Ez az üzenet akkor jelenik meg, ha egy Office program régebbi verziójával próbál megnyitni egy Office 2007 programban mentett fájlt: „Ez a fájl egy régebbi bétaverzióban készült”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 926054 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Telepítette az Office 2007 rendszerhez tartozó kompatibilitási csomagot. Ezután megpróbál megnyitni egy Microsoft Office 2007 programban mentett fájlt a következő Microsoft Office programok valamelyikével:
 • Microsoft Office 2003
  • Microsoft Office Excel 2003
  • Microsoft Office PowerPoint 2003
  • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Office XP
  • Microsoft Excel 2002
  • Microsoft PowerPoint 2002
  • Microsoft Word 2002
 • Microsoft Office 2000
  • Microsoft Excel 2000
  • Microsoft PowerPoint 2000
  • Microsoft Word 2000
Amennyiben a fájl a tárgyalt programok valamelyikének előzetes verziójában lett mentve, a következő üzenetek egyike jelenhet meg.

1. üzenet
Ez a fájl a(z) program 2007 egy korábbi bétaverziójában készült, ebben a verzióban nem nyitható meg.
2. üzenet
Ez a fájl a(z) program 2007 egy korábbi bétaverziójával készült. Mentésekor a(z) program a legfrissebb program 2007 fájlformátumba konvertálja a fájlt. Mielőtt megnyitná, ellenőrizze, hogy megbízható forrásból származik-e.
3. üzenet
A munkafüzetet az Excel 2007 egy régebbi bétaverziójában hozták létre, és az Excel jelen verziójában nem nyitható meg. A munkafüzet megnyitásához előbb nyissa meg és mentse azt az Excel 2007 2-es bétaverziójában, és ezután nyissa meg a jelen verzióban.
4. üzenet
A munkafüzetet az Excel 2007 egy régebbi bétaverziójában hozták létre. Az Excel a munkafüzetet a legújabb Excel 2007 fájlformátumra alakítja mentéskor. A megnyitás előtt győződjön meg arról, hogy a munkafüzet megbízható forrásból származik.
5. üzenet
A kompatibilitási csomag ezen előzetes verziója csak a 2007-es Office rendszer előzetes verziójának fájljait tudja megnyitni. Kívánja ellenőrizni, hogy a kompatibilitási csomagnak nincs-e újabb verziója?

Oka

Alapértelmezetten bizonyos Open XML formátumú fájlok, amelyeket 2007-es Office programok előzetes verzióiban mentettek, nem nyithatóak meg a 2007-es Office rendszer kompatibilitási csomagjával.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásához egy rendszergazda a helyzetnek megfelelően letilthat egy házirendet a következő módszerek egyikével.

Megjegyzések
 • Ezek a módszerek lehetővé teszik egy olyan Open XML formátumú fájl megnyitását, amelyet a 2007-es PowerPoint 2-es bétaverziójában mentettek. Ezekben a helyzetekben „A jelenség” szakaszban leírt 2. üzenet jelenik meg. Ezenfelül a program megnyitja a fájlt.
 • Ezek a módszerek lehetővé teszik egy olyan Open XML formátumú fájl megnyitását, amelyet a 2007-es Excel 2-es bétaverziójában, vagy 2-es bétaverziója technikai frissítés verziójában mentettek. Ezekben a helyzetekben „A jelenség” szakaszban leírt 4. üzenet jelenik meg. Ezenfelül a program megnyitja a fájlt.
 • Ezek a módszerek nem teszik lehetővé olyan Open XML formátumú fájlok megnyitását, amelyeket a 2007-es Word 2-es bétaverziójában mentettek. Az egyetlen kerülő megoldás a fájl megnyitása, majd ismételt mentése a Word 2007 eredeti kiadásában. Ekkor a fájlt a legújabb formátumban menti a program. A dokumentum címzettje ezt követően a kompatibilitási csomag segítségével megnyithatja a fájlt a Word valamely korábbi verziójában.
Megjegyzés: Mivel a Microsoft Windows operációs rendszernek több verziója létezik, a lépések az egyes számítógépeken eltérőek lehetnek. Ebben az esetben a megfelelő lépések végrehajtásához tekintse meg az adott termék dokumentációját.Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen a 2. módszer használatával, ugorjon az „Automatikus javítás” című szakaszra. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50710

Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

1. módszer: Felügyeleti sablonok használata a kompatibilitási csomaghoz


Megjegyzés: Ez a módszer csak az Excel, Powerpoint és Word programok esetén alkalmazható.

Sablon használatához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki az Office programokból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a gpedit.msc parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Helyi számítógép-házirend ablak bal oldali ablaktábláján kattintson a jobb gombbal a Felügyeleti sablonok elemre a Felhasználó konfigurációja csomópont alatt, majd kattintson a Sablon hozzáadása/eltávolítása parancsra.
 4. Kattintson a Hozzáadás gombra.
 5. Jelölje ki az Office2007Converters.adm fájlt, majd kattintson a Megnyitás gombra.
 6. Kattintson a Bezárás gombra.
 7. Bontsa ki a Felügyeleti sablonok elemet a Felhasználó konfigurációja csomópont alatt, a Helyi számítógép-házirend ablak bal oldali ablaktábláján.
 8. Kattintson az Office 2007 konvertálók elemre.
 9. Kattintson duplán a következő házirendre: Az Excel 2007 programban újonnan megjelent, előzetes verziójú fájlformátumok blokkolása.
 10. Jelölje be a Letiltva választógombot, és kattintson az OK gombra.
 11. Ismételje meg a 7–10. lépést a PowerPoint 2007 házirendje esetében is.
 12. Indítsa újra az Office programokat.

2. módszer: A beállításjegyzék kézi szerkesztése

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben


Megjegyzés: Ez a módszer csak az Excel, Powerpoint és Word programok esetén alkalmazható.

A beállításjegyzék kézi szerkesztéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki az Office programokból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. Jelölje ki a megfelelő beállításkulcsot:
  • Excel 2007
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\Excel\Security\FileOpenBlock
  • PowerPoint 2007
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\PowerPoint\Security\FileOpenBlock
  • Word 2007
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\12.0\Word\Security\FileOpenBlock
 4. Miután kijelölte a 3. lépésben megadott kulcsot, mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, és kattintson a Duplaszó parancsra.
 5. Írja be a következő duplaszó értékek egyikét a megfelelő programhoz, majd nyomja le az ENTER billentyűt:
  • Excel12BetaFilesFromConverters
  • PowerPoint12BetaFilesFromConverters
  • Word12BetaFilesFromConverters
 6. Kattintson a jobb gombbal az 5. lépésben beírt duplaszóra, majd kattintson a Módosítás elemre.
 7. Az Értékadatok mezőbe írja be a 0 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 8. A beállításszerkesztő bezárásához kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
 9. Indítsa el az Office programot, majd nyissa meg a fájlt.
 10. Ismételten mentse a fájlt az Office programban. A fájl mentését követően azt elvileg meg kell tudni nyitni „A jelenség” szakaszban felsorolt korábbi Office programokban.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

További információ

Alapértelmezés szerint a Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint és Microsoft Word „A jelenség” szakaszban felsorolt verziói nem nyitják meg azon Open XML formátumú fájlokat, amelyeket a 2007-es Office programok előzetes verzióiban mentettek.

A következő táblázatok összefoglalják azokat a jelenségeket, amelyeket egy 2007-es Office programban mentett fájl megnyitásakor tapasztalhat.

Word
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
2007-es Office verzióHázirend engedélyezve (alapértelmezett)Házirend tiltva
2-es bétaverziót megelőző verzió5. üzenet5. üzenet
2-es bétaverzió5. üzenet5. üzenet
2-es bétaverzió technikai frissítési verziójaNincs üzenet. Megnyílik a fájl.Nincs üzenet. Megnyílik a fájl.
Végleges (RTM) verzióNincs üzenet. Megnyílik a fájl.Nincs üzenet. Megnyílik a fájl.


PowerPoint
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
2007-es Office verzióHázirend engedélyezve (alapértelmezett)Házirend tiltva
2-es bétaverziót megelőző verzió1. üzenet1. üzenet
2-es bétaverzió1. üzenet2. üzenet
2-es bétaverzió technikai frissítési verziójaNincs üzenet. Megnyílik a fájl.Nincs üzenet. Megnyílik a fájl.
Végleges (RTM) verzióNincs üzenet. Megnyílik a fájl.Nincs üzenet. Megnyílik a fájl.


Excel
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
2007-es Office verzióHázirend engedélyezve (alapértelmezett)Házirend tiltva
2-es bétaverziót megelőző verzió3. üzenet3. üzenet
2-es bétaverzió3. üzenet4. üzenet
2-es bétaverzió technikai frissítési verziója3. üzenet4. üzenet
Végleges (RTM) verzióNincs üzenet. Megnyílik a fájl.Nincs üzenet. Megnyílik a fájl.
További információt azzal kapcsolatban, hogy miért nem tud megnyitni, illetve menteni egy Excel munkafüzetet, PowerPoint bemutatót vagy Word dokumentumot a 2007-es Office programokban, a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében, a cikk számára kattintva találhat:
922850 Hibaüzenetet kap, amikor megpróbál megnyitni vagy menteni egy fájlt a 2007-es vagy 2003-as Office programok valamelyikében.

Hivatkozások

További információt az Open XML fájlformátummal, valamint a kompatibilitási csomag letöltésére felszólító üzenettel kapcsolatban a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében, a cikk számára kattintva találhat:
919026 2007-es Office dokumentum megnyitásakor vagy mentésekor kapott hibaüzenet: „Letölti a fájl használatához szükséges kompatibilitási csomagot?” (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 926054 - Utolsó ellenőrzés: 2011. december 21. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Word 2007
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbopenfile kbconversion kbappcompatibility kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb kbfixme kbmsifixme KB926054
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com