κάντε κλικ στο κουμπί HKEY_local_machine, και στη συνέχεια να καθορίσετε την τιμή της CSDVersion Τιμή REG_SZ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
 2. Εξαγάγετε το αρχείο Lsass.exe από ένα CD των Windows ή αντιγράψτε το αρχείο από ένα διακομιστή που δεν αντιμετωπίζει το θέμα και που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο του service pack.

  Σημείωση Εάν εκτελέσατε μια παράλληλη εγκατάσταση, μπορείτε να εφαρμόσετε Windows Server 2003 SP1, εάν απαιτείται, και, στη συνέχεια, αντιγράψτε το αρχείο Lsass.exe από την παράλληλη εγκατάσταση.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 924995 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 - Αναθεώρηση: 4.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbtshoot kbprb kbmt KB924995 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη: 924995

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com