Named pipe-filters gebruiken in Windows XP SP2, Windows Server 2003 SP1 en latere versies van deze besturingssystemen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 925890 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
BelangrijkDit artikel bevat informatie over het wijzigen van het register. Controleer of de back-up van het register voordat u het wijzigt. Zorg ervoor dat u hoe u het register kunt herstellen weet als er een probleem optreedt. Klik op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over back-up, terugzetten en het register wijzigen:
256986Beschrijving van het Microsoft Windows-register
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

INLEIDING

In dit artikel wordt beschreven hoe named pipe filters gebruiken in Windows XP Service Pack 2 (SP2) in Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1 (SP1) en in latere versies van deze besturingssystemen.

Een pipe is een techniek voor het doorgeven van informatie vanuit een programma aan een ander programma proces. In tegenstelling tot andere vormen van interproces communicatie (IPC) is een pipe een eenrichtingsverkeer. Bijvoorbeeld doorgegeven een pipe parameter de uitvoer van een proces met een tweede proces. Deze tweede proces accepteert de uitvoer van het eerste proces als invoer. Vervolgens bevat het besturingssysteem tijdelijk piped informatie totdat de ontvangstprocedure gegevens leest. U kunt twee buizen instellen voor tweerichtingscommunicatie tussen processen. In dit scenario een pipe vlakken één richting en de pijp vlakken de richting.

Het is echter een beperking van pijpen voor IPC. De beperking treedt op wanneer de processen gebruiken een gemeenschappelijke bovenliggende proces hebben. Daarom moeten ze delen een gemeenschappelijke open proces of gang. Vervolgens moeten ze worden gemaakt door een systeemaanroep fork van bovenliggende proces. Grootte van een pipe is ten minste 4.096 bytes.

Een named pipe is een uitbreiding van de traditionele pipe. Traditionele pipe is naamloos omdat deze anoniem bestaat. Het blijft alleen voor als het proces wordt uitgevoerd. Een named pipe is permanent systeem en dan de levensduur van het proces bestaat. U moet ontkoppelen of verwijderen van de named pipe wordt niet langer gebruikt. Processen, zoals een bestand, meestal koppelen aan de named pipe IPC uitvoeren. Named pipes zijn nauw verwant "speciale apparaat" bestanden. Als 'speciale apparaat' bestanden verwijzen pipes niet naar de werkelijke gegevens in het bestandssysteem opgeslagen.

Named pipe filtering service werd geïntroduceerd in Windows XP SP2 en Windows Server 2003 SP1 en is beschikbaar in latere versies van deze besturingssystemen. Service filteren named pipe wordt gebruikt of blokkeert de toegang tot named pipes. Informatie over het inschakelen van de named pipe filteren wordt besproken in de sectie 'Meer informatie'.

Meer informatie

WaarschuwingEr kunnen ernstige problemen optreden als u het register foutief wijzigt met de Register-Editor of met een andere methode. Deze problemen mogelijk het besturingssysteem opnieuw te installeren. Microsoft kan niet garanderen dat deze problemen kunnen worden opgelost. Wijzig het register voor uw eigen risico.

Dynamisch filteren van named pipes inschakelen

De registervermelding PipeFirewallActive maken inschakelen dynamisch filteren van named pipes en stel de waarde 1 voor deze vermelding. Vervolgens hebben niet de computer opnieuw opstarten. U doet dit als volgt:
 1. Klik opStart, klik opUitvoeren, typRegedit, en klik vervolgens opOK.
 2. Zoek en klik op de volgende registersubsleutel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters
 3. OpBewerkenmenu, klik opNieuwe, en klik vervolgens opDWORD-waarde.
 4. TypePipeFirewallActiveAls de naam voor deDWORDwaarde.
 5. Klik met de rechtermuisknopPipeFirewallActive, en klik vervolgens opWijzigen.
 6. In deWaardegegevensin het vak1, en klik vervolgens opOK.
 7. Sluit Register-Editor.

Maak een lijst van named pipes

Lijst van named pipes toegankelijk wilt maken, de lijst van named pipes toevoegen als waarden voor deAllowedPipesregisterwaarde. Vervolgens hebben niet de computer opnieuw opstarten. U doet dit als volgt:
 1. Klik opStart, klik opUitvoeren, typRegedit, en klik vervolgens opOK.
 2. Zoek en klik op de volgende registersubsleutel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Lanmanserver\Parameters
 3. Op deBewerkenmenu, klik opNieuwe, en klik vervolgens opWaarde met meerdere tekenreeksen.
 4. TypeAllowedPipesAls de naam voor deMeerdere tekenreeksenwaarde.
 5. Klik met de rechtermuisknopAllowedPipes, en klik vervolgens opWijzigen.
 6. In deWaardegegevensde lijst met named pipes en klik opOK.
 7. Sluit Register-Editor.
Wanneer de waarde van de registervermelding PipeFirewallActive is ingesteld op 1 en de string-waarden van de registervermelding AllowedPipes verschillende named pipes lijst, de server-service alleen toegang biedt tot die named pipes waarvan de namen worden gevonden in deAllowedPipeslijst. Alle andere named pipes worden geblokkeerd.

Een named pipe verwijderen uit de lijst 'allowedpipes'

Verwijderen van een named pipe van deAllowedPipeslijst, als volgt:
 1. Klik opStart, klik opUitvoeren, typRegedit, en klik vervolgens opOK.
 2. Zoek en klik op de volgende registersubsleutel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Lanmanserver\Parameters
 3. Klik met de rechtermuisknopAllowedPipes, en klik vervolgens opWijzigen.
 4. In deWaardegegevensvak selecteren een of meer named pipes die u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en klik vervolgens opVerwijderen.
 5. Klik opOKverwijderen van named pipes van deAllowedPipeslijst.

  OpmerkingToegang tot named pipes is geblokkeerd.
 6. Sluit Register-Editor.
OpmerkingAls dePipeFirewallActiveregistervermelding is ingesteld op 1, toegang tot de named pipe wordt niet vermeld in deAllowedPipeslijst geblokkeerd voor geverifieerde sessies en niet-geverifieerde sessies. Dit betekent dat, als dePipeFirewallActiveregisterinstelling is 1, deAllowedPipeslijst bevat de named pipes die u nodig hebt. Voor toegang tot alle named pipes, stel geen waarden voor dePipeFirewallActiveregistervermelding.

In de versie van Windows Server 2003 de volgende named pipes zijn hardcoded en kan niet worden uitgeschakeld:
 • Netlogon
 • LSARPC
 • samr
 • browser
 • Srvsvc
 • Wkssvc
In Windows Server 2003 SP1 en latere versies van het besturingssysteem zijn deze named pipes geen hardgecodeerde. Als dePipeFirewallActiveregistervermelding is ingesteld op 1 en deAllowedPipesregistervermelding niet bestaat, gebruikt Windows deze named pipes. Als deAllowedPipesregistervermelding bestaat, toegang tot alle named pipes is geblokkeerd, tenzij de named pipes zijn deAllowedPipeslijst.

Named pipes voor een bestandsserver of afdrukserver

De volgende named pipes zijn vereist voor de server werkt alleen als een bestandsserver of afdrukserver:
 • Spoolss
 • browser
 • Wkssvc
 • Srvsvc

Named pipes op domeincontrollers gebruikt

Als deAllowedPipeslijst leeg is en dePipeFirewallActiveregistervermelding is ingesteld op 1, moet u handmatig de volgende named pipes toevoegen:
 • Netlogon
 • LSARPC
 • samr
Als u named pipes zijn niet in deAllowedPipeslijst met clientcomputers problemen. Bijvoorbeeld kunnen niet clientcomputers het domein.

Eigenschappen

Artikel ID: 925890 - Laatste beoordeling: vrijdag 18 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 1
Trefwoorden: 
kbhowto kbfilter kbFirewall kbpipeline kbinfo kbmt KB925890 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:925890

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com