Με τη χρήση φίλτρων επώνυμης διοχέτευσης στο Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1 και νεότερες εκδόσεις αυτών των λειτουργικών συστημάτων

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 925890 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
ΣημαντικόΑυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο τροποποίησης του μητρώου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν να το τροποποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους τρόπους επαναφοράς του μητρώου εάν παρουσιαστεί κάποιο ζήτημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, τον τρόπο επαναφοράς και τροποποίησης του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
256986Περιγραφή του μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο χρήσης της επώνυμης διοχέτευσης φίλτρα στα Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), στο Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) και σε νεότερες εκδόσεις αυτών των λειτουργικών συστημάτων.

Διοχέτευση είναι μια τεχνική για τη μεταφορά πληροφοριών από ένα πρόγραμμα διαδικασία σε άλλη διεργασία του προγράμματος. Σε αντίθεση με άλλες μορφές επικοινωνίας στο εσωτερικό των διαδικασιών (IPC), μια διοχέτευση είναι μια μονόδρομη επικοινωνία. Για παράδειγμα, μια διοχέτευση μεταβιβάζει μια παράμετρο, όπως είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, σε μια δεύτερη διαδικασία. Αυτή η δεύτερη διαδικασία αποδέχεται την έξοδο από την πρώτη διαδικασία ως δεδομένα εισόδου. Στη συνέχεια, το λειτουργικό σύστημα διατηρεί προσωρινά τις πληροφορίες piped έως ότου η διαδικασία λήψης διαβάζει τις πληροφορίες αυτές. Για αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ διεργασιών, μπορείτε να ορίσετε δύο διαύλους. Σε αυτό το σενάριο, μια διοχέτευση αντιμετωπίζει προς μία κατεύθυνση και η διοχέτευση αντιμετωπίζει προς την άλλη κατεύθυνση.

Ωστόσο, υπάρχει ένας περιορισμός των διαύλων για IPC. Ο περιορισμός προκύπτει όταν οι διεργασίες που χρησιμοποιούν διοχετεύσεις έχουν μια κοινή διαδικασία γονικό. Επομένως, πρέπει να μοιράζονται ένα κοινό ανοιχτή διαδικασία ή διαδικασία ενεργοποίησης. Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργηθεί από μια κλήση συστήματος διακλάδωση από μια γονική διεργασία. Το μέγεθος της διοχέτευσης είναι 4.096 byte τουλάχιστον.

Μια επώνυμη διοχέτευση είναι μια επέκταση της παραδοσιακής διοχέτευσης. Μια παραδοσιακή διοχέτευση είναι ανώνυμο επειδή υπάρχει ανώνυμα. Παραμένει μόνο για όσο διάστημα η διαδικασία εκτελείται. Μια επώνυμη διοχέτευση είναι μόνιμες συστήματος και υπάρχει πέρα από τη διάρκεια της διαδικασίας. Πρέπει να αποσυνδέσετε ή να διαγράψετε την επώνυμη διοχέτευση, όταν χρησιμοποιείται πλέον. Διαδικασίες, όπως ένα αρχείο, επισυνάψτε Γενικά η επώνυμη διοχέτευση για την εκτέλεση IPC. Επώνυμες διοχετεύσεις σχετίζονται στενά αρχεία "ειδικών συσκευών". Ως "συσκευή ειδικών" αρχεία, διοχετεύσεις δεν αναφέρονται σε πραγματικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο σύστημα αρχείων.

Επώνυμη διοχέτευση φιλτράρισμα υπηρεσία Παρουσιάστηκε στο Windows XP SP2 και το Windows Server 2003 SP1 και είναι διαθέσιμη σε νεότερες εκδόσεις αυτών των λειτουργικών συστημάτων. Επώνυμη διοχέτευση φιλτράρισμα υπηρεσίας χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσετε ή να αποκλείσουν την πρόσβαση σε επώνυμες διοχετεύσεις. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης της επώνυμης διοχέτευσης φιλτράρισμα περιγράφεται στην ενότητα "Περισσότερες πληροφορίες".

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΡΟΣΟΧΗΕνδέχεται να προκύψουν σοβαρά ζητήματα σε περίπτωση λανθασμένης τροποποίησης του μητρώου με χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ή άλλης μεθόδου. Λόγω αυτών των προβλημάτων, ενδέχεται να χρειαστεί εκ νέου εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα προβλήματα αυτά είναι δυνατό να επιλυθούν. Τροποποιήστε το μητρώο με δική σας ευθύνη.

Ενεργοποίηση του δυναμικού φιλτραρίσματος των επώνυμων διοχετεύσεων

Για να ενεργοποιήσετε τη δυναμική φιλτραρίσματος των επώνυμων διοχετεύσεων, δημιουργήστε την καταχώρηση μητρώου PipeFirewallActive και ορίστε την τιμή σε 1 για τη συγκεκριμένη εγγραφή. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: (Use the tools in the Windows Recovery Environment to repair Windows Vista. To do this, follow these steps:):
 1. Κάντε κλικStartΚάντε κλικΕκτέλεσηTYPERegedit, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίOk.
 2. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
 3. ΣεΕπεξεργαστείτε τη διαδρομήμενού, κάντε κλικ στο κουμπίΝέα, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΤιμή DWORD.
 4. TYPEPipeFirewallActiveως όνομα για τοDWORDΤιμή.
 5. Κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείοPipeFirewallActive, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΤροποποίηση (Modify).
 6. ΣτοΔεδομένα τιμήςπληκτρολογήστε1, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίOk.
 7. Κλείστε τον "Επεξεργαστή Μητρώου" (Registry Editor).

Δημιουργήστε μια λίστα με τις επώνυμες διοχετεύσεις

Για να δημιουργήσετε μια λίστα με τις επώνυμες διοχετεύσεις στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, προσθέστε στη λίστα των επώνυμων διοχετεύσεων ως τιμές για τοAllowedPipesΤιμή μητρώου. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: (Use the tools in the Windows Recovery Environment to repair Windows Vista. To do this, follow these steps:):
 1. Κάντε κλικStartΚάντε κλικΕκτέλεσηTYPERegedit, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίOk.
 2. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
 3. Στο διακομιστήΕπεξεργαστείτε τη διαδρομήμενού, κάντε κλικ στο κουμπίΝέα, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΤιμή πολλών συμβολοσειρών.
 4. TYPEAllowedPipesως όνομα για τοMulti-StringΤιμή.
 5. Κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείοAllowedPipes, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΤροποποίηση (Modify).
 6. ΣτοΔεδομένα τιμήςπλαίσιο, πληκτρολογήστε τη λίστα των επώνυμων διοχετεύσεων και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίOk.
 7. Κλείστε τον "Επεξεργαστή Μητρώου" (Registry Editor).
Όταν η τιμή της καταχώρησης μητρώου PipeFirewallActive έχει οριστεί σε 1 και οι τιμές συμβολοσειράς της καταχώρησης μητρώου AllowedPipes σε λίστα διάφορες επώνυμων διοχετεύσεων, η υπηρεσία διακομιστή επιτρέπει μόνο την πρόσβαση σε αυτά επώνυμες διοχετεύσεις, των οποίων τα ονόματα που βρίσκονται στο στοAllowedPipesΛίστα (List). Όλες οι άλλες επώνυμες διοχετεύσεις είναι αποκλεισμένες.

Κατάργηση μιας καθορισμένης διοχέτευσης από τη λίστα "AllowedPipes"

Για να καταργήσετε μια επώνυμη διοχέτευση από τονAllowedPipesλίστα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικStartΚάντε κλικΕκτέλεσηTYPERegedit, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίOk.
 2. Εντοπίστε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
 3. Κάντε δεξιό κλικ στο στοιχείοAllowedPipes, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπίΤροποποίηση (Modify).
 4. ΣτοΔεδομένα τιμήςπλαίσιο, επιλέξτε ένα ή περισσότερα επώνυμων διοχετεύσεων που θέλετε να διαγράψετε. Κάντε δεξιό κλικ στην επιλογή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπίDelete.
 5. Κάντε κλικOkΓια να καταργήσετε τις επώνυμες διοχετεύσεις από τοAllowedPipesΛίστα (List).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗΤώρα έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε επώνυμες διοχετεύσεις.
 6. Κλείστε τον "Επεξεργαστή Μητρώου" (Registry Editor).
ΣΗΜΕΙΩΣΗΑν υπάρχει ήδη ο φάκελοςPipeFirewallActiveκαταχώρηση μητρώου έχει οριστεί σε 1, πρόσβαση σε οποιαδήποτε επώνυμης διοχέτευσης που δεν παρατίθεται στο στοAllowedPipesλίστα θα αποκλειστούν για τις περιόδους λειτουργίας με έλεγχο ταυτότητας και για τις περιόδους λειτουργίας χωρίς έλεγχο ταυτότητας. Αυτό σημαίνει ότι αν τοPipeFirewallActiveη ρύθμιση μητρώου είναι 1, τοAllowedPipesη λίστα πρέπει να περιέχει την επώνυμη pipes που που χρειάζεστε για να αποκτήσετε πρόσβαση. Για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση σε όλες τις επώνυμες διοχετεύσεις, μην ορίζετε τιμές για τοPipeFirewallActiveΚαταχώρηση μητρώου.

Στην έκδοση κυκλοφορίας του Windows Server 2003, τις ακόλουθες επώνυμες διοχετεύσεις είναι μόνιμη και δεν είναι δυνατό να απενεργοποιηθεί:
 • NETLOGON
 • lsarpc
 • SAMR
 • Πρόγραμμα περιήγησης
 • Srvsvc
 • wkssvc
Στο Windows Server 2003 SP1 και νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, αυτές οι επώνυμες διοχετεύσεις δεν είναι μόνιμη. Αν υπάρχει ήδη ο φάκελοςPipeFirewallActiveη καταχώρηση μητρώου ορίζεται σε 1 και τοAllowedPipesη καταχώρηση μητρώου δεν υπάρχει, τα Windows θα χρησιμοποιήσουν αυτές οι επώνυμες διοχετεύσεις. Αν υπάρχει ήδη ο φάκελοςAllowedPipesη καταχώρηση μητρώου υπάρχει, πρόσβαση σε όλες τις επώνυμες διοχετεύσεις αποκλείεται, εκτός αν οι επώνυμες διοχετεύσεις με τοAllowedPipesΛίστα (List).

Επώνυμες διοχετεύσεις για ένα διακομιστή αρχείων ή ένα διακομιστή εκτυπώσεων

Τις ακόλουθες επώνυμες διοχετεύσεις είναι απαραίτητα για το διακομιστή σε λειτουργία μόνο ως διακομιστής αρχείων ή ένα διακομιστή εκτύπωσης:
 • spoolss
 • Πρόγραμμα περιήγησης
 • wkssvc
 • Srvsvc

Επώνυμες διοχετεύσεις που χρησιμοποιούνται σε ελεγκτές τομέα

Αν υπάρχει ήδη ο φάκελοςAllowedPipesη λίστα είναι κενή και τοPipeFirewallActiveη καταχώρηση μητρώου έχει οριστεί σε 1, θα πρέπει να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο τις ακόλουθες επώνυμες διοχετεύσεις:
 • NETLOGON
 • lsarpc
 • SAMR
Εάν αυτές οι επώνυμες διοχετεύσεις δεν βρίσκονται σε τοAllowedPipesλίστα, υπολογιστές-πελάτες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για παράδειγμα, υπολογιστές-πελάτες δεν είναι δυνατό να συμμετάσχετε στον τομέα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 925890 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbfilter kbfirewall kbpipeline kbinfo kbmt KB925890 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:925890

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com