Amikor az Internet Explorer 7 programból fér hozzá egy weblaphoz, az ActiveX-vezérlők inaktívak

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 929864 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor a Windows Internet Explorer 7 programmal megnyit egy ActiveX-vezérlőt tartalmazó weblapot, az ActiveX-vezérlő inaktív marad. A probléma az alábbi feltételek teljesülése esetén fordul elő:
 • A számítógépen parancsfájl-hibakereső van telepítve. Ilyen például a Microsoft Script Debugger.
 • Az Internet Explorer program Internetbeállítások párbeszédpanelének Speciális lapján nincs bejelölve a Böngészés csoport Parancsfájlokban való hibakeresés letiltása (Internet Explorer) jelölőnégyzete.
Megjegyzés: Akkor inaktív egy ActiveX-vezérlő, ha nem reagál a felhasználó műveleteire.

Oka

A probléma akkor fordul elő, ha az Internet Explorer nem értelmezi helyesen a Parancsfájlokban való hibakeresés letiltása (Internet Explorer) beállításon végrehajtott módosításokat.

A megoldás

A hiba megoldásához telepítse az Internet Explorer legfrissebb összegző biztonsági frissítését. A legújabb frissítés beszerzéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
Megjegyzés: A frissítés először a MS07-027. számú biztonsági frissítés (KB931768) részeként jelent meg. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
931768 MS07-027: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásához ellenőrizze, hogy az Internet Explorer 7 Parancsfájlokban való hibakeresés letiltása beállítása engedélyezve van-e.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

„A jelenség” című részben ismertetett probléma akkor is jelentkezhet, ha a megnyitott weblap megfelel az ActiveX-vezérlők automatikus engedélyezéséről szóló MSDN-dokumentációban foglaltaknak.

Megjegyzés: Ha többet szeretne tudni az ActiveX-vezérlők automatikus engedélyezéséről, látogasson el a Microsoft MSDN következő webhelyére:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms537508.aspx

A hiba ismételt előállításához szükséges lépések

 1. Indítsa el az Internet Explorer 7 alkalmazást.
 2. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 3. Kattintson a Speciális fülre, majd törölje a Parancsfájlokban való hibakeresés letiltása (Internet Explorer) jelölőnégyzet jelölését.
 4. Telepítsen egy parancsfájl-hibakeresőt. A Microsoft Windows NT 4.0 rendszerrel és a Windows ennél újabb verzióival kompatibilis Microsoft Script Debugger eszközt a Microsoft következő webhelyéről töltheti le:
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=2f465be0-94fd-4569-b3c4-dffdf19ccd99
 5. Nyisson meg egy olyan webhelyet, amely automatikusan engedélyezett ActiveX-vezérlőket használ. Ilyen például az MSN következő webhelye:
  http://www.msn.com
 6. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 7. Kattintson az OK gombra.

Hivatkozások

Az Internet Explorer parancsfájl-hibakereső funkciójával kapcsolatban a következő MSDN-webnapló nyújt további információt:
http://blogs.msdn.com/ie/archive/2004/10/26/247912.aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 929864 - Utolsó ellenőrzés: 2007. augusztus 24. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows XP
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows Server 2003
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbactivexscript kbdebug kbprb atdownload kbexpertiseinter KB929864
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com