A Windows Media Center alkalmazás DVD-tárának engedélyezése Windows Vista-alapú számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 930526 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

Windows Vista rendszer esetén a Windows Media Center alkalmazás a számítógépen tárolt DVD-tartalmakat megjeleníti a DVD-tárban. A DVD-tár azonban nincs alapértelmezetten engedélyezve, és ha nincs engedélyezve, nem jelennek meg a DVD-tartalmak. Ez a cikk segítséget nyújt a Windows Media Center alkalmazás DVD-tár szolgáltatásának Windows Vista-alapú számítógépen történő engedélyezésében.

A probléma automatikus javításához folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. A probléma kézi javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50084


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy megoldódott-e a probléma, tanulmányozza a Megoldódott a probléma? című szakaszt.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows rendszeren
A DVD-tár engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Ha a Windows Media Center fut, zárja be azt.
 2. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra.
 3. Írja be a Keresés megkezdése mezőbe a regedit szót.
 4. A Programok listában kattintson a regedit parancsra.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
   Felhasználói fiók hozzáférési engedélye
  Ha a rendszer rendszergazdai jelszó beírását vagy a jóváhagyását kéri, írja be a jelszót, illetve kattintson a Folytatás gombra.
 5. Keresse meg és jelölje ki a következő beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Settings\DvdSettings
 6. Kattintson a jobb gombbal a részleteket megjelenítő ablaktábla ShowGallery elemére, majd kattintson a Módosítás parancsra.
 7. Törölje az Érték mező tartalmát.
 8. Az Érték mezőbe írja be a Gallery értéket, majd kattintson az OK gombra.
 9. Zárja be a beállításszerkesztőt.

Megoldódott a probléma?

Annak ellenőrzéséhez, hogy az automatikus javítás működött-e, indítsa újra a számítógépet. Ha a rendszer a DVD-tárat jeleníti meg a „DVD lejátszása” lehetőség helyett, akkor a probléma megoldódott, és nem kell továbbolvasnia ezt a cikket. Megjegyzés: A tartalom megtekintéséhez előfordulhat, hogy a Mappák hozzáadása parancsra kell kattintania előbb. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 930526 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbhowto kbinfo kbexpertisebeginner KB930526
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com