A Windows SharePoint Services 3.0 biztonsági frissítése: 2007. október 9.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 934525 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Fontos: Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 szoftvert futtató számítógépeken a 2007. október 9-én kiadott biztonsági frissítés helyettesíti és felülírja a következő gyorsjavítási csomagot:
941422 A Windows SharePoint Services 3.0 gyorsjavítása: 2007. augusztus 24. (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Azon számítógépeken, amelyeken a Windows SharePoint Services 3.0 telepítve van, a Microsoft Office SharePoint Server 2007 azonban nincs, telepítenie kell a 934525. számú biztonsági frissítést. Azon számítógépeken, amelyeken telepítve van a SharePoint Server 2007, telepítenie kell a 934525. számú biztonsági frissítést és a SharePoint Server 2007 program 2007. október 9-én kiadott biztonsági frissítését is.

A SharePoint Server 2007 program 2007. október 9-én kiadott biztonsági frissítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
937832 A SharePoint Server 2007 biztonsági frissítése: 2007. október 9.

A Microsoft közzétette az MS06-059 jelű biztonsági közleményt, amely a Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatás biztonsági frissítésére vonatkozó valamennyi fontos tudnivalót tartalmazza, beleértve a javításba foglalt fájlok adatait és a telepítési lehetőségek leírását.

A biztonsági közlemény teljes szövegét a Microsoft következő webhelyén találja:
http://www.microsoft.com/hun/biztonsag/2007/ms07-059.mspx
Megjegyzés: Ha a Windows SharePoint Services szolgáltatásban állomásnévvel ellátott webhelycsoportok vannak központilag telepítve, most még ne telepítse a biztonsági frissítést. További információt az Ismert problémák című részben talál.

Frissítési információk

A következő fájlok letölthetők a Microsoft letöltőközpontjából:

Biztonsági frissítés a Windows SharePoint Services 3.0 programhoz

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 934525. számú csomag letöltése

Biztonsági frissítés a Windows SharePoint Services 3.0 x64 Edition programhoz

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 934525. számú csomag letöltése

Kiadás dátuma: 2007. október 10.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Szoftverfrissítések telepítése a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatáshoz

A legtöbb központi telepítési helyzetben – az önálló kiszolgálóktól a nagyméretű kiszolgálófarmokig – ajánlott követni a „Szoftverfrissítések központi telepítése a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatáshoz” című témakörben található útmutatást.

További tudnivalókért látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://technet2.microsoft.com/windowsserver/WSS/en/library/91649a7e-6b5a-4e5a-9ee5-51951f4b857f1033.mspx
A biztonsági frissítés a következő hibákat javítja:
 • 938663 A Windows SharePoint Services 3.0 vagy a SharePoint Server 2007 programban az egyszeri időzítőfeladatok legalább egy órát késnek, ha a nyári időszámításba eső időpontra vannak ütemezve (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • 935605 A Kötet árnyékmásolata szolgáltatás (VSS) Spwriter.exe fájljának a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazásban való használatakor felmerülő problémák (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • 937038 500-as jelű HTTP típusú belső kiszolgálóhiba jelentkezik, amikor megpróbál kapcsolódni egy Windows SharePoint Server 3.0 rendszerű webhelycsoport valamely webhelyéhez (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • 941422 A Windows SharePoint Services 3.0 gyorsjavítása: 2007. augusztus 24. (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • 939809 A Windows SharePoint Services 3.0 azon hibájának kijavítására szolgáló frissítés, amelynek következtében a dátummal és idővel kapcsolatos mezőket használó elemek a helyes időhöz képest egy órás eltéréssel működnek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A biztonsági frissítés a következő, a Microsoft Tudásbázisban korábban nem dokumentált hibát javítja:
 • A Windows belső adatbázismotorjához kiadott Service Pack 2 szervizcsomag telepítése sikertelen adatbázis-készítést eredményez.

Ismert problémák

 • A SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló két utolsó lépésében a következő hibaüzenetet kaphatja:
  A frissítést követően nem indítható el a kiszolgáló SPSearchServiceInstance szolgáltatása. Indítsa el manuálisan a szolgáltatást.
  Az SPSearchServiceInstance szolgáltatás ugyanakkor ténylegesen a varázsló befejezése után lett elindítva. Ilyen esetben a fenti és a varázsló naplófájljában rögzített üzenet nyugodtan figyelmen kívül hagyható.
 • A SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló helyben történő buildfrissítés közbeni leállását a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatás Microsoft GroupBoard Workspace 2007 bővítménysablonja okozhatja.

  A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  941678 A SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló futása sikertelen a GroupBoard Workspace 2007 alkalmazást futtató számítógépeken (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
 • Ha fokozatos frissítéssel tér át egy Windows SharePoint Services 2.0 rendszerű webhelycsoportról egy Windows SharePoint Services 3.0 rendszerűre, a kiszolgáló leállhat. A biztonsági frissítés telepítése előtt meg kell várnia, amíg a fokozatos frissítés befejeződik.
 • Ha csendes telepítéssel telepíti a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazást, és eközben elindítja a biztonsági frissítés telepítését is, a SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló váratlanul elindul a telepítőprogram futásának befejeződése után.

  A probléma megoldásához bontsa ki a biztonsági frissítést a fájlrendszer valamelyik mappájába, és másolja a fájlokat a program szóban forgó kiadásának Updates mappájába. A kibontott fájlok másolása után a fájlokat tartalmazó mappából telepíthető a biztonságifrissítés-szintre frissítendő kérdéses programverzió.
 • Ha a frissítést egy Microsoft Windows Small Business Server 2003 rendszerű számítógépre telepítette, előfordulhat, hogy a webhelyek nem indulnak újra az időtúllépési időszakon belül. Emiatt lehetséges, hogy nem fér hozzá a biztonsági mentésre és a figyelésre szolgáló, valamint a CompanyWeb, a Microsoft Server ActiveSync vagy az Outlook Web Access webhelyhez, illetve a távolról elérhető webmunkaállomás webhelyéhez. A probléma az alább ismertetett módszerekkel oldható meg:
  • Nyissa meg az Internet Information Services (IIS) kezelőjét, majd nyissa meg a leállított webhelyek bármelyikét.
  • Indítsa újra a számítógépet.
 • A biztonsági frissítés telepítése időnként megszakadhat, ha közben víruskereső programot futtat. A problémák elkerülése végett tiltsa le a víruskereső szoftvert a frissítés telepítésének megkezdése előtt.
 • Állomásnévvel ellátott webhelycsoportokat használ a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatásban. Ha a telepítésben sok, állomásnévvel ellátott webhelycsoport szerepel, a biztonsági frissítés telepítése során számos teljesítménybeli problémát tapasztalhat. Ilyen probléma fordulhat elő például akkor, ha a telepítés több mint ötven, állomásnévvel ellátott webhelycsoportot tartalmaz.

  A Microsoft a probléma elhárítására kiadta a 943594. számú gyorsjavítást. A 943594. számú gyorsjavítás beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  943594 Nagyszámú állomásnévvel ellátott webhelycsoportokat tartalmazó, Windows SharePoint Server 3.0 rendszerű környezetben a 934525. számú (MS07-059 jelű) biztonsági frissítés telepítését követően teljesítményproblémák léphetnek fel (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
  Megjegyzés: Ha a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatásban nem használ állomásnévvel ellátott webhelycsoportokat, akkor biztonságos a biztonsági frissítés telepítése.
 • Tételezzük fel az alábbiakat: Az alábbi módszerek egyikével leválasztja a Windows SharePoint Services 3.0 keresési szolgáltatásainak egyik adatbázisát:
  • 1. módszer
   A következő parancssort futtatja:
   %ProgramFiles%\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\bin\STSADM.EXE" -O SPSEARCH -ACTION STOP -F
  • 2. módszer
   A Központi felügyelet lapon leállítja a Windows SharePoint Services – keresés szolgáltatást. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
   1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson a Központi SharePoint-felügyelet 3.0-s verzió parancsra.
   2. Kattintson a Tevékenység fülre, majd a Topológia és szolgáltatások csoportban kattintson a Kiszolgáló szolgáltatásai hivatkozásra.
   3. A Leállítás hivatkozásra kattintva állítsa le a Windows SharePoint Services – keresés szolgáltatást.
  A Windows SharePoint Services 3.0 alapszintű telepítését hajtja végre, amely tartalmazza a keresési szolgáltatás leválasztott adatbázisát és a jelen biztonsági frissítést. Ha ilyen helyzetben futtatja a SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázslót, annak futása nem fejeződik be sikeresen.

  Annak meghatározásához, hogy fennáll-e a szóban forgó probléma, nyissa meg a következő helyen mentett legutóbbi PSConfig naplót:
  %ProgramFiles%\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\Logs
  Ha a PSConfig naplóban szerepel az alábbi hibaüzenet, akkor a szóban forgó probléma fennáll:
  Kivétel: System.ArgumentException: A SOME-RANDOM-GUID azonosítójú objektum nem létezik a beállítástárolóban. Lehetséges, hogy az objektumot egy másik alkalmazás törölte.
  at Microsoft.SharePoint.Administration.SPConfigurationDatabase.DeleteObject(Guid id)
  at Microsoft.SharePoint.Administration.SPConfigurationDatabase.DeleteObject(SPPersistedObject obj)
  at Microsoft.SharePoint.Administration.SPPersistedObject.Delete()
  at Microsoft.SharePoint.Search.Administration.SPSearchServiceInstance.ProvisionDatabase()
  at Microsoft.SharePoint.Search.Administration.SPSearchServiceInstance.Provision()
  at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.InstallServiceInstanceInConfigDB(Boolean provisionTheServiceInstanceToo, String serviceInstanceRegistryKeyName, Object sharepointServiceObject)
  at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.InstallServiceInstances(Boolean provisionTheServiceInstancesToo, String serviceRegistryKeyName, Object sharepointServiceObject)
  at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.InstallServices(Boolean provisionTheServicesToo)
  at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.ServicesTask.Run()
  at Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.TaskThread.ExecuteTask()
  A probléma kerülő megoldásának lépései:
  1. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
   • Törölje a Windows SharePoint Services 3.0 keresőszolgáltatásának adatbázisát a Windows SharePoint Services 3.0 SQL-példányában. Az adatbázis neve a „WSS_Search_” karakterlánccal kezdődik, és a kiszolgálónévvel végződik.
   • Telepítse újra a Windows SharePoint Services 3.0 keresési szolgáltatásának adatbázisát oly módon, hogy a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatáshoz megad egy nem alapértelmezett adatbázist. Ehhez alkalmazza az alábbi módszerek egyikét:
    • 1. módszer

     Futtasson a következőhöz hasonló parancssort:
     %ProgramFiles%\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\bin\STSADM.EXE" -O SPSEARCH -ACTION START -DATABASENAME "AdatbázisNeve"
    • 2. módszer
     1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson a Központi SharePoint-felügyelet 3.0-s verzió parancsra.
     2. Kattintson a Tevékenység fülre, majd a Topológia és szolgáltatások csoportban kattintson a Kiszolgáló szolgáltatásai hivatkozásra.
     3. Győződjön meg arról, hogy le van állítva a Windows SharePoint Services – keresés szolgáltatás. Ha a szolgáltatás fut, állítsa le azt.
     4. A szolgáltatásokat felsoroló csoportban kattintson a Windows SharePoint Services – keresés hivatkozásra.
     5. A Keresési adatbázis csoportban módosítsa az adatbázis nevét az alapértelmezettől eltérő névre, majd kattintson az OK gombra.
     6. A Kiszolgáló szolgáltatásai lapon az Indítás gombra kattintva indítsa el a Windows SharePoint Services – keresés szolgáltatást.
  2. Futtassa a következő parancssort:
   %ProgramFiles%\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\12\bin\ PSConfigUI.exe
 • A biztonsági frissítés a következőkben felsorolt problémákhoz kiadott gyorsjavításokat is magában foglalja, noha a Windows SharePoint Services 3.0 szervizcsomagjainak e biztonsági frissítés utáni telepítésével a gyorsjavítások elvesznek.
  • Átnevez egy Windows SharePoint Services 3.0-alapú webhelycsoportot. Ha új felhasználót ad hozzá a webhelycsoporthoz, akkor az új felhasználóhoz érkező üdvözlő e-mail üzenet a régi webhelynevet tartalmazza.
  • Az ADD (Application Definition Designer) eszközzel importáljon egy, a BDC (Business Data Catalog Definition Editor) eszközben megtalálható adatbázismodellt. A BDC eszköz a Microsoft Office SharePoint Server 2007 rendszerhez tartozó szoftverfejlesztői készletben (SDK) található. Az adatbázismodell importálását követően az adatbázis kapcsolódási karakterlánca üres.
  • Az SPWriter.exe fájl futtatásakor a program az Oleaut32.dll modulban lévő hibát jelző hibaüzenettel váratlanul leáll. A problémát egy olyan gyorsjavítás oldotta meg, amely a GetTimeZoneMoveParameters() függvényt az Owssvr.dll fájl végére helyezte át.
  • Felhasználói fiókokat telepít át egy új webhelycsoportra az Stsadmin.exe parancssori eszközzel. Az új webhelycsoport bejárásakor a rendszer a 6482-es, a 6875-ös és a 6482-es eseményt rögzíti az alkalmazásnaplóban. A probléma akkor fordulhat elő, ha a felhasználó SID azonosítója érvénytelen a Windows SharePoint Services 3.0 szolgáltatásban.
  • Egyéni sablont használ a valamely Windows SharePoint Services 3.0-alapú webhelycsoportban. Ha új weblapot hoz létre, a Kijelző hozzáadása hivatkozásra kattintva esetleg nem áll rendelkezésre az összes szokásos kijelző.
  • A biztonsági frissítés telepítésekor elképzelhető, hogy a rendszer helytelenül állítja le egyes külső gyártók szolgáltatásait. Ha ez történik, a biztonsági frissítés telepítése után indítsa újra a számítógépet.
  • Egy Windows SharePoint Services 3.0-alapú webhelycsoporthoz csatlakozik. Ha a lap tartalmaz egy naptárnézetet megjelenítő Naptár kijelzőt, akkor a lap nem biztos, hogy teljes egészében betöltődik. Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a felhasználónak nincs jogosultsága olvasni a Naptár listát.

Előfeltételek

A biztonsági frissítés telepítésének nincsenek előfeltételei.

Újraindítás szükségessége

Bizonyos körülmények között szükség lehet a számítógép újraindítására. Ha újraindításra van szükség, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet.
 2. Futtassa a SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázslót.
 3. Győződjön meg arról, hogy a szolgáltatások konzoljában minden SharePoint-szolgáltatás fut.
 4. Ellenőrizze, hogy az összes webhely futtatja-e az Internet Information Services (IIS) kezelőjét.

Eltávolítási információk

A biztonsági frissítés a telepítés után nem távolítható el.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 934525 - Utolsó ellenőrzés: 2008. február 4. - Verziószám: 8.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows SharePoint Services 3.0
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbsecvulnerability kbqfe kbsecurity kbpubtypekc kbexpertiseinter kbwss30postrtm KB934525
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com