A digitális jogkezelés által védett média nem alakítható át a Windows Media Player 11 alkalmazásban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 925706 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Előfordulhat, hogy a Microsoft Windows Media Player 11 nem tudja a hordozható médiaeszköznek megfelelő formátumúra átalakítani a digitális jogkezelés (DRM) által védett médiafájlokat.

Oka

A probléma egyik lehetséges oka, hogy a digitális jogkezelés által védett fájlok nem konvertálhatók más formátumúra. A másik lehetséges ok, hogy ezek a fájlok nem kódolhatók újra ugyanarra a formátumra más bitsűrűség alkalmazásával.

A probléma akkor is felléphet, ha a tartalomszolgáltatótól beszerezte a fájlok másolásához szükséges licencet. Az érintett fájlok közé tartoznak az audio CD-ről Windows Media Audio (WMA) formátumban, a „Zeneszámok másolásvédelme” beállítással másolt zenék is.

Kerülő megoldás

Jelenleg a digitális jogkezelés által védett Windows Media Audio és Windows Media Video formátumú fájlok nem alakíthatók át. Kerülő megoldásként az alábbi módszerek közül használja az adott helyzetnek megfelelőt:

1. módszer: A „Zeneszámok másolásvédelme” beállítás letiltása, és a tartalom újramásolása

  1. Kattintson a jobb gombbal a Windows Media Player eszköztárra, mutasson az Eszközök pontra, majd kattintson a Beállítások parancsra.
  2. Kattintson a Zene bemásolása fülre.
  3. Törölje a jelet a Zene másolásvédelme jelölőnégyzetből.
  4. Másolja újra a zenét.

2. módszer: Az átalakítás letiltása

Ha egy eszköz támogatja a médiafájlok eredeti formátumban történő lejátszását, letilthatja az adott eszköznél az átalakítást. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a jobb gombbal a Windows Media Player eszköztárra, mutasson az Eszközök pontra, majd kattintson a Beállítások parancsra.
  2. Kattintson az Eszközök fülre.
  3. Jelölje ki a kívánt eszközt, majd kattintson a Tulajdonságok gombra.
  4. Kattintson a Minőség fülre, majd törölje a jelet a Zene, képek, mozgóképek és TV-műsorok konvertálása az eszköz képességeinek megfelelően jelölőnégyzetet.

3. módszer: A „Zene másolásvédelme” beállítás letiltása, majd a tartalom CD-re írása és újramásolása

A tartalmat egy audio CD-re írhatja, majd az audio CD-t nem védett Windows Media Audio vagy nem védett MP3 formátumú fájlként újramásolhatja. Ehhez rendelkeznie kell a digitális jogkezelés által védett fájlok audio CD-re való írásának jogával. A média CD-re írása és másolása után a Windows Media Player át tudja alakítani a fájlokat az eszköznek megfelelő formátumúra.

Megjegyzés: Az audio CD-re való írás, majd Windows Media Audio vagy MP3 formátumú fájlként történő újramásolás során a hang minősége gyengülhet. Ez a hangminőségromlás különösen az eredeti fájl bitsűrűségéhez képest alacsonyabb bitsűrűség használata esetén észrevehető.

Hivatkozások

A digitális jogkezelés által védett hang- és videofájlokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
307689 Digitális jogok általi korlátozásra figyelmeztető üzenet jelenik meg licenccel rendelkező hangfájlok konvertálásakor (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
307692 Licenccel rendelkező fájlok konvertálásakor a művelet digitális jogok általi korlátozására figyelmeztető üzenet jelenik meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
303271 A Windows Media Player nem alakítja át a digitális jogkezelés által védett fájlokat a hordozható eszköznek megfelelő formátumúra (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 925706 - Utolsó ellenőrzés: 2007. január 26. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Media Player 11
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner KB925706
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com