Probleme care se pot produce la redarea fișierelor audio sau video în Windows Media Player

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 926373 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Când încercați să redați un fișier video în Windows Media Player 11, redarea video nu funcționează. Însă, redarea audio funcționează.

În plus, când încercați să redați un fișier audio sau video în Windows Media Player 11, este posibil să primiți un mesaj de eroare care seamănă cu unul din următoarele mesaje de eroare:
 • Windows Media Player nu poate reda fișierul, deoarece un codec necesar nu este instalat pe computer.
 • Windows Media Player nu poate reda, inscripționa, extrage sau sincroniza fișierul, deoarece un codec audio necesar nu este instalat pe computer.
 • Pentru redarea acestui fișier este necesar un codec. Pentru a determina dacă acest codec este disponibil pentru descărcare de pe Web, faceți clic pe Ajutor Web.
 • Format de fișier nevalid.

CAUZĂ

Această problemă apare dacă un codec necesar pentru a reda fișierul nu este instalat pe computer.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, utilizați una din următoarele metode.

Metoda 1

Configurați Windows Media Player să descarce automat codecurile. Pentru aceasta, urmați acești pași în Windows Media Player 11:
 1. În meniul Instrumente, faceți clic pe Opțiuni.
 2. Faceți clic pe fila Player, faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Se descarcă automat codecuri, apoi faceți clic pe OK.
 3. Încercați să redați fișierul. Dacă vi se cere să instalați codecul, faceți clic pe Instalare.
Dacă aceasta nu rezolvă problema, treceți la metoda 2.

Metoda 2

Obțineți și instalați codecul. Pentru aceasta, urmați acești pași în Windows Media Player 11:
 1. Determinați dacă pe computerul pe care îl utilizați pentru redarea fișierului este instalat codecul. Pentru aceasta, urmați acești pași:
  1. În zona În redare, faceți clic cu butonul din dreapta pe fișierul pe care încercați să îl redați, apoi faceți clic pe Proprietăți.
  2. Faceți clic pe fila Fișier, notați codecurile specificate în zonele Codec audio și Codec video, apoi faceți clic pe OK. Dacă următoarele condiții sunt adevărate, treceți la pasul 2.
   • Nu este specificat niciun codec audio.
   • Nu este specificat niciun codec video.
  3. În meniul Ajutor, faceți clic pe Despre Windows Media Player.
  4. Faceți clic pe hyperlinkul Informații asistență tehnică.
  5. Dacă încercați să redați un fișier audio, determinați dacă acel codec audio notat în pasul 1b este enumerat în zona Codecuri audio. Dacă încercați să redați un fișier video, determinați dacă acel codec video notat în pasul 1b este enumerat în zona Codecuri video. Dacă acel codec nu este enumerat, treceți la pasul 2.
  6. Încercați să reinstalați codecul. Dacă nu se poate reinstala codecul, treceți la pasul 2.
  7. Încercați să redați fișierul. Dacă fișierul se poate reda, săriți pașii 2 și 3.
 2. Instalați codecul. Pentru aceasta, urmați acești pași:
  1. Dacă primiți un mesaj de eroare când încercați să redați fișierul, faceți clic pe Ajutor Web. Dacă nu primiți un mesaj de eroare când încercați să redați fișierul, treceți la pasul 3.
  2. Pe site-ul Web Microsoft, faceți clic pe linkul către site-ul Web Wmplugins. Dacă acest link nu există, vizitați următorul site Web Microsoft:
   http://www.wmplugins.com/ItemList.aspx?typeid=8
  3. Urmați instrucțiunile de pe site-ul Web pentru a descărca și instala codecul pentru fișier. Dacă site-ul Web nu găsește automat un codec pentru fișier și dacă oricare din următoarele condiții este adevărată, treceți la pasul 3:
   • Nu ați notat un codec în pasul 1b.
   • Nu găsiți pe site-ul Web codecul pe care l-ați notat în pasul 1b.
  4. Încercați să redați fișierul. Dacă fișierul se poate reda, săriți pasul 3.
 3. Obțineți codecul de la un distribuitor terț.

  Pentru informații despre contactarea unui distribuitor terț, faceți clic pe numărul de articol corespunzător din lista următoare pentru a vizualiza articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
  65416 Informații de contact distribuitori hardware și software, A-K (articolul poate să fie în limba engleză)

  60781 Informații de contact distribuitori hardware și software, L-P (articolul poate să fie în limba engleză)

  60782 Informații de contact distribuitori hardware și software, Q-Z (articolul poate să fie în limba engleză)
Notă Dacă utilizați Windows Media Player într-un mediu gestionat de către un administrator de rețea, poate fi necesar să contactați administratorul de rețea pentru a descărca și instala codecul
.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru mai multe informații despre codecuri, vizitați site-ul Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/faq/codec.mspx
Informațiile și soluționările din acest document reprezintă punctul de vedere al Microsoft Corporation asupra acestor probleme, valabil la data publicării. Soluționarea este disponibilă fie prin Microsoft, fie printr-un furnizor terț. Microsoft nu recomandă în mod special un furnizor sau o soluție terță pe care acest articol poate să o descrie. Este posibil, de asemenea, să existe și alți furnizori terți sau alte soluții terțe pe care acest articol nu le descrie. Deoarece Microsoft trebuie să răspundă condițiilor variabile ale pieței, aceste informații nu trebuie să fie interpretate ca un angajament al Microsoft. Microsoft nu poate garanta sau semna pentru acuratețea informațiilor sau a oricărei rezolvări care este prezentată de Microsoft sau de oricare dintre furnizorii terți menționați.

Microsoft nu oferă nicio garanție și exclude toate referirile, garanțiile și condițiile, în mod expres, implicit, sau statutar. Acestea includ, fără nicio limitare, reprezentări, garanții sau condiții de titlu, de neîncălcare, condiții satisfăcătoare, de vandabilitate și de potrivire la un anumit scop, cu privire la orice serviciu, soluție, produs sau orice alte materiale sau informații. Microsoft nu va fi în niciun caz responsabil pentru orice rezolvare terță menționată în acest articol.

Proprietă?i

ID articol: 926373 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.0
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows Media Player 11
Cuvinte cheie: 
kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB926373

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com