Megjelent a Windows Vista telepítő összetevőinek frissítése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 938371 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Technikai frissítés, 2008. április 8.
Ez a frissítés újbóli kiadása. Az újonnan kiadott verzió további, a teljesítményt és a megbízhatóságot érintő fejlesztéseket tartalmaz, melyek a Windows Vista- és a Windows Vista SP1-alapú rendszerekre egyaránt alkalmazhatók. Az eredeti frissítést csak a Windows Vista-alapú rendszerekre lehetett alkalmazni. Azoknak a felhasználóknak, akik már telepítették a Windows Vista SP1 szervizcsomagot, az újonnan kiadott frissítésnek csak az új összetevőit kell telepíteniük.

A frissítés újbóli kiadása két probléma javítását tartalmazza:
 • Megoldás arra a hibára, amely esetén a Service Pack 1 szervizcsomagra történő frissítés után közvetlenül visszaállítva a rendszert az eredeti kiadásra (RTM verzió), hibák jelentkezhetnek a szolgáltatásban.
 • Megváltozott a rendszerindítási illesztőprogramok ellenőrzésének módja, ezzel javult a rendszerindítási teljesítmény.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikkből megismerheti azokat az előfeltételként telepítendő szoftverfrissítéseket, amelyek a Windows Vista rendszernek a cikk elején szereplő verzióira vonatkoznak. Ezek a frissítések a Windows Vista Service Pack 1 (SP1) szervizcsomag telepítésének előfeltételei. A frissítések ezenkívül javítják a Windows Vista SP1 telepítése vagy eltávolítása alatti rendszerstabilitást.

További információ

A Windows Vista SP1 telepítéséhez két vagy három további szoftverfrissítés jelenléte szükséges. Az, hogy mely frissítésekre van szükség, attól függ, hogy a Windows Vista melyik verziójának frissítése a cél. A cikkben szereplő, előfeltételként telepítendő 935509. számú frissítés csak a Windows Vista Enterprise és a Windows Vista Ultimate rendszeren alkalmazható. A jelen cikkben tárgyalt további, előfeltételként telepítendő frissítések a Windows Vista összes verziójára vonatkoznak.

Ezek a frissítések a rendszeres havi frissítések részeként még a Windows Vista SP1 megjelenése előtt eljutnak a legtöbb felhasználóhoz a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Telepítésük más, a számítógép újraindítását igénylő frissítésekkel együtt történik, így nem lesz szükség további újraindításra. Az eljuttatásnak ez a módja leegyszerűsíti az előfeltételként telepítendő frissítések telepítését.

Ha a Windows Vista SP1 szervizcsomagot nem a Windows Update szolgáltatáson keresztül, hanem önálló telepítőprogrammal szeretné telepíteni, nem kell külön telepítenie az előfeltételként telepítendő frissítéseket. Ezeket a frissítéseket szükség esetén az önálló telepítőprogram fogja telepíteni. A Windows Vista SP1 telepítéséhez az alábbi három frissítés szükséges, amelyek alkalmazása azonban akkor is ajánlott, ha a cél nem a Windows Vista SP1 telepítése. Ezek a frissítések ugyanis javítják a jövőbeni Microsoft-frissítések telepítése alatti rendszerstabilitást és -teljesítményt:
 • 935509 Megjelent a Windows Vista rendszer Windows BitLocker meghajtótitkosítási szolgáltatást tartalmazó verzióihoz elérhető szoftverfrissítés
  A 935509. számú frissítés a Windows BitLocker típusú meghajtótitkosításra alkalmas számítógépek megfelelő kezeléséhez szükséges. Ez a frissítés csak a Windows Vista alábbi, a Windows BitLocker meghajtótitkosítási szolgáltatást tartalmazó verzióira telepíthető:
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Ultimate
 • A 938371. számú frissítés telepítése esetén Windows Vista rendszerben megbízhatóbb módon telepíthető, illetve távolítható el a Service Pack 1 szervizcsomag. További tudnivalókat a frissítéssel kapcsolatos információkat tartalmazó részben talál.
 • 937287 Megjelent a Windows Vista telepítőszoftverének frissítése
  A 937287. számú előfeltétel-csomag a Windows Vista telepítőszoftveréhez tartalmaz frissítéseket. A telepítőszoftver az a komponens, amely a szoftverfrissítések, a nyelvi csomagok, a választható Windows-szolgáltatások és a szervizcsomagok telepítését és eltávolítását kezeli. Ez a frissítés a Windows Vista minden verziója esetén szükséges az SP1 szervizcsomag sikeres telepítéséhez és eltávolításához. A frissítés a Windows Update webhelyen lesz elérhető, közvetlenül a 935509. számú frissítés megjelenése után, illetve a Windows Vista SP1 megjelenése előtt.

Frissítési információk

A 938371. számú frissítés eredeti kiadása számos olyan belső összetevőt frissít, amelyekre a Windows Vista rendszernek a Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomag megbízhatóbb telepítéséhez és eltávolításához van szüksége. Ezt a frissítést a Windows Vista SP1 telepítése előtt külön kell telepíteni annak biztosítása érdekében, hogy a szervizcsomag a számítógépen telepíthető, illetve onnan eltávolítható legyen. A 938371. számú frissítés a Windows Vista minden verziója esetén szükséges a Windows Vista SP1 szervizcsomag telepítéséhez és eltávolításához.

A 938371. számú frissítés a Windows Update webhelyről tölthető le. A frissítés beszerzésének menete a következő:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, majd a Vezérlőpult parancsra, végül a Biztonság parancsra.
 2. A Windows Update csoportban kattintson a Frissítések keresése parancsra.

Előfeltételek

A telepítésnek nincsenek előfeltételei.

Újraindítás szükségessége

A frissítés telepítése után újra kell indítani a számítógépet.

Frissítések helyettesítése

Ez a frissítés nem helyettesít más, korábban kiadott frissítést.

Információ a frissítés eltávolításához

Ez a frissítés nem távolítható el.

Windows előtelepítési környezet

Ez a szoftverfrissítés a Windows Vista rendszer első kiadásának Windows előtelepítési környezetében (Windows PE) nem telepíthető, ezért a Windows Vista első kiadásában a Windows Vista SP1 szervizcsomag nem telepíthető a Windows előtelepítési környezetben. A Windows Vista SP1 szervizcsomag Windows előtelepítési környezetben történő telepítéséhez végre kell hajtania a Windows SP1 Windows előtelepítési környezetének tiszta telepítését.

Hivatkozások

A szoftverfrissítési terminológiáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 938371 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbinfo KB938371
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com