Gyakori kérdések a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszközzel (MSDT) kapcsolatban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 926079 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

A cikk a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszközzel (MSDT) kapcsolatos néhány gyakori kérdésre (GYIK) ad választ. A Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz egy adatgyűjtési szolgáltatás olyan számítógépek számára, amelyeken hibák jelentkeznek az alábbi operációs rendszerekkel való használat során:
 • Microsoft Windows 2000
 • Microsoft Windows XP
 • Microsoft Windows Server 2003
 • Windows Vista
 • Windows Server 2008
A Microsoft terméktámogatási szolgálata a diagnosztikai eszköz által gyűjtött adatok segítségével elemzi a számítógépen fellépő hibákat, és meghatározza azok megfelelő megoldását.

További információ

1. kérdés: Biztosítva van az eszköz által gyűjtött adatok jogosulatlan használat elleni védelme?

1. válasz: Igen. További információk a Microsoft következő webhelyén találhatók:
http://support.microsoft.com/privacy
2. kérdés: Miként módosítja az eszköz a rendszer beállításait?

2. válasz: Előfordulhat, hogy az eszköz módosítja a számítógép beállításait, például engedélyezi a hibakeresési naplózást. Ilyenkor szükség lehet a tapasztalt hiba újbóli előidézésére. Az eszköz emellett a problémával kapcsolatos további adatokat gyűjtő diagnosztikai funkciókat is engedélyezhet.

A Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz leállásakor az indítása előtti állapotba állítja vissza a rendszer beállításait. Az eszköz ablakának futás közbeni bezárása esetén a törlési folyamat nem fejeződik be. További információért forduljon a Microsoft azon támogatási szakemberéhez, akitől a jegyzékfájlt kapta.

3. kérdés: Mely összetevők és fájlok maradnak a számítógépen, miután az eszköz feltöltötte a fájlokat a Microsoft kiszolgálójára?

3. válasz: Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 rendszer esetén a számítógépen marad az Msdcode.dll (Microsoft adatgyűjtés-vezérlő) fájl, amely egy, a számítógép és a Microsoft kiszolgálója közötti biztonságos fájlátvitelre szolgáló ActiveX-vezérlő, és a %windir%\Downloaded Program Files mappában található.

A Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz törli az adatgyűjtési folyamat során a %temp%\~odc mappában létrehozott fájlokat, miután elküldte azokat a Microsoft részére. A fájlok akkor is törlődnek, ha a fájlok Microsoftnak történő küldésére szolgáló párbeszédpanelen a fájlok Microsoftnak való küldését mellőző lehetőséget választja.

Megjegyzés: Ha az adatgyűjtési folyamat befejezése előtt vagy után kilép a Windows Internet Explorer programból, előfordulhat, hogy bizonyos fájlok a %temp%\~odc mappában maradnak.

Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszer használata esetén az eszköz által letöltött, illetve a futása közben létrehozott összes fájl a %temp%\MSDT_Globálisan egyedi azonosító (GUID) mappába kerül az adatgyűjtési folyamat során. Ezek a fájlok törlődnek, miután elküldi őket a Microsoft részére. A fájlok akkor is törlődnek, ha a fájlok Microsoftnak történő küldésére szolgáló párbeszédpanelen a fájlok Microsoftnak való küldését mellőző lehetőséget választja.

4. kérdés: Hogyan készíthető másolat a Microsoft részére elküldött fájlokról?

4. válasz: Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszer használata esetén kattintással jelölje be Az adatok egy példányának mentése küldés előtt jelölőnégyzetet, mielőtt az Eredmények küldése lehetőséget választja.

Ha a Windows rendszer egy korábbi verzióját használja, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Mielőtt a fájlok Microsoftnak történő küldését engedélyező lehetőséget választja, másolja az Odc.cab fájlt a %temp%\~ODC mappából egy másik mappába.
 2. Amennyiben már elküldte a fájlokat a Microsoft részére, de másolatot szeretne kérni róluk, forduljon a Microsoft támogatási szakemberéhez.
5. kérdés: Mit tehetek, ha a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz nem tud kapcsolódni a Microsoft kiszolgálójához?

5. válasz: Bizonyos körülmények esetén előfordulhat, hogy az elemzendő számítógép nem tud közvetlenül kapcsolódni a Microsoft kiszolgálójához. Ilyenkor egy másik, internetkapcsolattal rendelkező számítógépen válassza az Egy másik számítógépen lehetőséget az eszköz párbeszédpaneljén. Ilyenkor az eszköz egy önkibontó futtatható fájlt hoz létre „Msdt-portable.exe” néven. Futtassa ezt a fájlt azon a számítógépen, amelyen a probléma jelentkezett, majd másolja az eredményül kapott adatokat az internetkapcsolattal rendelkező számítógépre, és töltse fel a fájlokat a Microsoft részére.

Ha nem áll rendelkezésére másik, internetkapcsolattal rendelkező számítógép, akkor kérje meg a Microsoft támogatási szakemberét, hogy készítse el az önálló, futtatható Msdt-portable.exe fájlt, és küldje el azt Önnek a kívánt módon. Az Msdt-portable.exe fájl segítségével gyűjtse össze a rendszer diagnosztikai adatait, majd küldje el a létrehozott .cab fájlt a Microsoft támogatási szakemberének. Ehhez használjon biztonságos módszert, például egy biztonságos fájlátviteli munkaterületet, amelyet a Microsoft támogatási szakembere állíthat be az Ön számára.

Előfordulhat, hogy azok a számítógépek, amelyeknél ez a probléma áll fenn, tudnak csatlakozni az internethez, de nem tudnak kapcsolódni a Microsoft kiszolgálóihoz, mert a proxybeállítások helytelenek. A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Az Internet Explorer programban kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 2. A Kapcsolatok lapon kattintson a Helyi hálózati beállítások gombra.
 3. Az Automatikus konfiguráció csoportban jelölje be A beállítások automatikus észlelése jelölőnégyzetet. Ha ezzel nem sikerült megoldania a problémát, akkor jelölje be a Proxykiszolgáló használata a helyi hálózaton jelölőnégyzetet, majd írja be a megfelelő címet és portot.
 4. Kattintson az Internetbeállítások párbeszédpanel Biztonság lapján a Megbízható helyek ikonra, majd a Helyek gombra.
 5. Adja hozzá a listához a „https://*.microsoft.com” címet, majd kattintson a Hozzáadás gombra.
 6. Ellenőrizze, hogy a proxykiszolgáló beállításai lehetővé teszik-e a felhasználók számára az alábbi URL-címeknek az integrált hitelesítéssel vagy névtelen hozzáféréssel való elérését:
  • https://support.microsoft.com/dcode
  • https://dcupload.microsoft.com
6. kérdés: Megfelelően működik-e az eszköz a Windows operációs rendszer honosított változatain?

6. válasz: A Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz a Windows összes honosított változatán megfelelően működik, bár a tartalomleírások csak részben vannak lefordítva, így a felhasználói felület egyes elemei angol nyelven jelennek meg. A honosított tartalommal kapcsolatos esetleges problémákat jelezze a Microsoft terméktámogatási szakemberének, aki a probléma megoldása érdekében fel tudja venni a kapcsolatot a tartalomfejlesztőkkel.

7. kérdés: Miért jelenik meg a következő hibaüzenet, amikor a Windows Vista vagy a Windows Server 2008 rendszerben az MSDT weblapján az Adatgyűjtés elemre kattintok?
A jelenlegi biztonsági beállítások miatt nem töltheti le a fájlt.
7. válasz: A probléma oka, hogy a zóna biztonsági beállításaiban a Fájl letöltése elemnél a Letiltás választógomb van bejelölve az Internet Explorer programban.

8. kérdés: Szükségesek-e rendszergazdai jogosultságok az eszköz ügyfélszámítógépen való futtatásához?

8. válasz: Windows Vista és Windows Server 2008 rendszerben a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz használatához rendszergazdai jogosultságokra van szüksége.

Windows 2000, Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszer használata esetén az Msdcode.dll ActiveX-vezérlőnek az ügyfélszámítógépen történő telepítése rendszergazdai jogosultságokat igényel, ezt követően azonban bármely felhasználó futtathatja az eszközt.

A Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz a bejelentkezett felhasználó hitelesítő adatait használja. Amennyiben lehetséges, rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal jelentkezzen be, hogy az eszköz minden szükséges információt összegyűjthessen. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz nem fér hozzá minden szükséges adathoz. Azt, hogy milyen típusú engedélyek szükségesek a probléma elhárításához, a Microsoft támogatási szakembere állapítja meg.

Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 rendszerű számítógépeken rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiók használata esetén hajtsa végre az alábbi lépéseket az ActiveX-vezérlő telepítéséhez:
 1. Az internetböngészőben nyissa meg a Microsoft támogatási szakemberétől kapott URL-címet.
 2. A régió megerősítését követően kattintson a továbblépésre szolgáló gombra.
 3. Válassza azt a lehetőséget, miszerint a helyi számítógépen jelentkezett a probléma, majd kattintson a továbblépésre szolgáló gombra.
 4. A feltételeket és kikötéseket ismertető lapon válassza a szerződés elfogadását.
 5. A következő lapon kattintson a lap tetején látható hivatkozásra az ActiveX-vezérlő letöltéséhez.
 6. Zárja be az Internet Explorer alkalmazás ablakát, mielőtt megtörténne az adatok összegyűjtése.
 7. Jelentkezzen be a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz futtatására használni kívánt fiókkal.
9. kérdés: Hogy indíthatom el az eszközt a Windows Server 2008 rendszer Server Core változatainak használata esetén?

9. válasz: A Windows Server 2008 rendszer Server Core változatain nem használhat böngészőprogramot, ezért kézzel kell elindítania az eszközt. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Nyisson meg egy parancssorablakot, és írja be a parancssorba az Msdt.exe parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Írja be a hozzáférési kulcsot, majd kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: A hozzáférési kulcs beszerzéséhez nyissa meg a kapott e-mailben szereplő URL-címet egy olyan számítógépen, amelyen lehet böngészőt használni, és jegyezze fel az ott látható tízjegyű számot, vagy forduljon a Microsoft támogatási szakemberéhez.

10. kérdés: Hogyan végezhetek adatgyűjtést az eszközzel, mielőtt kapcsolatba lépnék a Microsoft valamelyik támogatási szakemberével?

10. válasz: Ha Premier szerződéssel rendelkezik, a Microsoft Premier Online webhelyen az esetek online megnyitásakor megjelenik a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz futtatására vonatkozó lehetőség. Ha nem rendelkezik Premier szerződéssel, akkor az eszközt az eset online megnyitásával futtathatja. Ehhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/select/?target=assistance
11. kérdés: Mi a különbség a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköznek a súgón vagy a Microsoft Premier Online webhelyen keresztüli elindítása, illetve aközött, ha a Microsoft egy támogatási szakembere futtatja az eszközt?

11. válasz: A különbségek a következők:
 • A támogatási szakemberek beállíthatnak olyan egyedi URL-címeket, amelyek meghatározott számú alkalommal teszik lehetővé a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszköz futtatását az adott URL-címről, a hozzáférési kulcs megadásával vagy a Microsoft számára való feltöltési lehetőséget választva. A súgó és a Microsoft Premier Online webhely azonban nem teszi lehetővé, hogy esetenként több példányt hozzon létre.
 • A súgó csak azon az internetkapcsolattal rendelkező számítógépen teszi lehetővé az eszköz futtatását, amelyen létrehozta az esetet. A Microsoft Premier Online webhely és a Microsoft támogatási szakembereinek igénybevételével viszont leválasztott számítógépeken is futtatható az eszköz.
 • A Microsoft Premier Online webhelyen és a súgóban megjelenített, a Microsoft-támogatási diagnosztikai eszközzel kapcsolatos tartalom az eset létrehozásakor kiválasztott terméktől függ. A Microsoft támogatási szakemberei az eszközpéldányt a tapasztalt problémának megfelelően testreszabhatják.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 926079 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 28. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Customer Service and Support Information
 • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
 • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
 • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Web Server, 2008
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • the operating system: Microsoft Windows 2000
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbfaq kbexpertiseinter kmcustomerservice KB926079
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com