Pariteitsfouten in Windows 3. x

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 93521 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is gearchiveerd. Het wordt aangeboden in de huidige vorm en wordt niet meer bijgewerkt.
3.00 3.00a 3.10 3. 11
WINDOWS
kbhw kbdisplay kbprb
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Pariteits foutberichten worden veroorzaakt door het genereren van nonmaskable interrupts (NMIs). Een schone, uncorrupt-installatie van Windows niet mogelijk een NMI genereren dus het is niet mogelijk voor een schone, uncorrupt installatie van Windows een pariteitsfout veroorzaken.

Meer informatie

Pariteit is een eenvoudige controle van de integriteit van de gegevens. Elke byte (8 bits) RAM werkelijkheid opslag negen stukjes informatie. Acht bits worden gebruikt. voor de gegevens en de laatste bits (de "pariteits bit") wordt gebruikt voor het opslaan van de de pariteits gegevens.

De processor is belast met het controleren van de juistheid van de pariteits bit en de processor genereert een NMI als wordt bepaald dat een pariteits bit wordt ingesteld onjuist. In de uitgebreide modus Windows 386, wordt dit vastgelegd door een virtuele Apparaat stuur programma (VDD) * pariteit, wordt een foutbericht weer gegeven. In Windows Standaard modus, NMIs worden genegeerd en wordt doorgegeven aan de standaardhandler pariteit. Dit doet niets of genereert een foutbericht van TTY (volledig scherm). In beide gevallen de computer instabiel is en is gestopt.

Pariteitsfouten kunnen lijken te worden opgelost als u een geheugen resident-item verwijderen Als een apparaat stuur programma of programma terminate-and-stay-resident (TSR). Dit wijzigt alleen de geheugen locatie van de belasting code. Als u de locatie wijzigen of een item verwijderen en vervolgens de code bevindt zich niet langer op het beschadigde geheugen en u kunt niet langer een pariteitsfout ontvangen. Als de gegevens zich het van besmetting verdachte geheugen, kan er een pariteitsfout helemaal. Helaas, omdat gegevens en verandert voortdurend en geheugen locaties pariteitsfout code in Windows kan worden weer gegeven (of opnieuw) later.

In Windows is veel geheugen toegewezen met een vlag te initialiseren het geheugen op nul. Dit maakt de even pariteit (nul sjablonen instellen in de gegevens byte). Als er is een defecte geheugen chip, waarbij de waarde van een bit altijd instellen op 0, wordt alles functies normaal als niets wordt geschreven geheugen (omdat de pariteits bits juist is). Als de defecte geheugen adres in een code segment valt (dat wil zeggen het geheugen gaat opslaan feitelijke, uitvoerbare code) is het waarschijnlijk dat de bit wordt gebruikt en een pariteitsfout wordt gegenereerd.

Een pariteitsfout kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden, maar het is bijna altijd een hardwareprobleem.

Veelvoorkomende oorzaken van pariteitsfouten

Een pariteitsfouten veroorzaakt door is defecte geheugen. De meest betrouwbare manier om Dit probleem uit te wisselen elk deel van het geheugen uit totdat het probleem is opgelost verdwijnt. Zorg ervoor dat u goede, hoge kwaliteit geheugen en het geheugen goed vast zit ten in de computer. Geheugen controle programma's zijn geschikt omdat zij niet de manier van het geheugen test wordt het door die Windows gebruikt. Meest, als niet alle geheugen lezen/schrijven voor het gebruik van dammen cycli bij het scannen van geheugen. Sinds Windows uitvoeren van code uit het geheugen, gebruikt deze cycli worden uitgevoerd. Uitvoeren cycli zijn fysiek verschilt lees/schrijf-cycli en meer kwetsbaar voor pariteitsfouten. Het is mogelijk voor geheugen controle programma's pariteitsfouten vinden als het geheugen zeer defect is.

Soms worden pariteitsfouten veroorzaakt door onjuiste geheugen snelheden. De CPU toegang mogelijk tot het geheugen sneller dan het geheugen kan worden verwerkt aanvragen. Een mogelijke oplossing is het verhogen van het aantal staten in wacht de CMOS-instellingen. Deze optie is niet beschikbaar op alle computers en niet altijd werken. Kortom, stuurt verhoging van het aantal wacht staten de CPU wachten op een vooraf bepaalde hoeveelheid tijd tussen het geheugen gelezen. Dit vertraagt de machine naar beneden omdat nu duurt het langer om geheugen toegang. In het algemeen Deze optie kan worden ingesteld op nul, één of twee wachts tanden. Hoe hoger de getal, hoe langer het wacht tussen geheugen cycli. Daarnaast probeert te houden dezelfde snelheid van RAM in uw computer geïnstalleerd. Als u wilt mengen snelheid, zorg ervoor dat u beschikt over dezelfde snelheid RAM-geheugen in de Bank. Banken zijn meestal sets van vier geheugen chips op het moeder bord.

Hardware, zoals video kaarten ondersteunen, kan vaak pariteitsfouten veroorzaken. Omdat de apparaten geheugen in het UMB innemen, lezen/schrijven gegevens naar deze apparaten kunnen ook pariteitsfouten veroorzaken. De beste manier test die dit is vervangen het apparaat met een correct werkt. Ook defecte voedingen kan pariteitsfouten veroorzaken.

Een andere bekende oorzaak voor pariteitsfouten is de pariteit BOOT B-Virus.

Wat is pariteits?

Er zijn twee versies van pariteit: oneven en Even. De pariteits BIT wordt ingesteld op of uitschakelen van het aantal bits, of 1, afhankelijk van de gegevens, meestal een byte.

Voorbeelden

11011010 (Pariteit zou worden ingesteld op 1 om het aantal enen ook.)

11110111 (Pariteit zou worden ingesteld op 0 om het aantal enen oneven.)

Geheugen voor de PC is zodanig ontworpen dat er een extra chip of extra is BITS, pariteit aangelegd. Deze chip wordt de pariteit voor een byte houdt geheugen. Dit is de reden waarom er vaak een geheugen-SIMM 9 chips of de chips is zelf worden aangeduid met 256 x 9 of van 1Megx9, enzovoort.

Een pariteitsfout wordt gegenereerd wanneer een stukje code wordt uitgevoerd een defecte geheugenadres. Tijdens het ophalen of pre-fetch cyclus van de CPU, de punt waar de CPU een instructie uit het geheugen krijgt wilt uitvoeren, de hardware controleert de opgehaalde code voor pariteit. Als dat mislukt, ophalen een uitzonderingsfout wordt gegenereerd. Dit wordt gedaan om de CPU van beveiliging bij het uitvoeren van een instructie die niet levensvatbaar is.

Tijdens een gewone geheugen ophalen, gegevens leest, pariteit wordt niet gecontroleerd. Dit is de reden waarom een geheugen controle worden normaal gesproken geen pariteitsfouten gevonden. Het enige programma dat goed geheugen pariteit problemen worden gecontroleerd is een programma code wordt uitgevoerd in het RAM-geheugen adressen in kwestie. Windows 3. 0 en 3. 1 zijn dergelijke programma's. In Windows 3. 0, het mechanisme voor de controle pariteitsfouten heeft geen functie correct en in plaats daarvan gegenereerd VAE van. Deze De VAE werden veroorzaakt door de pariteitsfouten niet gevangen en de code nog steeds wordt uitgevoerd in het defecte geheugen.

Opmerking: U kunt geheugen pariteit problemen niet controleren door een RAM-station maken een programma te kopiëren en het programma wordt uitgevoerd. Het programma is nog steeds Als de gegevens in het RAM-station opgeslagen. Wanneer uitvoert, wordt het programma gekopieerd naar conventioneel geheugen voordat deze wordt uitgevoerd. Voor meer informatie over het gebruik van een RAMDRIVE problemen met geheugen, raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
142546Een RAM-station gebruiken om geheugen problemen

Eigenschappen

Artikel ID: 93521 - Laatste beoordeling: donderdag 27 februari 2014 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 3.0 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbnosurvey kbarchive kbmt KB93521 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:93521

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com