A rendszer a Windows Vista aktiválását kérheti olyan számítógépen, amelyen az már aktiválva lett mennyiségi licenc vagy OEM-telepítés keretében

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 931573 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A rendszer a Windows Vista aktiválását kérheti olyan számítógépen is, amelyen ez korábban nem volt szükséges. A probléma például olyan számítógépeken fordulhat elő, amelyeken a Windows Vista rendszer egy számítógépgyártó által vagy mennyiségi licenc keretében lett telepítve. A hiba nem fordul elő a Windows Vista kereskedelmi verzióiban, tehát olyankor, ha például a megvásárolt Windows Vista szoftvert saját maga telepítette a számítógépre.

Ugyan a probléma csak ritkán tapasztalható, a Windows Vista rendszerű számítógépek általános használata során előfordulhat. Emellett a 0xC004F02A jelű aktiválási hibát is tapasztalhatja. Ez a hiba a mennyiségi licencek keretében kapott telepítőlemezekkel létrehozott, testre szabott Windows Vista-lemezkép visszaállítását követően léphet fel.

Oka

A probléma oka lehet egy adott rendszerbeállítás eltávolítása egy program rendszergazdai hitelesítő adatokkal történő futtatásakor. Ezen rendszerbeállítás eltávolítása okozhatja a BIOS érvényesítésének sikertelenségét. A BIOS érvényesítése a rendszeraktiválási folyamat része. Emiatt előfordulhat, hogy a rendszer akkor is kéri a Windows Vista aktiválását, ha arra korábban nem volt szükség. A hiba előfordulása az Intuit QuickBooks 2007 használatakor ismert, a probléma ugyanakkor ritkán más programok vagy eszközillesztők telepítésekor is felléphet.

Megjegyzés: A problémát nem a telepített program vagy eszközillesztő hibája, hanem a Windows Vista rendszerhibája okozza.

A megoldás

Információk a szervizcsomagról

A probléma megoldásához szerezze be a Windows Vista rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
935791 A Windows Vista legújabb szervizcsomagjának beszerzése

A probléma megoldása

A már jelentkezett probléma az alábbi módszerek egyikével oldható meg:
 • Ha a rendszer kérte a Windows Vista aktiválását, és nem aktiválta manuálisan a termékkulccsal a Windows Vista rendszert, telepítse a 931573. számú frissítést, majd indítsa újra a számítógépet.
 • Ha a rendszer kérte a Windows Vista aktiválását, és már aktiválta manuálisan a termékkulccsal a Windows Vista rendszert, telepítse a 931573. számú frissítést, majd aktiválja telefonon a Windows Vista rendszert.

  Megjegyzés: Ha a Windows Vista rendszert egy számítógépgyártó telepítette, akkor a termékkulcs a számítógép házán egy matricán található.

  A Windows Vista aktiválásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  925616 „Az aktiválási időszak véget ért” hibaüzenet jelenik meg a Windows Vista indításakor

A probléma megelőzése

A probléma megelőzéséhez telepítse a 931573. számú frissítést. A frissítés telepítéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
A következő fájlok letölthetők a Microsoft letöltőközpontjából:

Windows Vista

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A Windows Vista rendszerhez készült frissítés (KB931573) letöltése

Windows Vista 64 bites rendszerekhez

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A Windows Vista 64 bites rendszerekhez készült változatához kiadott frissítés letöltése (KB931573)

Kiadás dátuma: 2007. január 30.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma első javítása a Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

A gyorsjavítások elnevezési módjáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
816915 A Microsoft Windows rendszer szoftverfrissítési csomagjainak új névadási sémája
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 931573 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 10. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
Kulcsszavak: 
kbvistasp1fix kbfix kbbug atdownload kbqfe kbprb kbexpertiseinter KB931573
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com