Este posibil să vă confruntați cu probleme de conectivitate sau performanță atunci când conectați un PC mobil pe care se execută Windows Vista la un punct de acces fără fir

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 928152 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Este posibil să vă confruntați cu probleme de conectivitate aleatorii atunci când conectați PC-ul mobil Windows Vista la anumite puncte de acces (hotspot) Wi-Fi. Acest probleme de conectivitate includ următoarele:
 • Conexiunea rețelei fără fir se întrerupe.
 • Performanța este scăzută.
Întâlniți aceste probleme în cazul în care computerul Windows Vista funcționează cu energie de la baterie.

Notă De asemenea, este posibil să întâlniți aceste probleme în cazul în care conectați un PC mobil Windows Vista la un punct de acces fără fir (AP) dintr-un mediu SOHO (birou mic/birou la domiciliu) sau dintr-un mediu de firmă.

CAUZĂ

Această problemă se produce în cazul în care hotspotul Wi-Fi utilizează routere sau puncte de acces care nu acceptă protocolul de economisire a energiei 802.11.

Această problemă se produce din cauza caracteristicilor de economisire a energiei incluse în Windows Vista. Planul implicit de alimentare utilizat de Windows Vista pentru PC-uri mobile este planul Echilibrat. În versiunile de Windows Vista anterioare lansării, pentru PC-urile mobile configurate să utilizeze planul de alimentare Echilibrat sunt îndeplinite următoarele condiții:
 • Când PC-ul mobil este conectat la o sursă de alimentare, adaptorul de rețea fără fir este configurat să utilizeze modul Performanțe maxime. Astfel se dezactivează modul de economisire a energiei 802.11.
 • Când PC-ul mobil funcționează pe baterie, adaptorul de rețea fără fir este configurat să utilizeze modul Economisire energie medie. Acest mod utilizează modul de economisire a energiei 802.11.
Când un adaptor de rețea fără fir 802.11 care este setat să utilizeze modul de economisire a energiei dorește să intre în starea de repaus, adaptorul indică această intenție punctului de acces fără fir. Adaptorul efectuează acest lucru setând opțiunea de economisire a energiei în pachetele sale sau în cadrele 802.11 pe care le trimite către punctul de acces fără fir. În acest scenariu, se va produce următorul comportament:
 1. Când punctul de acces fără fir primește cadrele care au setate opțiunea de economisire a energiei, punctul de acces fără fir determină faptul că adaptorul de rețea al clientului care a trimis cadrele dorește să intre într-o stare de economisire a energiei.
 2. Punctul de acces fără fir preia în tampon apoi pachetele care sunt destinate adaptorului de rețea al clientului.
 3. Când dispozitivul radio al adaptorului de rețea este activat, adaptorul de rețea client comunică cu punctul de acces pentru a regăsi pachetele din tampon.
Acest comportament permite adaptorului de rețea fără fir să utilizeze mai puțină energie și să revină la starea activă în mod periodic, la intervale stabilite de timp, pentru a recepționa traficul de rețea de la punctul de acces.

Dacă punctul de acces fără fir nu acceptă corect această caracteristică, el continuă să trimită pachete adaptorului de rețea client, chiar dacă dispozitivul radio al adaptorului este dezactivat. Astfel, acele pachete se pierd. În acest scenariu, simptomele pe care le întâlniți pot varia, în funcție de faza conexiunii fără fir în care s-au pierdut aceste pachete.

REMEDIERE

Pentru a ocoli această problemă, utilizați una dintre următoarele metode, în funcție de situația dvs.:

Metoda 1: Conectați PC-ul mobil la o sursă de alimentare

Când conectați PC-ul mobil la o sursă de alimentare, Windows Vista schimbă setarea pentru adaptorul de rețea fără fir din planul implicit de alimentare de la setarea Economisire medie energie la setarea Performanțe maxime. Acest lucru dezactivează modul de economisire a energiei 802.11.

Metoda 2: Modificați planul de alimentare implicit de economisire a energiei

Modificați setarea implicită pentru starea de alimentare de la baterie pentru adaptorul de rețea fără fir. Configurați adaptorul de rețea fără fir pentru a utiliza setarea Performanțe maxime atunci când Windows Vista este configurat să utilizeze planul de alimentare Echilibrat sau planul de alimentare Economisire energie. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
 1. Faceți clic pe butonul Start
  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  butonul Start
  , tastați Opțiuni de alimentare în caseta Pornire căutare, apoi faceți clic pe Opțiuni de alimentare în lista Programe.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  Permisiuni pentru Control acces utilizator
  Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau faceți clic pe Continuare.
 2. Faceți clic pe Modificări setări plan sub planul de alimentare selectat. De exemplu, dacă este selectată opțiunea Echilibrat, faceți clic pe Modificare setări plan sub Echilibrat.
 3. Faceți clic pe Modificare setări de alimentare complexe.
 4. În caseta de dialog Opțiuni de alimentare, extindeți Setări adaptor fără fir, apoi extindeți Mod economisire energie.
 5. În lista care apare lângă Pe baterie, faceți clic pe Performanțe maxime, apoi pe OK.

Metoda 3: Utilizați planul de alimentare „Performanță înaltă”

În cazul în care computerul funcționează cu un alt plan de alimentare decât Performanță înaltă atunci când vă conectați la o rețea fără fir, modificați manual planul de alimentare la Performanță înaltă. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
 1. Faceți clic pe butonul Start
  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  butonul Start
  , tastați Opțiuni de alimentare în caseta Pornire căutare, apoi faceți clic pe Opțiuni de alimentare în lista Programe.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  Permisiuni pentru Control acces utilizator
  Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau faceți clic pe Continuare.

  Notă De asemenea, aveți posibilitatea să faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma bateriei din zona de notificare pentru a accesa comanda Opțiuni de alimentare.
 2. Faceți clic pe Performanță înaltă.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru a ocoli această problemă, setarea implicită Pe baterie de economisire a energiei care este aplicată în opțiunea Setări adaptor fără fir este modificată în versiunea originală lansată de Windows Vista. În versiunea lansată de Windows Vista, setarea implicită de economisire a energiei pentru Pe baterie este setată la Performanțe maxime. Această modificare afectează modul Echilibrat de economisire a energiei. În plus, această modificare afectează timpul de execuție al computerului atunci când funcționează pe baterie. Această modificare reduce durata de funcționare pe baterie cu două până la nouă procente din timpul de funcționare.

Notă Este posibil ca această modificare să nu se aplice în versiunile OEM (producător original de echipamente) Windows Vista, versiuni care pot fi instalate pe PC-urile mobile. Producătorii de computere pot modifica setarea de alimentare implicită pentru Windows Vista în funcție de propriile repere.

Deși această problemă apare cu precădere în Windows Vista, este posibil să vă confruntați cu ea și atunci când vă conectați la un hotspot Wi-Fi utilizând un computer cu Microsoft Windows XP. Este mai puțin probabil ca această problemă să apară în Windows XP, deoarece modul implicit de economisire a energiei în Windows XP nu activează modul de economisire a energiei 802.11 al adaptorului de rețea fără fir. Cu toate acestea, dacă această problemă apare în Windows XP, modificați setările de economisire a energiei ale adaptorului de rețea fără fir pentru a rezolva problema. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos:
 1. Faceți clic pe Start, pe Executare, tastați ncpa.cpl, apoi faceți clic pe OK.
 2. În caseta de dialog Conexiuni în rețea, faceți clic cu butonul din dreapta pe adaptorul de rețea fără fir, apoi faceți clic pe Proprietăți.
 3. Faceți clic pe fila Complex, apoi modificați setările de gestionare a alimentării. De exemplu, faceți clic pe Management alimentare în lista Proprietăți, glisați cursorul Valoare la setarea de gestionare a alimentării dorită, apoi faceți clic pe OK.

  Notă Aceste setări pot varia în funcție de producătorul adaptorului de rețea fără fir.

Proprietă?i

ID articol: 928152 - Ultima examinare: 19 martie 2007 - Revizie: 1.1
SE APLICĂ LA
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbwireless kbnetworkconnectivity kbenv kbbroadband kbprb kbexpertisebeginner kbhardware KB928152

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com