A vezérlő, illetve a kezelt végrehajtható alkalmazás nem működik a kapcsolódó .NET-keretrendszer 1.0-alapú HREF kódok futtatásakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 936597 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Tételezzük fel az alábbiakat: A kezelt végrehajtható alkalmazás (.exe), illetve a vezérlő nem működik a kapcsolódó .NET-keretrendszer 1.0-alapú HREF kódok az Internet vagy az Internet zónából történő futtatásakor.

Megjegyzés: Amennyiben a .NET-keretrendszer egy újabb verziója van telepítve a számítógépen, előfordulhat hogy a kezelt végrehajtható alkalmazás vagy a vezérlő működik. A vezérlők minden esetben a .NET-keretrendszer a számítógépen telepített legfrissebb kompatibilis verziójával futnak. (Így például a .NET-keretrendszer 1.0-alapú vezérlők mindig működnek a .NET-keretrendszer 1.1-es és 2.0-s verziójával is.) A kezelt végrehajtható alkalmazások akkor futnak a .NET-keretrendszer újabb kompatibilis verzióival, ha a számítógépen nem érhető el a .NET-keretrendszer azon verziója, amelyekre az adott alkalmazás épül. (Így például a .NET-keretrendszer 1.0-alapú alkalmazások futnak a .NET-keretrendszer 1.1-es, illetve és 2.0-s verziójával.)

Megjegyzés: A kezelt végrehajtható alkalmazások automatikus telepítésű vagy észrevétlenül települő alkalmazásokként is ismertek.

Oka

A hibát az okozza, hogy a kezelt végrehajtható alkalmazások, illetve a vezérlők nem megbízható forrásból származó programkódot tartalmazhatnak. A .NET-keretrendszer 1.0-s verziója alapértelmezés szerint nem engedélyezi kezelt végrehajtható alkalmazások vagy vezérlők futtatását.

Kerülő megoldás

Figyelmeztetés: A cikkbeli kerülő megoldás a számítógépet vagy a hálózatot sebezhetőbbé teheti a támadó szándékú felhasználókkal és szoftverekkel – például vírusokkal – szemben. A Microsoft nem javasolja ennek a kerülő megoldásnak a használatát, az információt azért bocsátjuk rendelkezésére, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére alkalmazhatja.

Figyelmeztetés: A beállításszerkesztővel (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy más eszközzel helytelenül módosított beállításjegyzék komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.

A problémát az alábbi módszerekkel oldhatja meg:

1. módszer: Vegye fel a kezelt végrehajtható alkalmazást vagy a vezérlőt tartalmazó webhelyet a „Megbízható helyek” zónába.

2. módszer: Kezelt végrehajtható alkalmazások esetén frissítse az alkalmazást oly módon, hogy a .NET-keretrendszer 2.0-s verziójának ClickOnce telepítési technológiáját használja, majd telepítse a .NET-keretrendszer 2.0-s vagy újabb verzióját a számítógépre. A ClickOnce telepítési technológiára vonatkozó további információkat a Microsoft Developer Network (MSDN) következő webhelyén találja:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/t71a733d(en-US,VS.80).aspx
3. módszer: Vezérlők esetén telepítse a .NET-keretrendszer 2.0-s vagy újabb verzióját a számítógépre. A vezérlők ekkor a .NET-keretrendszer 2.0-s verzióját (illetve újabb verzió esetén az adott verziót) fogják használni.

4. módszer: Konfigurálja a számítógépet úgy, hogy az internetes alkalmazások a .NET-keretrendszer 1.0-s verzióját használhassák. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\.NETFramework
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 4. Írja be az EnableIEAssembliesV1.0 kulcsszót, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be a 1 parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 7. Zárja be a beállításszerkesztőt.
Megjegyzés: Az Internet zóna alapértelmezés szerint már le van tiltva a .NET-keretrendszer 1.0 kódhozzáférés-biztonsági (Code Access Security – CAS) házirendjében, így előfordulhat, hogy engedélyeznie kell azt. Ezenfelül az alkalmazások és a vezérlők a számítógép Internet zónájából történő sikeres futtatásához szükség lehet a korábbiakban ismertetett kerülő megoldások egyikére is.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 936597 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 3. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft .NET Framework 2.0
 • Microsoft .NET-keretrendszer 1.1
 • Microsoft .NET Framework 1.0
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbbug kbsecurity kbpubtypekc kbexpertiseadvanced kbexpertiseinter kbexpertisebeginner KB936597
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com