Beschrijving van Windows Mobile Apparaatcentrum

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 931937 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

INLEIDING

Microsoft Windows Mobile Apparaatcentrum vervangt ActiveSync voor Windows Vista.

Windows Mobile Apparaatcentrum biedt beheer- en apparaatsynchronisatie tussen een Windows Mobile-apparaat en een computer.

Voor Windows XP of eerdere besturingssystemen moet u Microsoft ActiveSync gebruiken.

Meer informatie

Download en installeer Windows Mobile Apparaatcentrum 6.1 als u Windows Vista op uw computer uitvoert en u inhoud wilt synchroniseren tussen uw mobiele telefoon en uw computer. Windows Mobile Apparaatcentrum is alleen compatibel met Windows Vista.
Opmerking Als u Windows XP of een eerdere versie van Windows uitvoert, hebt u Microsoft ActiveSync te downloaden.
U kunt Windows Mobile Apparaatcentrum 6.1 alleen gebruiken voor telefoons waarop Windows Mobile 2003 of hoger wordt uitgevoerd. ActiveSync en Windows Mobile Apparaatcentrum werken niet met Windows Embedded CE 4.2 of 5.0, Pocket PC 2002 of Smartphone 2002 apparaten.

Als u wilt nagaan welke Windows Mobile-besturingssysteem u gebruikt als uw telefoon geen touchscreen, klikt u op Start, klik op Instellingen, en klik vervolgens op Over.

Als uw telefoon een touchscreen heeft, tikt u op Start, tik op de Systeem tabblad en tik vervolgens op Over. Als u inhoud naar een van deze apparaten wilt synchroniseren, moet u een USB- of seriële kabel gebruiken, de internetverbinding van de computer en Verkenner.

Windows Mobile Apparaatcentrum 6.1 downloaden

Om te bepalen of uw versie van Windows Vista, 32-bits of 64-bits, klikt u opStart, klik met de rechtermuisknop Computer, en klik vervolgens op Eigenschappen. De versie wordt vermeld na systeemtype. Windows Mobile Apparaatcentrum bevat de volgende functies:
 • Gestroomlijnde installatie
  Windows Mobile Apparaatcentrum heeft een nieuwe, vereenvoudigde wizard Partnerschap en heeft verbeterd partnerschapbeheer.
 • Robuuste synchronisatie
  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
  afbeelding
 • Foto's beheren
  De functie voor het beheer van foto's helpt u nieuwe foto's op een Windows Mobile-apparaat te detecteren. Vervolgens kunt deze functie u de foto's labelen en de foto's importeren met de Windows Vista Fotogalerie.
 • Media-synchronisatie
  U kunt Microsoft Windows Media Player gebruiken voor het synchroniseren van muziekbestanden en willekeurige muziekbestanden op een Windows Mobile-apparaat.
 • Zoeken naar bestanden
  Met de nieuwe navigatie-ervaring voor uw apparaat kunt u snel door bestanden en mappen bladeren. Bovendien kunt u documenten die zich op een Windows Mobile-apparaat rechtstreeks vanaf een computer openen.
  Opmerking Uw e-mail, contactpersonen, taken en notities synchroniseren vanaf uw computer, moet u Microsoft Outlook 2002, Outlook 2003 of Office Outlook 2007 gebruiken.
 • Verbeterde gebruikersinterface
  Windows Mobile Apparaatcentrum heeft een eenvoudige gebruikersinterface waarmee u snel toegang krijgt tot belangrijke taken en een Windows Mobile-apparaat kunt configureren.

  Ga naar de volgende Microsoft-websites voor meer informatie:
  Windows Mobile Apparaatcentrum
  http://www.Microsoft.com/windowsmobile/devicecenter.mspx

  Windows Mobile Apparaatcentrum - handleiding voor probleemoplossing
  http://www.Microsoft.com/windowsmobile/devicecenter/Troubleshooting.mspx

Veelgestelde vragen

Q1: Hoe start ik Windows Mobile Device Manager?

A1: Controleer eerst of het apparaat is aangesloten op de computer. Een openingsscherm wordt weergegeven wanneer Windows Mobile Apparaatcentrum uw telefoon detecteert en wordt gestart. De eerste keer dat u synchroniseert met Windows Mobile Apparaatcentrum, moet u uw telefoon aansluiten op de computer met een USB-kabel.

Q2: Kan ik Windows Mobile Device Manager-apparaatbeheer op Windows XP installeren?

A2: Nee, u moet ActiveSync met Windows XP of eerdere Windows-besturingssystemen gebruiken.

Q3: Hoe synchroniseer ik mijn Windows Mobile-telefoon met Windows Apparaatbeheer in Windows Vista?

A3: Volg deze stappen om de synchronisatie-instellingen van uw telefoon in te stellen met Windows Vista:
 1. Sluit het apparaat op uw computer via de USB-kabel of houder. Het beginscherm van Windows Mobile-apparaatbeheer wordt weergegeven op de computer.
 2. Op uw computer, klikt u op Instellingen voor mobiel apparaat.
 3. Klik op Inhoud synchronisatie-instellingen wijzigen.
 4. Schakel het selectievakje in naast elk informatietype dat u wilt synchroniseren en klik vervolgens op Volgende.
 5. Geef de gegevens die door een netwerkbeheerder is geleverd om te synchroniseren met een Exchange-Server, en klik vervolgens op Volgende. Klik anders op Overslaan.
 6. Voer de Apparaatnaam, en schakel vervolgens het selectievakje in als u een snelkoppeling wilt voor WMDC op het bureaublad gemaakt.
Q4: Werkt Windows Mobile-apparaatbeheer op telefoons waarop Windows Mobile niet wordt uitgevoerd?

A4: Nee.

Tips voor probleemoplossing

Apparaat kan geen verbinding maken

 • De installatie van het stuurprogramma is mogelijk niet voltooid. Als u denkt dat dit het geval kan zijn, gaat u als volgt te werk:
  1. Houd uw mobiele apparaat aangesloten op de computer.
  2. Klik op het bureaublad Start, en typ vervolgens devmgmt.msc in de Zoeken in programma's en bestanden vak.
  3. Zoek in het venster Apparaatbeheer onder de Netwerkadapters knooppunt voor Microsoft Windows Mobile-externe Adapter. Als dit niet aanwezig is, gaat u naar stap 5. Klik anders met de rechtermuisknop op Microsoft Windows Mobile-externe Adapter, en selecteer vervolgens Installatie ongedaan maken.
  4. Zoek onder de Mobiele apparaten knooppunt voor Microsoft USB Sync. Als dit niet aanwezig is, gaat u naar stap 6. Klik anders met de rechtermuisknop op Microsoft USB Sync, en selecteer Installatie ongedaan maken.
  5. Verbreek de verbinding en sluit het apparaat vervolgens opnieuw aan. Het stuurprogramma wordt opnieuw geïnstalleerd en Windows Mobile Apparaatcentrum wordt gestart.
Zie voor meer informatie over problemen met betrekking tot connectiviteit, de troubleshooting guide ActiveSync USB-verbinding.

De verbinding met een apparaat wordt verbroken als u grote bestanden synchroniseert

Als u problemen ondervindt bij het synchroniseren van muziek, foto's of andere grote bestanden waarbij de verbinding plotseling wordt verbroken, is er mogelijk een probleem met een serial-stuurprogramma dat is geïnstalleerd op het apparaat. Tenzij u gebruikmaakt van een VPN-server of een firewall die het synchroniseren van uw grote bestanden blokkeert, kunt u proberen uw apparaat over te schakelen naar de modus RNDIS om het probleem met de synchronisatie van uw grote bestand op te lossen. Als uw apparaat een optie 'USB-PC' heeft, kunt u deze tijdelijke oplossing gebruiken:
 1. Ga naar het apparaat Instellingen en vervolgens Verbindingen. Zoek naar een USB naar PC optie.
 2. Als u USB RNDIS, schakelt u het Geavanceerde netwerkfuncties inschakelen in de USB PC opties en tik vervolgens op OK.
  Opmerking Als deze optie nog is geselecteerd, schakelt u deze optie niet uit of deze tijdelijke oplossing werkt niet.
 3. Start het apparaat "warm" op. Hiertoe houdt u de aan/uit-knop ingedrukt en drukt u vervolgens op de knop Opnieuw instellen of verwijdert u de batterij.
 4. Schakel het apparaat in.
 5. Wanneer het apparaat opnieuw is opgestart, verankert u het apparaat en probeert u het opnieuw.
  Opmerking RNDIS duurt even om verbinding te maken. Even geduld en wacht tot het apparaat om verbinding te maken.
 6. Als u na deze vorige stappen helemaal geen verbinding kunt maken, schakelt u terug naar seriële USB om te synchroniseren.

Referenties

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Forums
Bezoek onze Windows Phone Forums voor meer nuttige tips en ideeën.

Eigenschappen

Artikel ID: 931937 - Laatste beoordeling: maandag 29 april 2013 - Wijziging: 10.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows Mobile 5.0 for Pocket PC
 • Windows Mobile 5.0 for Smartphones
 • Microsoft Windows Mobile 2003 software for Pocket PC Standard Edition
 • Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition software for Smartphone
 • Microsoft Windows Mobile 2003 software for Smartphone
 • Microsoft ActiveSync 4.5
 • Windows Mobile 6.5 Standard
Trefwoorden: 
kbhowto kbinfo kbmt KB931937 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 931937

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com