A Windows Media Player 11 alkalmazásban a digitális jogkezelés által védett médiafájlok lejátszása nem mindig sikerül

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 925705 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Microsoft Windows Media Player 11 alkalmazással digitális jogkezelés által védett médiafájlokat kísérel meg lejátszani, illetve azokhoz új licencet próbál meg beszerezni, előfordulhat, hogy a fájlok nem játszhatók le, illetve nem kap hozzájuk új licencet. Emellett a következő hibaüzenetek valamelyike is megjelenhet:
1. hibaüzenet
A médiafájlok licencei sérültek. (Hibakód: 0xC00D2754)
2. hibaüzenet
A Windows Media Player 11 nem tudja lejátszani a fájlt, mert az ahhoz tartozó licenc megsérült vagy érvénytelen. (Hibakód: 0xC00D11D6)
3. hibaüzenet
A médiatartalom lejátszási licence érvénytelen.
4. hibaüzenet
C00D277F - A biztonságos tároló védelmi hibát jelzett. Állítsa vissza a licenceket egy korábbi biztonsági másolatból, és ismételje meg a műveletet.

Oka

Ez a probléma akkor merül fel, ha a digitális jogkezelő tárolója a számítógépen érvénytelen vagy sérült. Ez az alábbi okok miatt fordulhat elő:
 • Megváltozott a számítógép processzora.
 • Megváltozott a számítógép alaplapja.
 • Módosultak a számítógép hardverével kapcsolatos BIOS-beállítások. Letiltásra került például a hiperszálas feldolgozás.
 • A merevlemez, amelyre a fájl eredetileg le lett töltve átkerült egy másik számítógépre.
 • Egy alkalmazás, például a RegClean eszköz, megváltoztatta a digitális jogkezelés beállításait oly módon, hogy az problémát okoz.
 • A Microsoft Windows rendszert újratelepítették a számítógépen.
Megjegyzés: A digitális jogkezelő rendszerek – köztük a Microsoft Windows termékaktiválási szolgáltatása – belső hardverazonosítóval rendelkeznek, amely a Windows vagy a Windows Media Player 11 telepítésekor fennálló hardverkonfiguráción alapszik. Ha megváltoztatja a számítógép processzorát vagy egyéb eszközeit, a digitális jogkezelő rendszer hardverazonosítója nem fog egyezni az új számítógép-konfigurációval. Ilyen esetben a digitális jogkezelés azt érzékeli, hogy a felhasználó megkísérelt védett tartalmat másolni egy másik számítógépre. Ugyanez történhet akkor is, ha a digitális jogkezelés által védett tároló a Windows beállításjegyzékében (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosult.

A megoldás

A probléma megoldásához állítsa alaphelyzetbe a digitális jogkezelés tárolóját a számítógépen. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Ha a Windows Media Player 11 alkalmazás fut, lépjen ki belőle.
 2. Keresse meg a DRM mappát a merevlemezen, majd nevezze át DRMbackup névre.

  Megjegyzés: Alapértelmezés szerint ez a mappa a Windows XP rendszerben a %SystemDrive%\Documents and Settings\All Users\DRM útvonalon érhető el.
 3. Keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
  http://drmlicense.one.microsoft.com/Indivsite/hu/indivit.asp
 4. Kövesse a webhelyen található utasításokat a Windows Media Player 11 biztonsági összetevőjének frissítéséhez. Az eljárás során új licenceket szerezhet be a médiafájlokhoz. A megvásárolt médiafájlok licenceit is alaphelyzetbe állíthatja, így az ilyen jellegű tartalmat is lejátszhatja a számítógépen.
Megjegyzés: Adott médiafájlok licenceinek az alaphelyzetbe állításához kapcsolatot kell teremtenie azzal a külső tárolóval, ahonnan a fájlokat beszerezte. Ha védett Windows Media Audio formátumú fájlként másolt át CD lemezeket, azokat újra kell másolnia.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 925705 - Utolsó ellenőrzés: 2007. október 23. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Media Player 11
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner KB925705
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com