На компютри, работещи под управлението на Windows Vista, е възможно да възникнат различни неизправности, свързани с управлението на захранването

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 927393 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

СИМПТОМИ

На компютри, работещи под Windows Vista, е възможно да възникне една или повече от следните неизправности, свързани с управлението на захранването:
 • Не можете да изключите компютъра.
 • Не можете да въведете компютъра в режим на енергоспестяване, например в режим на дрямка (sleep) или хибернация (дълбок сън; hibernation).
 • Windows Vista не успява да върне успешно компютъра от режим на дрямка в нормален режим.
 • Някои устройства функционират неправилно след излизане на Windows Vista от режим на дрямка.
 • Windows Vista работи нестабилно при използване на опция за енергоспестяване.

ПРИЧИНА

Тази ситуация може да възникне, ако е налице едно или повече от следните условия:
 • BIOS на компютъра е несъвместима с Windows Vista или е остаряла.
 • Неправилни настройки са били зададени в BIOS на компютъра.
 • Инсталиран е несъвместим софтуер за управление на захранването в Windows Vista.
Забележка Windows Vista поддържа само компютри с BIOS, поддържаща ACPI интерфейс.

РАЗРЕШЕНИЕ

За да разрешите този проблем, изпълнете следните действия:

Стъпка 1: Актуализирайте BIOS на компютъра

Уверете се, че на компютъра е инсталирана най-новата BIOS. Можете да определите версията на BIOS чрез програмата Msinfo32.exe. За тази цел изпълнете следните действия:
 1. Натиснете бутона Start ("Старт")
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  бутон на старт менюто
  , въведете msinfo32 в полето Start Search ("Започни търсенето"), след което щракнете върху msinfo32 в списъка Programs ("Програми").

  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
   Разрешение за потребителски достъп
  Ако се появи подкана за въвеждане на администраторска парола или потвърждение, въведете вашата парола или съответно натиснете Continue ("Продължи").
 2. В левия панел на диалоговия прозорец System Information ("Системна информация") щракнете върху System Summary ("Обобщени данни за системата").
 3. В десния панел вижте стойността до BIOS Version/Date ("Версия/дата на BIOS").
 4. Опитайте се да намерите актуализация на BIOS за компютъра. За тази цел изпълнете едно от следните действия:
  • Посетете уебсайта за поддръжка на производителя на компютъра или се свържете с него, за да научите дали е налична актуализация на BIOS за компютъра.
  • Посетете уебсайта за поддръжка на производителя на дънната платка на компютъра или се свържете с него, за да научите дали е налична актуализация на BIOS за дънната платка.
  За информация как да се свържете с производителите на компютърните устройства щракнете върху съответния номер на статия от базата знания на Microsoft в списъка по-долу:
  65416 Информация за контакти с производители на хардуер и софтуер, A-K (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

  60781 Информация за контакти с производители на хардуер и софтуер, L-P (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

  60782 Информация за контакти с производители на хардуер и софтуер, Q-Z (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)
 5. Ако намерите актуализация на BIOS, проучете документацията към нея или се свържете с производителя, за да определите дали актуализацията включва промени, целящи разрешаването на проблема с управлението на захранването.

  Забележка Понякога е възможно в документацията да не са включени всички данни за промените, реализирани в актуализацията на BIOS.
 6. Използвайте препоръчания от производителя инструмент за актуализиране на BIOS, за да актуализирате BIOS на вашия компютър.

Стъпка 2: Разучете BIOS настройките

Неправилни BIOS настройки могат да предизвикват проблеми при стартиране или изключване на Windows Vista. Прегледайте настройките на BIOS, за да определите дали BIOS е конфигурирана правилно. За допълнителна информация относно правилните настройки на BIOS се свържете с производителя на компютъра.

Забележка Въпреки че са рядко срещани, възможно е да възникнат проблеми при стартиране на компютъра след възстановяване на фабричните настройки на BIOS конфигурацията. Затова се препоръчва да се свържете с производителя на компютъра, преди да модифицирате неговата BIOS.

Стъпка 3: Отстраняване на проблеми с програми за управление на захранването на други производители

Потърсете дали на компютъра има инсталирани програми за управление на захранване, създадени от други производители. Понякога програма, проектирана за работа с определена операционна система и версия на BIOS, не работи с други версии на операционни системи или на BIOS. За да улесните отстраняването на проблема, деактивирайте или премахнете програмите за управление на захранването, които не са проектирани за работа с Windows Vista. Посетете уебсайта за поддръжка на производителя на програмата, за да определите дали конкретна програма се поддържа от Windows Vista.

За информация как да се свържете с производителите на компютърни програми в списъка по-долу щракнете върху съответния номер на статия от базата знания на Microsoft:
65416 Информация за контакти с производители на хардуер и софтуер, A-K (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

60781 Информация за контакти с производители на хардуер и софтуер, L-P (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

60782 Информация за контакти с производители на хардуер и софтуер, Q-Z (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

Свойства

ID на статията: 927393 - Последна рецензия: 19 март 2007 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit EN
Ключови думи: 
kbexpertisebeginner kbhardware kbtshoot kbprb KB927393

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com