Cikk azonosítója: 927386 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk hibaelhárítási lépéseket ismertet arra az esetre, ha egy telepített program nem fut Windows Vista rendszerben.

BEVEZETÉS

E cikkből megtudhatja, hogyan háríthatja el a következő esetekben fellépő hibákat:
 • Miután a Windows egy korábbi verziójáról Windows Vista rendszerre frissítette a számítógépet, egy korábban megfelelően működő program Windows Vista rendszerben nem futtatható.
  Megjegyzés: Ha a Windows Vista telepítése egy programkompatibilitási probléma miatt meghiúsul, kövesse a Microsoft Tudásbázis 931360 jelű cikkében szereplő lépéseket (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).
 • Miután sikeresen telepített egy programot Windows Vista rendszerben, a program nem indítható el vagy nem a várt módon működik.
  Megjegyzés: Ha egy program telepítése kompatibilitási probléma miatt meghiúsul, ne a Microsoft Tudásbázis 931361 jelű cikkében leírtak szerint járjon el (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).

További információ

A Windows Vista rendszerben fellépő programkompatibilitási hibák elhárításához kövesse a jelen cikkben szereplő, a program kompatibilitási üzemmódban történő futtatását ismertető 1. módszer lépéseit.

1. módszer: A program futtatása kompatibilitási üzemmódban

Ha a kompatibilitási üzemmódot választja, a Windows Vista az adott program futtatásakor emulálja a kiválasztott operációs rendszert.
A program kompatibilitási üzemmódban történő futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, majd írja be a program nevét a Keresés megkezdése mezőbe.
 2. A Programok listában kattintson a jobb gombbal a fájlra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. A Kompatibilitás lapon jelölje be a Futtatás a következő kompatibilitási üzemmódban jelölőnégyzetet.
 4. A listában jelöljön ki egy operációs rendszert, majd kattintson az OK gombra.
Ha a program még mindig nem működik megfelelően, folytassa a következő módszerrel.

2. módszer: A program futtatása rendszergazdai jogosultságokkal

A program rendszergazdai jogosultságokkal való futtatásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, majd írja be a program nevét a Keresés megkezdése mezőbe.
 2. A Programok listában kattintson a jobb gombbal a kérdéses programra, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
Ha a program most megfelelően működik, akkor futtatásához rendszergazdai jogosultságokra van szükség. A programok rendszergazdai jogosultságokkal való futtatásának kényszerítéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében, a program rendszergazdai jogosultságokkal való futtatását ismertető részben tájékozódhat:
931362 A Windows Vista rendszerre történő telepítés után nem megfelelően működő programok hibaelhárítása tapasztalt felhasználók számára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ha a program még mindig nem működik megfelelően, folytassa a következő módszerrel.

3. módszer: Kapcsolatfelvétel a program forgalmazójával vagy a hardver gyártójával

Ha egy program nem fut Windows Vista rendszerben, vagy a Windows Vista telepítését követően nem működik megfelelően egy hardverösszetevő, kérjen segítséget a program forgalmazójától vagy a hardver gyártójától. A szoftvergyártók webhelye általában tartalmaz egy terméktámogatási részt, ahol többek között a programok által megjelenített hibaüzenetek leírásai találhatók.

A szoftvergyártó a legtöbb esetben meg tudja oldani a kompatibilitási problémát az alábbi megoldások egyikét használva:
 • A program aktuális verziójának a Windows Vista rendszerrel való kompatibilitását biztosító frissítés
 • A programnak egy, a Windows Vista rendszerrel kompatibilis verziója
 • A program Windows Vista rendszerrel való kompatibilitását biztosító konfigurációs módosításokkal kapcsolatos információk
A hardver- és szoftvergyártókkal való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Speciális hibaelhárítás

Ebben a részben tapasztalt számítógép-felhasználóknak szóló információk szerepelnek. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a leírt speciális hibaelhárítási módszerekkel, kérjen segítséget, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. Ennek módjáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu
Ha Ön tapasztalt felhasználó, és már próbálkozott az itt leírt lépésekkel, de a probléma ennek ellenére nem oldódott meg, kövesse a Microsoft Tudásbázis következő cikkében szereplő lépéseket:
931362 A Windows Vista rendszerre történő telepítés után nem megfelelően működő programok hibaelhárítása tapasztalt felhasználók számára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Források

931359 Programok kompatibilitásával kapcsolatos problémák feltárása a Windows Vista rendszer telepítése előtt (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
931360 A Windows Vista rendszer telepítését megakadályozó, programok kompatibilitásával kapcsolatos problémák elhárítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
931361 Az egyes programok Windows Vista rendszerre történő megfelelő telepítését megakadályozó problémák elhárítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
931362 A Windows Vista rendszerre történő telepítés után nem megfelelően működő programok hibaelhárítása tapasztalt felhasználók számára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
929427 A Windows Vista alkalmazáskompatibilitási frissítése
932246 A Windows Vista rendszerhez 2007 márciusában kiadott alkalmazáskompatibilitási frissítés (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
935280 A Windows Vista rendszerhez 2007 júliusában kiadott alkalmazáskompatibilitási frissítés (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Windows Vista alkalmazáskompatibilitásáról a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
http://msdn2.microsoft.com/hu-hu/windowsvista/aa904987(en-us).aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 927386 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 15. - Verziószám: 4.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbappcompatibility kbexpertisebeginner kbresolve KB927386
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com