Du kan bli bedt om å aktivere Windows Vista på en datamaskin hvor Windows Vista ble aktivert ved hjelp av en volumlisens eller OEM-installasjon

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 931573 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Symptom

Du kan bli bedt om å aktivere Windows Vista på en datamaskin der aktivering av Windows Vista tidligere ikke var nødvendig. Dette problemet kan for eksempel oppstå på en datamaskin der Windows Vista ble forhåndsinstallert av en OEM eller ved hjelp av en volumlisensinstallasjon. Problemet oppstår ikke med endelige versjoner av Windows Vista. Problemet oppstår for eksempel ikke hvis du kjøpte Windows Vista og selv installerte operativsystemet på en datamaskin.

Selv om dette problemet er sjeldent, kan det forekomme ved vanlig bruk av en Windows Vista-basert datamaskin.

Årsak

Dette problemet kan oppstå hvis en bestemt systeminnstilling fjernes når et program kjører med administratorrettigheter. Når denne systeminnstillingen er fjernet, kan det føre til at en BIOS-valideringskontroll ikke fungerer. BIOS-valideringskontrollen er en del av systemaktiveringen. Derfor kan du bli bedt om å aktivere Windows Vista, selv om aktivering av systemet tidligere ikke var nødvendig. Du kan oppleve dette problemet for eksempel når du bruker Intuit QuickBooks 2007. Det kan imidlertid også ofte inntreffe ved installasjon av andre programmer eller enhetsdrivere.

Obs!  Dette problemet oppstår ikke på grunn av en feil med programmet eller enhetsdriveren du har installert. Det er forårsaket av et systemproblem i Windows Vista.

Løsning

Slik løser du dette problemet hvis det allerede har oppstått

Hvis dette problemet allerede har oppstått, bruker du en av følgende metoder:
 • Hvis du har blitt bedt om å aktivere Windows Vista og du ikke har brukt produktnøkkelen til å aktivere Windows Vista manuelt, installerer du oppdatering 931573 og deretter starter du datamaskinen på nytt.
 • Hvis du har blitt bedt om å aktivere Windows Vista og du har brukt produktnøkkelen til å aktivere Windows Vista manuelt, installerer du oppdatering 931573 og deretter aktiverer du Windows Vista over telefon.

  Obs!  Hvis Windows Vista ble forhåndsinstallert ved hjelp av en OEM, finner du produktnøkkelen på et klistremerke på datamaskinkabinettet.

  Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du aktiverer Windows Vista, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  925616 Feilmelding når du starter Windows Vista: Aktiveringsperioden er utløpt

Slik unngår du dette problemet

Hvis du vil unngå dette problemet, installerer du oppdatering 931573. Det gjør du ved å gå til følgende Microsoft-webområde:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=nb-no
Følgende filer kan lastes ned fra Microsoft Download Center:

Windows Vista

Skjul dette bildetVis dette bildet
Last ned
Last ned oppdateringen for Windows (KB931573) Vista nå.

Windows Vista for 64-biters systemer

Skjul dette bildetVis dette bildet
Last ned
Last ned oppdateringen for Windows Vista for 64-biters systemer (KB931573) nå.

Utgivelsesdato: 30. januar 2007

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du laster ned Microsoft-støttefiler, kan du lese følgende artikkel i Microsoft Knowledge Base:
119591 Slik laster du ned Microsoft-støttefiler fra elektroniske tjenester
Microsoft har søkt etter virus i denne filen. Microsoft brukte det nyeste antivirusprogrammet som var tilgjengelig den datoen filen ble gjort tilgjengelig. Filen er lagret på servere med forbedret sikkerhet som bidrar til å forhindre at uvedkommende gjør endringer i filen.

Status

Microsoft har bekreftet at dette er et problem i Microsoft-produktene som er oppført under Informasjonen i denne artikkelen gjelder.

Mer informasjon

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan hurtigreparasjonspakker navngis, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
816915 Ny navngivingspraksis for filer i programvareoppdateringspakker for Microsoft Windows (denne artikkelen kan være på engelsk)
Hvis du vil ha mer informasjon om dette, klikker du følgende artikkel i Microsoft Knowledge Base:
824684 Beskrivelse av standardterminologien som brukes til å beskrive oppdateringer av Microsoft-programvare
Tredjepartsproduktene som er diskutert i denne artikkelen, produseres av selskaper som er uavhengige av Microsoft. Microsoft gir ingen garantier, stilltiende eller på annen måte, om disse produktenes ytelse eller pålitelighet.

Egenskaper

Artikkel-ID: 931573 - Forrige gjennomgang: 11. oktober 2011 - Gjennomgang: 4.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
Nøkkelord: 
kbvistasp1fix kbfix kbbug atdownload kbqfe kbprb kbexpertiseinter KB931573

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com