Hang- vagy videofájlok lejátszásakor problémák merülhetnek fel a Windows Media Player alkalmazásban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 926373 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor videofájlokat kísérel meg lejátszani a Windows Media Player 11 alkalmazásban, a videó nem látható, a hang viszont hallható.

Emellett, ha hang- vagy videofájlokat kísérel meg lejátszani a Windows Media Player 11 alkalmazásban, az alábbihoz hasonló hibaüzenetek jelenhetnek meg:
 • A Windows Media Player nem tudja lejátszani a fájlt, mert a szükséges videokodek nincs telepítve a számítógépre.
 • A Windows Media Player nem tudja lejátszani, lemezre írni, bemásolni vagy lejátszóeszközre másolni a fájlt, mert a szükséges hangkodek nincs telepítve a számítógépre.
 • A fájl lejátszásához szükség van egy kodekre. A Websúgó gombra kattintva megállapíthatja, hogy letölthető-e a webről a kodek.
 • Érvénytelen fájlformátum.

Oka

A probléma akkor merül fel, ha az adott fájl lejátszásához szükséges kodek nincs telepítve a számítógépre.

A megoldás

A probléma megoldáshoz válasszon az alábbi módszerek közül:

1. módszer

Állítsa be a Windows Media Player alkalmazást a kodekek automatikus letöltésére. Ehhez tegye a következőket a Windows Media Player 11 alkalmazásban:
 1. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára.
 2. A Lejátszó lapon jelölje be a Kodekek automatikus letöltése jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 3. Próbálja meg lejátszani a fájlt. Ha a kodek telepítésére vonatkozó kérdés jelenik meg, kattintson az Igen gombra.
Ha ezzel nem szűnik meg a probléma, alkalmazza a 2. módszert.

2. módszer

Szerezze be és telepítse a kodeket. Ehhez tegye a következőket a Windows Media Player 11 alkalmazásban:
 1. Állapítsa meg, hogy a fájl lejátszásához szükséges kodek telepítve van-e a számítógépen. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. A Most játszott területen kattintson a jobb gombbal a lejátszani kívánt fájlra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  2. Kattintson a Fájl fülre, jegyezze fel a Hangkodek és Videokodek területeken látható kodekeket, majd kattintson az OK gombra. Ha teljesülnek az alábbi feltételek, ugorjon a 2. lépésre.
   • Nincs megadva hangkodek.
   • Nincs megadva videokodek.
  3. Kattintson a Súgó menü A Windows Media Player névjegye parancsára.
  4. Kattintson A technikai támogatáshoz szükséges adatok hivatkozásra.
  5. Ha hangfájlt próbált meg lejátszani, állapítsa meg, hogy az 1b lépésben feljegyzett hangkodek szerepel-e a Hangkodekek területen. Ha videofájlt próbált meg lejátszani, állapítsa meg, hogy az 1b lépésben feljegyzett hangkodek vagy videokodek szerepel-e a Videokodekek területen. Ha nem látható az adott kodek, ugorjon a 2. lépésre.
  6. Kísérelje meg újratelepíteni a kodeket. Ha a kodek újratelepítése nem sikerül, ugorjon a 2. lépésre.
  7. Próbálja meg lejátszani a fájlt. Ha a fájl lejátszható, hagyja figyelmen kívül a 2. és 3. lépéseket.
 2. Telepítse a kodeket. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Ha a fájl lejátszásakor hibaüzenet jelenik meg, kattintson a Websúgó lehetőségre. Ha lejátszáskor nincs hibaüzenet, ugorjon a 3. lépésre.
  2. A Microsoft webhelyén kattintson a WMplugins webhelyre mutató hivatkozásra. Ha a hivatkozás nem található, látogasson el a következő webhelyre:
   http://www.wmplugins.com/ItemList.aspx?typeid=8
  3. Kövesse a fájlhoz tartozó kodek letöltési és telepítési utasításait. Ha a webhely nem találja meg automatikusan a fájlhoz tartozó kodeket, vagy teljesül az alábbi feltételek valamelyike, ugorjon a 3. lépésre:
   • Az 1b lépésben nem talált kodeket.
   • Az 1b lépésben feljegyzett kodeket nem találta meg a webhelyen.
  4. Próbálja meg lejátszani a fájlt. Ha a fájl lejátszható, hagyja figyelmen kívül a 3. lépést.
 3. Szerezze be a kodeket egy külső forgalmazótól.

  A külső forgalmazóval való kapcsolatfelvétel lehetőségeiről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
  65416 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

  60781 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

  60782 Független hardver- és szoftvergyártók elérhetőségi információinak listája; Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Megjegyzés: Ha a Windows Media Player alkalmazást hálózati rendszergazda által kezelt környezetben használja, előfordulhat, hogy a kodek letöltéséhez és telepítéséhez szüksége lesz a rendszergazda segítségére.

További információ

A kodekekről a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/faq/codec.mspx
A dokumentumban található információ és megoldás a Microsoft Corporation jelenlegi, azaz a közzétételkor megfogalmazott álláspontját tükrözi a szóban forgó jelenségekkel kapcsolatban. A megoldás a Microsoft vagy egy külső gyártó közvetítésével érhető el. A Microsoft egyetlen, a jelen cikkben említett külső gyártót vagy külső gyártó által nyújtott megoldást sem javasol kifejezetten. Létezhetnek egyéb olyan külső gyártók vagy külső gyártók által szolgáltatott megoldások is, melyekre ez a cikk nem tér ki. Mivel a Microsoftnak követnie kell a piaci feltételek változásait, az itt közölt információk nem értelmezhetők a Microsoft kötelezettségvállalásaként. A Microsoft sem garantálni sem megerősíteni nem tudja a Microsoft vagy bármely, a jelen dokumentumban megnevezett külső szolgáltató által közzétett információk vagy megoldások pontosságát.

A Microsoft semmiféle garanciát nem vállal, és kizár minden kifejezett, vélelmezett vagy törvényi kötelezettséget, garanciát és feltételt. Ebbe többek között beleértendők a jogosultságra, a megfelelő állapotra, az értékesíthetőségre és az adott célra való felhasználhatóságra vonatkozó kötelezettségek, garanciák, illetve feltételek bármely szolgáltatás, megoldás, termék vagy egyéb anyag és információ tekintetében. A Microsoft Corporation semmilyen esetben sem vállal felelősséget a jelen cikkben ismertetett külső gyártók megoldásaiért.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 926373 - Utolsó ellenőrzés: 2007. január 26. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Media Player 11
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner KB926373
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com