A 7000-es vagy 7026-os eseményazonosító jelenik meg a rendszernaplóban egy Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 R2 vagy Windows Server 2008 rendszerű számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 933757 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A 7000-es vagy 7026-os eseményazonosító megjelenése a rendszernaplóbanegy, a következő operációs rendszerek valamelyikét használó számítógépen:
 • Windows 7
 • Windows Server 2008 R2
 • Windows Vista
 • Windows Server 2008
Ez a probléma akkor jelentkezik, ha egy eszköz nincs csatlakoztatva a számítógéphez, de az eszköz illesztőprogram-szolgáltatása engedélyezve van. Például a következő események kerülnek a naplóba, ha a számítógép nem rendelkezik párhuzamos porttal, DVD-meghajtóval vagy CD-meghajtóval.

Egy Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 rendszerű számítógépen

Forrás: Szolgáltatásvezérlő
Eseményazonosító: 7026
Leírás:
A következő rendszerbetöltő vagy rendszerindító illesztőprogram(ok) betöltése nem sikerült:
cdrom


Forrás: Szolgáltatásvezérlő
Eseményazonosító: 7000
Leírás:
A párhuzamos porthoz tartozó illesztőprogram-szolgáltatás elindítása a következő hiba miatt nem sikerült:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert le van tiltva, vagy nincs társítva hozzá engedélyezett eszköz.Egy Windows Vista vagy a Windows Server 2008 rendszerű számítógépen

Forrás: Szolgáltatásvezérlő eseménynapló-szolgáltatója
Eseményazonosító: 7026
Leírás:
A következő rendszerbetöltő vagy rendszerindító illesztőprogram(ok) betöltése nem sikerült:
cdrom

Forrás: Szolgáltatásvezérlő eseménynapló-szolgáltatója
Eseményazonosító: 7000
Leírás:
A párhuzamos porthoz tartozó illesztőprogram-szolgáltatás elindítása a következő hiba miatt nem sikerült:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert le van tiltva, vagy nincs társítva hozzá engedélyezett eszköz.

Kerülő megoldás

Fontos: Ez a cikk a beállításjegyzék módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről a módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén vissza tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
Az „A Jelenség” részben bemutatott probléma megkerülhető a Cdrom vagy Parport szolgáltatás letiltásával a beállításjegyzékben, így megszűnik a hibák naplózása.

Ha azt szeretné, hogy a Cdrom vagy a Parport szolgáltatások letiltása a beállításjegyzékben automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, majd kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50656


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

Ehhez állítsa a beállításjegyzék következő alkulcsait 3 (Kézi) vagy 4 (Letiltva) értékűre?
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\cdrom

  Név: Start
  Típus: REG_DWORD
  Érték: 3 vagy 4
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\parport

  Név: Start
  Típus: REG_DWORD
  Érték: 3 vagy 4
Megjegyzés: Ha a fenti beállításkulcs értéke 4 (Letiltva), a hozzá tartozó eszköz nem használható, mivel egy, az eszközben használt illesztőprogram nincs betöltve. Ezért ha az eszközt a jövőben használni kívánja, a fenti beállításkulcsot 3 (Kézi) értékűre kell állítani.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

Hivatkozások

935497 A következő hibaüzenet olyan Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerű számítógépeken jelenik meg, amelyek nem rendelkeznek párhuzamos porttal: „A párhuzamos porthoz tartozó illesztőprogram-szolgáltatás elindítása nem sikerült” (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 933757 - Utolsó ellenőrzés: 2011. december 20. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Foundation
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Foundation
Kulcsszavak: 
kbharmony kbstartup kbregistry kbbug kbexpertiseinter kbexpertisebeginner kbtshoot kbfixme kbmsifixme KB933757
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com