„A webhely tanúsítványa hibás” hibaüzenet jelenik meg egy biztonságos webhely megnyitásakor az Internet Explorer böngészőben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 931850 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor egy felhasználó a Windows Internet Explorer böngészővel egy biztonságos webhelyhez próbál csatlakozni, a következő figyelmeztető üzenet jelenhet meg:
A webhely tanúsítványa hibás. A webhelyhez tartozó biztonsági tanúsítványt nem megbízható hitelesítésszolgáltató állította ki.

A tanúsítvány hibája átverési vagy adatlopási kísérletre utalhat.
Azt ajánljuk, hogy zárja be a weblapot, és ne használja tovább.

Oka

A probléma akkor fordulhat elő, ha az ügyfélszámítógép órájának dátum- és időbeállítása későbbi, mint a webhely SSL-tanúsítványának lejárati dátuma.

A megoldás

A probléma megoldásához a biztonságos webhelyet működtető szervezet minden webkiszolgálóhoz vásárolhat egy tanúsítványt egy külső szolgáltatótól. Vagy a szervezet telepíthet egy Microsoft Enterprise-hitelesítésszolgáltatót az Active Directory-erdőben. A szervezet ezt követően ezzel a hitelesítésszolgáltatóval állíthat elő tanúsítványokat az egyes webkiszolgálókhoz.

Megjegyzés: Azok az ügyfélszámítógépek, amelyek nem tartoznak a szervezet Active Directory-erdejéhez, a hitelesítésszolgáltató webhelyről tölthetik le a tanúsítványt.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásához telepítse az ügyfélszámítógépen a Microsoft Windows Small Business Server 2003 (Windows SBS) önaláírt tanúsítványát. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. A Windows Internet Explorer böngészőben kattintson a Továbblépés erre a webhelyre (nem javasolt) lehetőségre.

  A címsor vörösen jelenik meg, és megnyílik egy tanúsítvánnyal kapcsolatos figyelmeztetés.
 2. Kattintson a Tanúsítványhiba gombra az információs ablak megnyitásához.
 3. Kattintson a Tanúsítványok megtekintése, majd a Tanúsítvány telepítése elemre.
 4. A megjelenő figyelmeztető üzeneten kattintson az Igen gombra a tanúsítvány telepítéséhez.
Megjegyzések:
 • Ugyanez a probléma a Windows Vista rendszerben is előfordul az önaláírt tanúsítványokkal. Itt azonban csak akkor engedélyezett a tanúsítványok telepítése, ha rendszergazdai jogosultsággal futtatja a Windows Internet Explorer böngészőt. Ehhez kattintson a jobb gombbal az Internet Explorer ikonra, majd válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.
 • Ha az ügyfélszámítógép egy olyan webkiszolgálóhoz csatlakozik, amely Windows Server 2003 rendszert futtat, az ügyfélszámítógép újra felhasználja a hitelesítésszolgáltatói tanúsítványt. Az ügyfélszámítógép nem használ a hitelesítésszolgáltató által aláírt másik tanúsítványt.

Hivatkozások

A webhely biztonsági tanúsítványának hibájával kapcsolatos további információkért látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
Tanúsítványhibák (Windows Vista)
Tanúsítványok: gyakori kérdések (Windows Vista)
Tanúsítványhibák (Windows 7)
Tanúsítványok: gyakori kérdések (Windows 7)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 931850 - Utolsó ellenőrzés: 2014. március 8. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 9
 • Windows Internet Explorer 8
 • Windows Internet Explorer 7
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbtshoot kbcip KB931850
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com