Optimiziranje preglednika Internet Explorer

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 936213 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
GuidedHelp
Vođena pomoć za otklanjanje poteškoća kada se preglednik Internet Explorer zaustavi, ponovno pokreće ili "ruši"

Koraci samopomoći za računalne korisnike s početnom ili srednjom razinom znanja dostupni su na sljedećem Microsoftovu web-mjestu:
Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
Icon Arrow Link
Otklanjanje problema sa zaustavljanjem ili "rušenjem" preglednika Internet Explorer
Napomena Ovaj sadržaj vođene pomoći možda nije dostupan na svim jezicima.
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

UVOD

Konfiguracijske postavke u pregledniku Windows Internet Explorer 7 mogu uzrokovati jedan od sljedećih problema ili više njih:
 • Pojavljuju se problemi s preglednikom Internet Explorer 7.
 • U pregledniku Internet Explorer 7 dobivate poruku o pogrešci. Primjerice, primate poruku o pogrešci "Internet Explorer cannot display the Web page" (Internet Explorer ne može prikazati web-stranicu).
 • Internet Explorer 7 prestaje reagirati.
Ovaj članak opisuje kako optimizirati ili ponovno postaviti preglednik Internet Explorer 7 u sustavu Windows Vista da bi se riješili ti problemi.

DODATNE INFORMACIJE

Da biste riješili te probleme, poslužite se sljedećim metodama, onim redoslijedom kojim su navedene.

Prva metoda: Izbrišite predmemorirane podatke u pregledniku Internet Explorer 7

Da biste odredili jesu li problemi s radom ili poruka o pogrešci uzrokovani oštećenjem privremenih internetskih datoteka ili drugih predmemoriranih podataka koje preglednik Internet Explorer 7 koristi, morate izbrisati predmemorirane podatke. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Otvorite Internet Explorer 7.
 2. Kliknite Tools (Alati), a zatim Delete Browsing History (Izbriši povijest pregledavanja).
 3. U rubrici Delete Browsing History (Izbriši povijest pregledavanja) kliknite Delete All (Izbriši sve).
 4. Kliknite da biste odabrali potvrdni okvir Also delete files and settings stored by add-ons (Izbriši datoteke i postavke koje su pohranili dodaci), a zatim kliknite OK.
Prikazuje se traka napretka koja pokazuje koliko je povijesti pregledavanja dosad izbrisano. Nakon što je taj postupak dovršen, ispitajte preglednik Internet Explorer da biste potvrdili da ispravno radi. Ako se i dalje pojavljuju problemi, isprobajte drugu metodu.

Druga metoda: Sigurnosne postavke preglednika Internet Explorer 7 vratite na zadano

Ako ste sigurnosne postavke konfigurirali tako da budu pretjerano ograničavajuće, možete preglednik Internet Explorer 7 spriječiti da prikazuje određena web-mjesta. Da biste odredili je li problem uzrokovan pretjerano ograničavajućim sigurnosnim postavkama, vratite zadane sigurnosne postavke. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Otvorite Internet Explorer 7.
 2. Kliknite Tools (Alati), a zatim Internet Options (Internetske mogućnosti).
 3. Kliknite karticu Security (Sigurnost).
 4. Kliknite Reset all zones to default level (Vrati sve zone na zadanu razinu), a zatim kliknite OK.
Nakon što to učinite, ispitajte preglednik Internet Explorer da biste potvrdili da ispravno radi. Ako se i dalje pojavljuju problemi, isprobajte treću metodu.

Napomena Ako ova metoda ne riješi problem, možete vratiti preglednik Internet Explorer 7 na njegovu prethodnu sigurnosnu razinu.

Treća metoda: Preglednik Internet Explorer 7 pokrenite u načinu rada "Bez dodataka"

Neka web-mjesta koriste dodatke preglednika Internet Explorer 7, kao što su kontrole ActiveX i alatne trake da bi omogućile poboljšano iskustvo pregledavanja. Pogreška se može dogoditi ako je dodatak oštećen ili ako se dodatak sukobljava s preglednikom Internet Explorer 7. Da biste ustanovili izaziva li dodatak pogrešku, pokrenite preglednik Internet Explorer 7 u načinu rada "Bez dodataka". Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Kliknite Start, a zatim u okvir Start Search (Pokreni pretraživanje) unesite Internet Explorer.
 2. Kliknite Internet Explorer (No Add-Ons) (Internet Explorer (bez dodataka)). Internet Explorer 7 otvara se bez dodataka, alatnih traka i programskih umetaka.
 3. Testirajte Internet Explorer da biste provjerili radi li ispravno. Ako se i dalje pojavljuju problemi, isprobajte četvrtu metodu.
Ako se ne pojave pogreške, problem je uzrokovan jednim od dodataka koji se uobičajeno učitavaju s preglednikom Internet Explorer 7. U tom se slučaju poslužite jednom od sljedećih mogućnosti.

Prva mogućnost: Ponovno postavite Internet Explorer 7

Ponovno postavite Internet Explorer 7 na njegovu zadanu konfiguraciju. Taj korak će ujedno onemogućiti bilo kakve instalirane dodatke, programske umetke ili alatne trake. Iako je ovo rješenje brzo, ono također znači da ako želite u budućnosti koristiti bilo koji od tih dodataka, taj dodatak treba ponovo instalirati. Da biste ponovno postavili postavke preglednika Internet Explorer 7, koristite četvrtu metodu.

Druga mogućnost: Koristite alat za upravljanje dodacima da biste utvrdili koji dodatak uzrokuje problem

Koristite alat Manage Add-ons (Upravljanje dodacima) u pregledniku Internet Explorer 7 da biste pojedinačno odredili koji dodatak uzrokuje pogreške. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Otvorite Internet Explorer 7.
 2. Kliknite Tools (Alati), pokažite na Manage Add-ons (Upravljanje dodacima), a zatim kliknite Enable or Disable Add-ons (Omogući ili onemogući dodatke).
 3. U okviru Show (Prikaži) odaberite Add-ons that have been used by Internet Explorer (Dodaci koje koristi preglednik Internet Explorer) da biste prikazali dodatke koji su instalirani na računalo.
 4. Za svaku stavku na tom popisu odaberite dodatak, a zatim kliknite Disable (Onemogući) pod mogućnostima Settings (Postavke).
 5. Kada onemogućite sve stavke s popisa, kliknite OK.
 6. Izađite iz preglednika Internet Explorer 7 i potom ga ponovo pokrenite.
 7. Ako se ne pojavljuju problemi, ponovite korake od 1. do 3.
 8. Kliknite Enable (Omogući) za pojedinačni dodatak.
 9. Ponovite korake od 6. do 8. sve dok ne odredite koji dodatak izaziva pojavljivanje pogrešaka.
Nakon što tim postupkom ustanovite koji dodaci izazivaju pogreške, možete onemogućiti taj dodatak. Druga je mogućnost da deinstalirate softver koji instalira taj dodatak. Preporučujemo i da od prodavača softvera od kojeg ste nabavili dodatak zatražite dodatno otklanjanje problema i podršku.

Dodatne informacije o dodacima u programu Internet Explorer 7 potražite u sljedećem članku programa pomoći za sustav Windows:
Dodaci programa Internet Explorer: najčešća pitanja

Četvrta metoda: Vraćanje postavki preglednika Internet Explorer 7

Da biste utvrdili uzrokuju li konfiguracijske postavke probleme s radom ili poruku o pogrešci, ponovno postavite zadanu konfiguraciju preglednika Internet Explorer 7. To je bilo njegovo stanje kada ste izvorno instalirali sustav Windows Vista. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Otvorite Internet Explorer 7.
 2. Kliknite Tools (Alati), a zatim Internet Options (Internetske mogućnosti).
 3. Kliknite karticu Advanced (Dodatno).
 4. U postavkama Reset Internet Explorer Settings (Ponovo postavi postavke preglednika Internet Explorer) kliknite Reset (Ponovo postavi).
Dodatne informacije o promjenama koje se zbivaju kada ponovo postavite postavke preglednika Internet Explorer 7 potražite u sljedećem članku programa pomoći za sustav Windows:
Ponovno postavljanje postavki preglednika Internet Explorer

Svojstva

ID članka: 936213 - Posljednja izmjena: 30. lipnja 2009. - Revizija: 3.0
ODNOSI SE NA:
 • Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows XP
Ključne riječi: 
kbmsnclientportal kbsettings kbperformance kbexpertisebeginner kbhowto kbinfo KB936213

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com