Telepítési lehetőségek a Windows Vista 64 bites kereskedelmi kiadásai esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 932795 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Windows Vista rendszer 32 bites változataira vonatkozó információkat a Microsoft Tudásbázis következő cikke tartalmazza:
932616 Telepítési lehetőségek a Windows Vista kereskedelmi kiadásai esetén (csak 32 bites változatokhoz)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk a Windows Vista rendszer 64 bites kereskedelmi kiadásainak telepítésekor rendelkezésre álló választási lehetőségeket ismerteti. A Windows Vista Starter és Windows Vista Enterprise rendszerrel, illetve a Windows Vista rendszer Microsoft mennyiségi licencszerződéssel telepített kiadásaival kapcsolatban azonban nem tartalmaz tájékoztatást.

A Windows Vista rendszer 64 bites változatának telepítéséhez alkalmazandó módszert az alábbi kérdésekre adott válaszok határozzák meg:
 • Jelenlegi operációs rendszere 32 vagy 64 bites? A 64 bites operációs rendszerek definícióját az alábbi, „A Windows Vista 64 bites változatának telepítésével kapcsolatos általános tudnivalók” című szakaszban találhatja meg.
 • Frissítési licenccel rendelkezik a Windows Vista rendszerhez, vagy teljes terméklicenccel? Ezt az információt a kereskedelmi termék dobozán vagy az online vásárlásról szóló számlán találhatja meg.
 • Támogatja a Windows Vista rendszer Ön által megvásárolt változata a jelenleg telepített operációs rendszer frissítését?
 • Meg kívánja tartani a személyes fájlokat, beállításokat és programokat, vagy pedig a Windows Vista tiszta telepítését szeretné végrehajtani?

További információ

A Windows Vista 64 bites változatának telepítésével kapcsolatos általános tudnivalók

Definíciók

 • Frissítés Windows Vista rendszerre: A Windows Vista rendszerre történő frissítés esetén a meglévő személyes fájlok, a beállítások és a jelenleg telepített programok megmaradnak. Csak a Windows Vista rendszer bizonyos 64 bites változatai frissíthetők a Windows Vista rendszer egyes egyéb változataira. Ha tudni szeretné, hogy a jelenleg telepítetett operációs rendszer esetében rendelkezésére áll-e ez a lehetőség, tekintse át a cikk alábbi szakaszaiban ismertetett telepítési lehetőségeket.
 • A Windows Vista egyéni telepítése vagy „tiszta telepítése”: A Windows Vista egyéni telepítése nem őrzi meg a számítógépen lévő személyes fájlokat, beállításokat és programokat (ez a telepítési mód „tiszta telepítésként” is ismert). A Windows Vista rendszer külső gyártótól származó programok nélkül települ. A Windows Vista egyéni telepítése frissítési licenc és teljes terméklicenc használatával is elvégezhető, frissítési licenc esetén azonban a telepítési menü Egyéni lehetőségét választva kell elvégeznie a telepítést. A telepítés végrehajtásával kapcsolatos részletekért tekintse át a vonatkozó telepítési mód részletes leírását.
 • A Windows Vista frissítési változata: A Windows Vista frissítési változata olyan licenc, amellyel a Windows Vista telepítése kizárólag megfelelő, licencelt Windows-kiadás megléte esetén végezhető el. Az ilyen módon történő telepítéshez megfelelő rendszerek például a Windows Vista, a Microsoft Windows XP és a Microsoft Windows 2000 verziói. A frissítési licenc a Windows Vista rendszer frissítési és egyéni telepítését egyaránt lehetővé teszi.
 • 64 bites operációs rendszer: A Windows operációs rendszer első, széles körben és kereskedelmi forgalomban is elérhető 64 bites változata a Windows XP Professional x64 rendszer volt. Az új Windows Vista rendszer valamennyi kiadása elérhető 64 bites változatban; ideértve többek között az alábbiakat:
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Business
  A 64 bites operációs rendszerek képesek a korszerű, 64 bites architektúrát alkalmazó processzorok előnyeinek kihasználására – a napjainkban értékesített számítógépek többsége ilyen processzort tartalmaz.

  A legtöbb Windows XP-felhasználó a 32 bites változatok, így például az alábbiak egyikével rendelkezik:
  • Windows XP Home
  • Windows XP Professional
  • Windows XP Media Center Edition
  A 32 bites operációs rendszerek telepíthetők 64 bites CPU-t tartalmazó számítógépekre is, a 64 bites operációs rendszerek azonban nem telepíthetők 32 bites CPU-val szerelt számítógépekre.
 • 32 bites operációs rendszer frissítése 64 bites operációs rendszerre: Ha a Windows Vista egy 64 bites frissítési változatát olyan számítógépen kívánja telepíteni, amelyen pillanatnyilag 32 bites operációs rendszer található, akkor a telepítést a Windows Vista 64 bites telepítőlemezével végzett rendszerindítással kell megkezdenie.

  Fontos: Ne távolítsa el a korábbi operációs rendszert a Windows Vista telepítésének megkezdése előtt, mert a Windows Vista telepítőprogramjának ellenőriznie kell, hogy a pillanatnyilag telepített operációs rendszerre a licenc szerint telepíthető-e a 64 bites frissítési változat.
 • A Windows Vista „N” jelzésű kiadásai: A Windows XP és a Windows Vista rendszer „N” jelzésű kiadásai nem tartalmazzák a Windows Médiaközpontot. A Windows rendszer „N” jelzésű kiadásai nem frissíthetők; ehelyett egyéni telepítést kell végeznie.

Annak megállapítása, hogy a Windows XP 32 bites vagy 64 bites verziója fut-e a számítógépen

Annak megállapításáról, hogy 32 vagy 64 bites Windows XP fut-e a számítógépen, a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
827218 Miként állapítható meg, hogy a Windows 32 bites vagy 64 bites változata fut-e a számítógépen?

A Windows Vista frissítési licencére jogosult operációs rendszerek

Az alábbi, telepített operációs rendszerek esetén végezhető el a Windows Vista rendszerre történő frissítés:
 • Windows 2000
 • Windows XP Professional
 • Windows XP Home
 • Windows XP Media Center
 • Windows XP Tablet PC
 • Windows XP Professional x64
 • Windows Vista Home Basic (32 és 64 bites)
 • Windows Vista Home Premium (32 és 64 bites)
 • Windows Vista Business (32 és 64 bites)
 • Windows Vista Ultimate (32 és 64 bites)
A választott telepítési beállításoktól függően azonban előfordulhat, hogy tiszta telepítést kell végrehajtania. A jelenleg telepített Windows rendszerhez rendelkezésre álló frissítési módozatokról bővebb tájékoztatást a jelen cikk alábbi, telepítési lehetőségeket tárgyaló szakaszaiban találhat.

Telepítési lehetőségek

Az alábbiakban a különböző telepítési lehetőségek részleteivel ismerkedhet meg. A rendelkezésre álló lehetőségek a jelenleg telepített operációs rendszertől függően változhatnak.

A Windows Vista 64 bites változatának telepítése 32 bites Windows XP vagy Windows 2000 rendszert futtató számítógépre

A Windows XP és Windows 2000 rendszer legtöbb felhasználója 32 bites változattal rendelkezik – a Windows 2000, a Windows XP Home, a Windows Tablet Edition és a Windows Media Center Edition például kizárólag 32 bites változatban érhető el. Ezen operációs rendszerek esetében (tehát 32 bites rendszerről 64 bites rendszerre történő váltáskor) nem áll rendelkezésre frissítéses telepítési lehetőség, a frissítési licenccel azonban az egyéni telepítést rendben elvégezheti.

A Windows Vista telepítőlemezének beszerzését követően hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Mentse adatait és beállításait a Windows XP Biztonsági másolat segédprogrammal.

  Megjegyzés: Ezt akár a Windows Áttelepítő segédprogrammal is elvégezheti, mely a Windows Vista telepítőlemezén található. A 32 bites Windows rendszerek Windows Áttelepítő programmal történő áttelepítéséhez a 32 bites Windows Vista-telepítőlemezen található változatot kell futtatnia.
 2. Helyezze a számítógép optikai meghajtójába a Windows Vista 64 bites telepítőlemezét, majd indítsa újra a számítógépet.
 3. Futtassa a Windows Vista telepítőprogramját az erre vonatkozó üzenet megjelenésekor.

  Megjegyzés: A Windows Vista 64 bites változatának telepítésekor a telepítőprogramot mindenképpen rendszerindításkor kell futtathatja, mivel a program 32 bites rendszeren nem indítható el.
 4. A Windows Vista telepítőprogramjában válassza az Egyéni lehetőséget a telepítési módokkal kapcsolatos kérdés megjelenésekor.
 5. A telepítés befejeztét követően visszaállíthatja adatait a biztonsági mentés helyéről.

A Windows Vista 64 bites változatának telepítése Windows XP Professional x64 rendszert futtató számítógépre

A Windows XP Professional x64 rendszer felhasználói frissítési licenccel frissíthetik rendszerüket a Windows Vista 64 bites változatára, az új rendszer telepítését azonban tiszta telepítéssel kell elvégezniük.

A Windows Vista frissítési telepítőlemezének beszerzését követően hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. A frissíteni kívánt számítógépről nyissa meg a következő webhelyet a Windows Vista frissítési tanácsadó eszközének beszerzéséhez:
  http://www.microsoft.com/hun/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx
 2. Szükség esetén készítsen biztonsági másolatot személyes fájljairól és beállításairól a Windows Áttelepítő programmal, mely a Windows Vista telepítőlemezén található. A fájlok és beállítások biztonsági mentéséhez helyezze be a Windows Vista telepítőlemezét a Windows XP Professional x64 rendszer futásakor, majd A Windows telepítése ablak megjelenésekor kattintson a Fájlok és beállítások átvitele egy másik számítógépről hivatkozásra.
 3. Helyezze be a 64 bites Windows Vista frissítési változatát tartalmazó DVD-t a számítógépre telepített Windows XP Professional x64 rendszer futásakor. A telepítőprogram ekkor automatikusan elindul; ha a program mégsem indulna el, indítsa el azt manuálisan a DVD gyökérmappájában található Setup.exe programfájl futtatásával.
 4. Kövesse a Windows Vista telepítőprogramjának lépéseit.
 5. A korábban mentett személyes fájlok és beállítások visszaállításához a Windows Vista rendszer telepítését követően kattintson a Start gombra, majd válassza a Windows Áttelepítő parancsot.

A Windows Vista 64 bites verziójának telepítése a Windows Vista 32 bites verzióját futtató számítógépen

Ha a Windows Vista DVD-vel együtt frissítési licencet is vásárolt, használja az alábbi módszerek egyikét.
1. módszer:
Vásárolja meg a Windows Vista 64 bites változatának teljes verzióját.
2. módszer
 1. Távolítsa el a Windows Vista 32 bites változatát.
 2. Telepítse a Windows XP rendszert.
 3. Telepítse a Windows Vista 64 bites változatát a cikkben korábban ismertetett módon.
Ha a Windows Vista rendszert teljes terméklicenccel vásárolta meg, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Mentse adatait és beállításait a Windows Áttelepítő segédprogrammal. A Windows Áttelepítő a Windows Vista DVD-n található. A segédprogramnak a telepített 32 bites Windows Vista rendszer telepítőlemezén található változatát kell használnia.
 2. Helyezze a számítógép optikai meghajtójába a Windows Vista 64 bites változatának telepítőlemezét, majd indítsa újra a számítógépet.
 3. Futtassa a Windows Vista telepítőprogramját az erre vonatkozó üzenet megjelenésekor.

  Megjegyzés: A Windows Vista 64 bites változatának telepítésekor a telepítőprogramot mindenképpen rendszerindításkor kell futtathatja, mivel a program 32 bites rendszeren nem indítható el.
 4. A Windows Vista telepítőprogramjában válassza az Egyéni lehetőséget a telepítési módokkal kapcsolatos kérdés megjelenésekor.
 5. A telepítés befejeztét követően visszaállíthatja adatait a biztonsági mentés helyéről.

A Windows Vista 64 bites változatának telepítése a Windows Vista egy eltérő 64 bites változatát futtató számítógépre

Igény esetén akár a Windows Vista egy átfogóbb szolgáltatásokat kínáló kiadására is frissítheti rendszerét.

A 64 bites rendszerről egy eltérő 64 bites rendszerre történő frissítés az alábbi módon vehető igénybe:
 • Windows Vista Home Basic rendszerről Windows Vista Premium rendszerre
 • Windows Vista Home Basic rendszerről Windows Vista Ultimate rendszerre
 • Windows Vista Home Premium rendszerről Windows Vista Ultimate rendszerre
 • Windows Vista Business rendszerről Windows Vista Ultimate rendszerre
A Windows Vista frissítési telepítőlemezének beszerzését követően hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. A frissíteni kívánt számítógépen nyissa meg a következő webhelyet a Windows Vista frissítési tanácsadó eszközének beszerzéséhez:
  http://www.microsoft.com/hun/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/upgradeadvisor.mspx
 2. Készítsen biztonsági másolatot adatairól a Windows Vista rendszer biztonsági mentési és visszaállítási szolgáltatásával.
 3. Helyezze be a 64 bites Windows Vista frissítési változatát tartalmazó DVD-t a számítógépre telepített Windows Vista rendszer futásakor.
 4. A Windows Vista telepítőprogramja ekkor automatikusan elindul; ha a program mégsem indulna el, indítsa el azt manuálisan a DVD gyökérmappájában található Setup.exe programfájl futtatásával.
 5. Kövesse a Windows Vista telepítőprogramjának lépéseit.

Hivatkozások

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
930891 A 64 bites Windows Vista telepítőprogramjának 32 bites rendszeren történő futtatása sikertelen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 932795 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbhowto KB932795
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com