Amikor elindítja az Internet Explorer 7 programot, vagy megpróbál hozzáférni egy webhelyhez, a következő hibaüzenet jelenik meg: „Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot.”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 926431 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! A cikkben szereplő információk segítségével számítógépén alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat adhat meg, illetve kikapcsolhatja a biztonsági szolgáltatásokat. Ezeket a módosításokat egy adott probléma megoldása érdekében végezheti el. A módosítások elvégzése előtt azonban ajánlott mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Amennyiben alkalmazza a javasolt megoldást, tegyen meg minden szükséges lépést rendszere védelmének érdekében.

Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani a jegyzéket. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Windows Internet Explorer 7 indításakor vagy webhelyek megnyitásakor az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
Az Internet Explorer nem tudja megjeleníteni a weblapot.

Oka

A problémának számos oka lehet, például a következők valamelyike:
 • Csatlakozással vagy hálózattal kapcsolatos problémák, többek között az alábbiak:
  • Ütközés a tűzfallal vagy tűzfal-konfigurációs probléma
  • Hálózati illesztőprogramokkal kapcsolatos hibák
  • A Winsock szolgáltatással vagy a TCP/IP protokollal kapcsolatos problémák
  • Hibás bejegyzések a Hosts fájlban
 • Más gyártótól származó szoftverekkel vagy az internetkapcsolat beállításaival kapcsolatos problémák, többek között az alábbiak:
  • A rendszerindításkor betöltött fájlokkal kapcsolatos problémák és egyéb esetleges szolgáltatásütközések
  • A felhasználói fiók sérülése
  • A számítógépre települt rosszindulatú programok
 • Az Internet Explorer 7 konfigurációs beállításaival kapcsolatos problémák, többek között az alábbiak:
  • Nem optimalizált Internet Explorer 7
  • Nem megfelelő vagy ütköző beállítások az Internet Explorer 7 alkalmazásban
  • Ütközés a más gyártótól származó böngésző bővítményeivel
  • A .dll fájlokkal kapcsolatos problémák vagy nem regisztrált .dll fájlok használata
 • Hiányzó vagy sérült alapvető Windows rendszerfájlok, többek között az alábbiak:
  • Rendszerfájl-ellenőrző
  • Rendszer-visszaállítás segédprogram

A megoldás

Az alábbi szolgáltatások segítségével egyszerűbben oldhatja meg a weblapok Internet Explorer 7 programban való megtekintésével kapcsolatos problémákat:
 • Az Internet Explorer bővítmények nélküli módja
 • A böngészési előzmények törlése
 • Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állítása (RIES)
A weblapok Internet Explorer 7 programban való megtekintésével kapcsolatos hibák elhárításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Látogasson meg egy érvényes webhelyet. Ehhez indítsa el az Internet Explorer 7 programot, és az alábbi webcímek egyikét írja be a címsorba:
  • http://www.microsoft.com
  • http://www.msn.com
  • http://www.hotmail.com
  Ha a fenti címek egyikének beírásakor a hiba nem jelentkezik, lépjen kapcsolatba a megtekinteni kívánt webhely rendszergazdájával. Előfordulhat, hogy a webhely átmenetileg nem érhető el.

  Ha a címek egyikének használatával a hiba jelentkezik, előfordulhat, hogy ütközés történik más alkalmazással. Ebben az esetben futtassa a hálózati diagnosztikai segédprogramot (kattintson az Eszközök menü Kapcsolódási problémák diagnosztizálása parancsára). Az eszköz segítségével azonosíthatja és javíthatja a kapcsolódási problémákat.

  A Windows XP Hálózati diagnosztika eszközéről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  914440 A Windows XP hálózati kapcsolatproblémáinak azonosítása és javítása a Hálózati diagnosztika eszközzel
  Ha a diagnosztikai eszköz nem oldja meg a kapcsolat problémáját, a naplófájlban olvashatja el, hogy mely hibákat nem sikerült javítani. Ezt követően keresse meg a hibához tartozó 1. szakaszban található megoldást. Egyéb esetben hajtsa végre az alábbi lépéseket.
 2. Ellenőrizze a kapcsolatot. Győződjön meg arról, hogy a számítógépet és a modemet összekötő kábelek megfelelően vannak csatlakoztatva, és a modem megfelelően működik.

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a kapcsolat ellenőrzéséhez az internetszolgáltató segítségére is szüksége lesz.
 3. Futtassa a hálózati diagnosztikai eszközt. Az eszköz teszteket hajt végre a számítógépen a hálózati kapcsolat ellenőrzéséhez. Az eszköz futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start gombra, majd a Súgó és támogatás parancsra.
  2. Kattintson Az Eszközök használatával megjelenítheti a számítógép adatait, és problémákat diagnosztizálhat hivatkozásra.
  3. Kattintson a Hálózati diagnosztika listaelemre.
  4. Kattintson A rendszervizsgálat beállításai hivatkozásra. Jelölje be az összes jelölőnégyzetet, a Részletek kivételével.
  5. Kattintson a Beállítások mentése gombra, majd A rendszer vizsgálata hivatkozásra.
   Megjegyzés: A keresés futása több percig is eltarthat.
  6. Vizsgálja meg az IP-címmel és az internetszolgáltatóval kapcsolatos hibalehetőségeket. Az alábbiak végrehajtásával határozza meg, hogy a hiba az internetszolgáltatóval kapcsolatos-e, illetve hardveres vagy szoftverhiba-e:
   • Nyissa meg az IP-cím csomópontot, és jegyezze fel az IP-címet.
   • Ha az IP-cím a következőhöz hasonló: 169.x.x.x, a Windows automatikus IP-címet (automatikus magánhálózati IP-címet) rendelt hozzá, mert az internetszolgáltató nem adott meg címet. Emiatt nem lehetséges az internet elérése. Ebben az esetben hardverkonfigurációs hiba léphet fel. A hibaelhárítást kezdje az 1. szakasznál. További információt az internetszolgáltatótól kaphat.
   • Ha nem jelenik meg hibaüzenet, és az IP-cím első tagja nem 169, akkor a hibát valószínűleg szoftverütközés vagy konfigurációs probléma okozza. Ebben az esetben a hibaelhárítást a 2. szakasznál kezdje.

1. szakasz: A csatlakozással és a hálózattal kapcsolatos hibák elhárítása

1. rész: A modem vagy az útválasztó ki- és bekapcsolása
Előfordulhat, hogy az internetszolgáltató által megadott IP-beállításokat nem megfelelően adta meg, vagy azokat frissíteni kell. Ebben az esetben a beállítások frissítéséhez kapcsolja ki, majd be a modemet vagy útválasztót. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Húzza ki a számítógépből vagy a modemből az azokat összekötő kábelt.
 2. Kapcsolja ki a modemet. Ha a modemen nincs tápkapcsoló, akkor szüntesse meg a modem tápellátását.
 3. Várjon néhány percet. Kapcsolja be a modemet, csatlakoztassa a kábelt, és indítsa újra a számítógépet.
Ellenőrizze újra, hogy működik-e a kapcsolat, és próbálja ki, hogy lehet-e az interneten böngészni. Ha továbbra sem tudja megjeleníteni a webhelyeket, folytassa a 2. résszel.
2. rész: A tűzfal vagy az útválasztó beállításainak ellenőrzése
Ha útválasztó segítségével csatlakozik az internethez, előfordulhat, hogy annak beállításai megváltoztak, vagy azokat frissíteni kell. Annak megállapításához, hogy ez a hiba áll-e fenn, a számítógépet az útválasztó kihagyásával, közvetlenül csatlakoztassa a modemhez vagy az internetkapcsolathoz. Ebben az esetben tűzfal használata javasolt.

Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) rendszerben az internetkapcsolat tűzfalának engedélyezéséhez tegye a következőket:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 2. Kattintson a Biztonsági központ parancsra.
 3. Kattintson a Windows tűzfal hivatkozásra.
 4. Az Általános lapon jelölje be a Bekapcsolva (ajánlott) választógombot.
SP2 szervizcsomaggal nem rendelkező Windows XP rendszeren az internetkapcsolat tűzfalának engedélyezéséhez tegye a következőket:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 2. A Vezérlőpult kategórianézetében kattintson a Hálózati és internetes kapcsolatok hivatkozásra.
 3. Kattintson a Hálózati kapcsolatok hivatkozásra, kattintson a jobb gombbal az Internetkapcsolat elemre, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 4. Kattintson a Speciális lap Windows tűzfal csoportjában található Beállítások gombra.
 5. Jelölje be az Általános lap Bekapcsolva (ajánlott) választógombját, majd kattintson kétszer az OK gombra.
A kiválasztott kapcsolat mellett lakatot ábrázoló ikon jelenik meg. Ez mutatja, hogy a kapcsolat számára engedélyezve van a tűzfal. Ha nem biztos abban, hogy melyik kapcsolatot válassza, engedélyezze a tűzfalat minden kapcsolatra. A megfelelő kapcsolat kiválasztásához az internetszolgáltató segítségét is kérheti.

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
875356 Útmutató: A Windows XP Service Pack 2 részét képező Windows tűzfal szolgáltatás beállítása
Miután a számítógép csatlakozott az internethez, tesztelje az Internet Explorer 7 működését. Ha az útválasztó kihagyásával is meg tudja tekinteni a webhelyeket, lépjen kapcsolatba az útválasztó gyártójával az eszköz konfigurálásához. Ha továbbra sem tudja megjeleníteni a webhelyek tartalmát, akkor folytassa a 3. részben leírtakkal.
3. rész: A hálózati csatoló állapotának és működésének ellenőrzése
Ellenőrizze, hogy a hálózati csatoló kompatibilis-e a Windows XP rendszerrel. Az Eszközkezelő segítségével ellenőrizze, hogy a hálózati csatoló engedélyezve van, és megfelelően működik. Szükség esetén frissítse az illesztőprogramot.

A hálózati csatoló Windows XP rendszerrel való kompatibilitásának ellenőrzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
314062 A Windows XP rendszer legújabb hardverkompatibilitási listája
319908 Információ a Windows XP rendszerben használt hardvereszközök illesztőprogramjairól
315275 A hálózati csatoló nem működik, és a Windows XP rendszerben nem található hozzá kompatibilis illesztőprogram (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ha a hálózati csatoló nem működik, vagy nem kompatibilis a Windows XP rendszerrel, akkor ajánlott beszerezni egy másik hardvergyártótól származó, kompatibilis csatolókártyát. Ha a csatolókártya illesztőprogramja nincs megfelelően telepítve, akkor lépjen kapcsolatba annak gyártójával a legfrissebb illesztőprogram beszerzése érdekében.

Annak megállapításához, hogy a hálózati csatolót a rendszer megfelelően ismerte-e fel, illetve megfelelően telepítette-e, ellenőrizze az eszközt az Eszközkezelőben. Ehhez hajtsa végre az alábbiak egyikét:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a devmgmt.msc parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép ikonra, válassza a Kezelés parancsot, majd kattintson az Eszközkezelő listaelemre.
 3. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép ikonra, válassza a Tulajdonságok parancsot, kattintson a Hardver fülre, majd az Eszközkezelő gombra.
Az Eszközkezelő távoli vagy helyi számítógépen történő megnyitásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az mmc parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. A Fájl menüben kattintson a Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása parancsra. Kattintson a Hozzáadás gombra, majd kattintson duplán az Eszközkezelő elemre.
A program ekkor létrehozza az Eszközkezelő parancsikonját.

Ha az Eszközkezelőben a hálózati csatoló mellett felkiáltójel vagy kérdőjel látható, kattintson duplán az eszközre, és jegyezze fel a megjelenő hibaüzenetet. A következő lista a három leggyakoribb hibaüzenetet és a lehetséges megoldásokat tartalmazza:
 • Hibakód: 10
  Az eszköz nem indítható el. (Hibakód: 10)
  Ha az eszköz hardverkulcsa a beállításjegyzékben (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) tartalmaz FailReasonString azonosítót, akkor annak karakterlánc típusú értéke jelenik meg hibaüzenetként. Az illesztőprogram vagy a számbavételező ezt a beállításjegyzékben található karakterláncot helyezi el az üzenetben. Ha nem található FailReasonString azonosító a hardverkulcsban, akkor az alábbi hibaüzenet jelenik meg. A hiba javításához kattintson az Illesztőprogram frissítése gombra. Az eszköz tulajdonságait összegző párbeszédpanel Általános lapjának Hibaelhárítás gombjára kattintva elindíthatja az eszközhöz tartozó hibaelhárító varázslót.
 • Hibakód: 28
  Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Hibakód: 28)
  A probléma megoldásához telepítse az eszközhöz tartozó illesztőprogramokat. Kattintson az Illesztőprogram frissítése parancsra. Ekkor megjelenik a Hardver frissítése varázsló nyitóképernyője.
 • Hibakód: 1
  Az eszköz nincs megfelelően konfigurálva. (Hibakód: 1)
  A probléma megoldásához frissítse az illesztőprogramot (kattintson az Illesztőprogram frissítése parancsra). Ekkor megjelenik a Hardver frissítése varázsló nyitóképernyője. Ha az illesztőprogram frissítése nem oldja meg a problémát, további információt a hardver dokumentációjában talál.
Az Eszközkezelő hibakódjairól, illetve az előzőekben nem említett hibakódokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
310123 A Microsoft Windows XP Professional rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata
Ha nem látható a felkiáltójel, és a legújabb illesztőprogramok vannak telepítve, akkor folytassa a 4. részben leírtakkal.
4. rész: A kapcsolat kijavítása
Előfordulhat, hogy a kapcsolat beállításai rosszul vannak konfigurálva, vagy meg kell azokat újítani. A kapcsolat javításakor a rendszer egyes beállításokat alaphelyzetbe állít. A kapcsolat javításához hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az ncpa.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a megfelelő kapcsolatra, majd válassza a Javítás parancsot.
 3. Ellenőrizze, hogy működik-e a kapcsolat.
A kapcsolatok javításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
289256 A helyi hálózatok és a nagy sebességű internetkapcsolatok Javítás lehetőségének leírása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ellenőrizze újra, hogy működik-e a kapcsolat, és próbálja ki, hogy lehet-e az interneten böngészni. Ha továbbra sem tudja megjeleníteni a webhelyek tartalmát, akkor folytassa az 5. részben leírtakkal.
5. rész: A Winsock szolgáltatás kijavítása
A problémák fellépését a Winsock beállításkulcsok (korábbi nevén rendszerleíró kulcs) sérülése is okozhatja.

Figyelmeztetés: Az internetet elérő vagy figyelő programok (például vírusellenőrzők, tűzfalak vagy proxyügyfelek) működését a netsh winsock reset parancs futtatása hátrányosan érintheti. Ha valamely program a következőkben leírt lépések végrehajtása után nem működik megfelelően, telepítse újra.

Ha a Winsock szolgáltatást Windows XP SP2 rendszerrel működő számítógépen szeretné javítani, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a netsh winsock reset parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Amikor a parancssor ablaka villogni kezd, indítsa újra a számítógépet.
Megjegyzés: Ha a lépések végrehajtása nem oldja meg a problémát, kövesse a következő szakasz lépéseit.
1. lépés: Beállításkulcsok törlése
Figyelmeztetés: A beállításjegyzék beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy egyéb eszköz segítségével történő nem megfelelő szerkesztése komoly problémákhoz vezethet, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja ezeknek a problémáknak a megoldhatóságát. A beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.Törölje a
Winsock
és a
Winsock2
beállításkulcsot. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. A beállításszerkesztőben (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) keresse meg a következő beállításkulcsokat:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Winsock

  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Winsock2
 3. Kattintson a jobb gombbal a kulcsokra, majd kattintson a helyi menü Törlés parancsára.
 4. Amikor a program megkérdezi, hogy biztos-e a törlésben, kattintson az Igen gombra.
 5. Indítsa újra a számítógépet.
A Winsock szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
811259 A Winsock2 sérülésének megállapítása és helyreállítása
2. lépés: A TCP/IP protokoll telepítése
Telepítse a TCP/IP protokollt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a hálózati kapcsolatra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a Telepítés gombra.
 3. Kattintson a Protokoll elemre, majd a Hozzáadás gombra.
 4. Kattintson a Saját lemez gombra.
 5. Írja be a C:\Windows\inf parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 6. A rendelkezésre álló protokollok listájában kattintson a TCP/IP protokoll elemre, majd az OK gombra.
 7. Indítsa újra a számítógépet.
Ellenőrizze újra, hogy működik-e a kapcsolat, és próbálja ki, hogy lehet-e az interneten böngészni. Ha továbbra sem tudja megjeleníteni a webhelyek tartalmát, akkor folytassa a 6. részben leírtakkal.
6. rész: A TCP/IP szolgáltatás alaphelyzetbe állítása
Előfordulhat, hogy a TCP/IP szolgáltatás megsérült, vagy egyes beállításai megváltoztak. Az alaphelyzetbe állításhoz kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Írja be a parancssorba a következő parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:
  netsh int ip reset filename.txt
A Winsock szolgáltatás és a TCP/IP protokoll alaphelyzetbe állításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
299357 Útmutató: Az Internet Protocol (TCP/IP) alaphelyzetbe állítása Windows XP rendszerben
Ellenőrizze újra, hogy működik-e a kapcsolat, és próbálja ki, hogy lehet-e az interneten böngészni. Ha továbbra sem tudja megjeleníteni a webhelyek tartalmát, folytassa a 7. részben leírtakkal.
7. rész: A Hosts fájlok ellenőrzése
A Hosts fájlok használatával a webhelyneveket IP-címekre irányíthatja át. Egyes rosszindulatú szoftverek (például a vírusok és a kémprogramok) olyan bejegyzéseket helyezhetnek el a Hosts fájlokban, amelyek megakadályozzák az internet böngészését.

Megjegyzés: Egyes esetekben a rendszergazdák adnak hozzá ártalmatlan bejegyzéseket ezekhez a fájlokhoz, valamint a felhasználó is vehet fel bejegyzéseket. A Hosts fájlok átnevezése esetén az azokban található átirányítások nem fognak működni. További információkért lépjen kapcsolatba a rendszergazdával vagy a hálózati rendszergazdával.

Annak megállapításához, hogy a problémát a Hosts fájlok valamelyik bejegyzése okozza-e, keresse meg a Hosts fájlokat a helyi számítógépen, majd nevezze át azokat. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Keresés pontjának Fájlok és mappák parancsára.
 2. A fájlnév egésze vagy része mezőbe írja be a következőt: hosts.
 3. Kattintson a merevlemez betűjelére a Keresés helye listában, majd kattintson a Keresés gombra.
 4. Kattintson az összes talált Hosts fájlra. Ha egynél több Hosts fájlt talált a keresés, akkor jelölje ki valamennyit.
 5. Nyomja le az F2 billentyűt.
 6. Írjon be egy új nevet. Írja be például a következőt: regihosts, és nyomja le az ENTER billentyűt.
Jegyezze fel az eredeti fájlnevet, mert ha a problémát ezzel a lépéssel nem sikerül megoldani, akkor vissza kell állítania a fájlok eredeti nevét.

Több fájl Windows XP rendszerben történő átnevezéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
320167 Több fájl átnevezése a Windows Intéző programmal a Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ellenőrizze újra, hogy működik-e a kapcsolat, és próbálja ki, hogy lehet-e az interneten böngészni. Ha továbbra sem tudja megjeleníteni a webhelyeket, folytassa a 2. szakaszban leírtakkal.

2. szakasz: Külső gyártótól származó szoftverekkel és az internetkapcsolat beállításaival kapcsolatos hibák elhárítása

Az alábbiak segítséget nyújtanak azon külső gyártótól származó szoftverek és internetkapcsolat-beállítások azonosításában, amelyek megakadályozzák a weblapok megtekintését. A hibák elhárításához az Internet Explorer 7 böngészési előzmények törlési szolgáltatása és a bővítmények nélküli mód is segítséget nyújt.
1. rész: A böngészési előzmények törlési szolgáltatásának használata
A böngészési előzmények törlési szolgáltatásának használatához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el az Internet Explorer 7 böngészőt, és kattintson az Eszközök menü Böngészői előzmények törlése parancsára.
 2. Az Ideiglenes internetfájlok elem mellett kattintson a Fájlok törlése elemre, majd kattintson az OK gombra.
 3. Az Előzmények elem mellett kattintson az Előzmények törlése elemre, majd az OK gombra.
 4. Az Űrlapadatok elem mellett kattintson az Űrlapok törlése elemre, majd az OK gombra.
2. rész: Az Internet Explorer bővítmények nélküli módjának használata
Az Internet Explorer bővítmények nélküli módjának használatához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök pontjára, végül kattintson a Internet Explorer (bővítmények nélkül) parancsra.

  Ha ez megoldja a hibát, a hibát okozó böngészői vagy egyéb bővítmény azonosításához folytassa a 2. lépésnél. Ha ez a lépés nem oldja meg a problémát, lépjen a 3. részhez.
 2. Azonosítsa a hibát okozó böngészői vagy egyéb bővítményeket a Bővítmények kezelése szolgáltatás segítségével. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
  2. Kattintson a Programok fülre, majd a Bővítmények kezelése gombra.
  3. Kattintson egy bővítményre a Név listában, majd jelölje be a Tiltás választógombot.
  4. Ismételje a c lépést, amíg nem azonosítja a hibát okozó bővítményt. Ha a hiba megoldódott, megtalálta a hibát okozó bővítményt.
3. rész: Az Internet Explorer 7 tesztelése hálózati támogatással bővített csökkentett módban
A felhasználónevet és jelszót igénylő PPPoE-kapcsolatok nem használhatók csökkentett módban. A legtöbb DSL- és telefonos kapcsolat PPPoE-alapú, így ezeket nem fogja tudni használni, kivéve ha azok állandó (például kábelhálózati) internetkapcsolatok. A számítógép csökkentett módban történő indításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet. Amikor a képernyő üres lesz, nyomja le többször az F8 billentyűt.
 2. Válassza a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Ha a Windows rendszer verziójának kiválasztását kérő menü is megjelenik, akkor jelölje ki a megfelelő verziót, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. A számítógép csökkentett módban történő indítása után tesztelje a kapcsolatot.
Ha a számítógép csökkentett módjával csatlakozni tud az internethez, a külső féltől származó program ütközhet az Internet Explorer 7 programmal. Indítsa újra a számítógépet normál módban, és folytassa a 4. résznél.

Ha csökkentett módban sem tud csatlakozni az internethez, akkor a problémát valószínűleg a hálózati csatoló okozza. Ugorjon vissza az 1. szakaszra. Ha azonban az 1. szakaszban leírtakat már végrehajtotta, és a hálózati csatoló jól működik, akkor folytassa a következőkben leírtakkal.

A csökkentett módú indítási lehetőségekről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése
4. rész: A Windows XP újraindítása
Figyelmeztetés: Ez a kerülő megoldás számítógépét vagy hálózatát sebezhetőbbé teheti a rossz szándékú felhasználók és szoftverek, például a vírusok támadásaival szemben. A lépés végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére alkalmazza.

Más gyártótól származó tűzfalprogramok használata esetén előfordulhat, hogy egyes konfigurációs beállítások megváltoztak, illetve frissítendők. Esetleg egy másik, szintén más gyártótól származó program lehet helytelenül konfigurálva, és ütközhet az Internet Explorer programmal. Az ütközést okozó program azonosításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az msconfig parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson az Általános fülre, majd jelölje be a Szelektív indítás választógombot. Törölje a jelet az összes jelölőnégyzetből, csak a Rendszerszolgáltatások betöltése maradjon bejelölve.
 3. Kattintson a Szolgáltatások fülre, és jelölje be Az összes Microsoft-szolgáltatás elrejtése jelölőnégyzetet.
 4. Kattintson az Összes tiltása gombra.

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a külső gyártótól származó szolgáltatások letiltásával a vírusellenőrző és a tűzfalszoftvereket is letiltja. Annak érdekében, hogy a számítógépet az adott körülmények között a lehető legnagyobb biztonságban tudhassa, az újbóli kapcsolódás előtt ajánlott engedélyezni az internetkapcsolat tűzfalát vagy a Windows tűzfalat. Erről az 1. szakasz 2. részében talál további információt.
 5. Kattintson az OK gombra, és indítsa újra a számítógépet.
 6. A számítógép újraindulása után tesztelje az internetkapcsolatot.
Ha a kapcsolat működik, akkor a problémát egy, a számítógép indításakor betöltődő program okozza. Az ütközést okozó program azonosításához használja az Msconfig segédprogramot.

Megjegyzés: Az összes Microsoft-szolgáltatás letiltásával újraindított számítógépen a Rendszer-visszaállítás eszköz nem érhető el. Az összes visszaállítási pont elvész. Ezért ha a kapcsolódási problémák megoldásához az Msconfig segédprogramot használja, nem javasolt az összes Microsoft-szolgáltatás letiltása.
Annak ellenőrzése, hogy más gyártótól származó szolgáltatás okozza-e az ütközést
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az msconfig parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a Szolgáltatások fülre, engedélyezze az összes szolgáltatást, és kattintson az OK gombra.
 3. Indítsa újra a számítógépet, és ismét tesztelje a kapcsolatot.
Ha a kapcsolat működik, akkor folytassa az „Annak ellenőrzése, hogy más gyártótól származó szolgáltatás okozza-e az ütközést” című szakasznál. Ha a kapcsolat nem működik, akkor egy külső gyártótól származó szolgáltatás ütközik az Internet Explorer programmal. Az ütköző szolgáltatás azonosításához tegye a következőket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az msconfig parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a Szolgáltatások fülre.
 3. Engedélyezze a listában található szolgáltatások felét, majd kattintson az OK gombra.
 4. Indítsa újra a számítógépet, és tesztelje a kapcsolatot.
 5. Addig folytassa ezt az eljárást, amíg meg nem találja az ütközést okozó szolgáltatást. A problémát okozó szolgáltatást ajánlott letiltani vagy eltávolítani.

  Megjegyzés: Elképzelhető, hogy a letiltáshoz igénybe kell vennie a program gyártójának segítségét.
Annak ellenőrzése, hogy más gyártótól származó program okozza-e az ütközést
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az msconfig parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson az Automatikus indítás fülre.

  A listában megjelenő bejegyzések vélhetően nagy száma miatt a felezéses eljárás használatát javasoljuk az ütközést okozó program azonosítására.
 3. Jelölje be a listában található elemek felét, majd kattintson az OK gombra.
 4. Indítsa újra a számítógépet, és tesztelje a kapcsolatot.
 5. Addig folytassa ezt az eljárást, amíg meg nem találja az ütközést okozó programot.
 6. Ha nem használja a programot, ajánlott azt eltávolítani. A másik megoldás, ha a programot úgy állítja be, hogy a számítógép indításakor nem induljon.

  Megjegyzés: Elképzelhető, hogy a letiltáshoz igénybe kell vennie a program gyártójának segítségét.
Ha a tiszta rendszerindításos eljárással nem sikerül azonosítani és megoldani a problémát, akkor a segédprogramban állítsa vissza a beállításokat úgy, hogy a számítógép normál módban induljon.

Megjegyzés: A más gyártótól származó szolgáltatások letiltása előtt javasolt engedélyezni a Windows tűzfal vagy az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatást. Előfordulhat, hogy a külső gyártótól származó szolgáltatások letiltásával a vírusellenőrző és a tűzfalszoftvereket is letiltja.
5. rész: Tesztelés új felhasználói fiókkal
Ha még mindig nem tudja megjeleníteni a weblapokat, előfordulhat, hogy a használt felhasználói fiók sérült. Ha több felhasználói fiókkal rendelkezik, jelentkezzen be másik névvel. Ha a probléma így nem jelentkezik, akkor ajánlott egy új felhasználói fiókot létrehozni, és oda átvinni a beállításokat és a fájlokat. Ha ezzel nem sikerült megoldania a problémát, akkor folytassa a következő lépéssel. Új felhasználói fiók létrehozásáról és eltávolításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
279783 Hogyan hozzunk létre és konfiguráljuk a felhasználói fiókokat a Windows XP-ben
Ha ez a lépés megoldotta a problémát, akkor vigye át a beállításait a régi felhasználói fiókjából az új fiókba úgy, hogy a Fájlok és beállítások átvitele varázsló segítségével átmásolja a fájlokat a régi felhasználói fiók Dokumentumok mappájából. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
306187 A Fájlok és beállítások átvitele varázsló használata varázslólemezzel Windows XP rendszerben
Figyelmeztetés: A fájlok Dokumentumok mappából történő másolásával nem biztos, hogy az összes Ön által létrehozott vagy használt fájlt másolja. Előfordulhat ugyanis, hogy máshová is mentett fájlokat. Ezenkívül a program a kedvenceket és más beállításokat sem viszi át ezzel a módszerrel. A régi fiók törlése előtt javasolt ellenőrizni, hogy az összes fájl és beállítás átvitele sikeres volt-e.
6. rész: Víruskereső és kémprogramkereső szoftverek futtatása
Ha víruskereső vagy kémprogramkereső szoftver van telepítve, frissítse, majd futtassa a szoftvert. Más gyártótól származó víruskereső programok próbaverziójának letöltéséhez keresse fel a Microsoft webhelyének alábbi lapját:
http://www.microsoft.com/hun/athome/security/downloads/default.mspx
A vírusokról és egyéb rosszindulatú szoftverekről bővebb információt a Microsoft webhelyének alábbi lapján talál:
http://www.microsoft.com/hun/athome/security/default.mspx
Ha meggyőződött arról, hogy a számítógépén nem található rosszindulatú szoftver, akkor ellenőrizze, hogy sikerült-e megoldania a problémát. Ha nem sikerült megoldani, lépjen a 3. szakaszra.

3. szakasz: Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állítása

Az Internet Explorer 7 beállításainak alaphelyzetbe állításához hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Fontos: Az Internet Explorer 7 összes beállítást letiltó szolgáltatásának használatával a böngésző összes bővítményét letiltja. Ezért a használni kívánt bővítményeket ismét engedélyeznie kell. A bővítményt a rendszer az újratelepítéskor nem engedélyezi újra, azt manuálisan kell megtennie.
 1. Indítsa el az Internet Explorer 7 böngészőt, és kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 2. Kattintson a Speciális fülre, majd az Alaphelyzetbe állítás gombra.
 3. Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állítása párbeszédpanelen kattintson az Alaphelyzetbe állítás gombra.
 4. Amikor az Internet Explorer 7 végez az alapértelmezett beállítások visszaállításával, kattintson a Bezárás, majd az OK gombra.
Megjegyzés: Az Internet Explorer 7 programban általában nem kell ismét regisztrálni az Internet Explorer fájljait. Az összes alapértelmezést visszaállító szolgáltatásban hibaelhárítási lépésként lehetőség van az Internet Explorer fájljainak ismételt regisztrálására. Ha az Internet Explorer 7 alaphelyzetbe állításával a probléma nem oldódik meg, a megfelelő telepítés biztosításához újratelepítheti azt.

Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állítására szolgáló programról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
923737 Az Internet Explorer beállításainak alaphelyzetbe állítására szolgáló program (RIES) használata

4. szakasz: Sérült, módosított vagy hiányzó Windows-fájlok helyettesítése

1. rész: A rendszerfájl-ellenőrző segédprogram futtatása
Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha az alapvető rendszerfájlokat eltávolították vagy lecserélték. Ebben az esetben a probléma megoldásához azonosítsa a hiányzó rendszerfájlokat a rendszerfájl-ellenőrző segédprogram futtatásával, majd pótolja azokat. A rendszerfájl-ellenőrző futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Írja be az sfc /scannow parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
A rendszerfájl-ellenőrző segédprogramról és a Windows fájlvédelmi szolgáltatásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
222193 A Windows fájlvédelem (WFP) szolgáltatás ismertetése
2. rész: A Rendszer-visszaállítás segédprogram futtatása
Ha más módszerrel nem sikerült megoldani a problémát, és a hiba mostanában jelentkezett először, a Rendszer-visszaállítás segédprogrammal visszaállíthatja az operációs rendszert egy korábbi állapotba.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy ezzel a lépéssel nem sikerül azonosítani a problémát. A lépés végrehajtásával azonban visszaállítja a számítógépet egy korábbi állapotba. A rendszer visszaállítása a visszaállítási pont létrehozását követően telepített programok és frissítések eltávolítását eredményezi.

A rendszer korábbi állapotba való visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
306084 A Windows XP rendszer egy korábbi állapotának visszaállítása
A 306084. számú cikk a visszaállítás visszavonására vonatkozó lépéseket is tartalmazza, amelyekre akkor lehet szüksége, ha a kiválasztott pontra történő visszaállítás nem oldja meg a problémát. Ha a probléma a visszaállítást követően is fennáll, egy még korábbi visszaállítási pont kiválasztásával is megpróbálhatja elhárítani azt.

További információ

Az Internet Explorer 6 e hibájának elhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
326155 „A lap nem jeleníthető meg” hibaüzenet webhely megnyitásakor az Internet Explorer programban

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 926431 - Utolsó ellenőrzés: 2007. január 8. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows XP
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbexpertisebeginner KB926431
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com