A Visual Studio .NET 2002 frissítésének telepítésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 939401 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Visual Studio .NET 2002 frissítésének telepítésekor az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre.
Kattintson az OK gombra, és próbálja újra, vagy írjon be egy új elérési utat alább, egy másik, a kívánt Fájlnév.msi telepítőcsomagot tartalmazó mappához.

Oka

A Visual Studio alkalmazáshoz kiadott frissítések a Windows Installer programon alapulnak. A Windows Installer a fájlok verziószáma alapján állapítja meg, hogy egy számítógépen található fájl olyan, régebbi verziójú-e, melyet egy frissítésben szereplő újabb fájlra kell cserélni.

Bizonyos fájlok, például a szöveg- vagy a forrásfájlok nem rendelkeznek verziószámmal, ezért a Windows Installer-alapú frissítéseknek egy másik módszerrel kell az újabb fájlokat ellenőriznie. Ez a módszer kivonatot használ az összes, verziószámmal nem rendelkező fájl ellenőrzéséhez. A verziószám nélküli fájlok esetében a program a számítógépen található fájl fájlkivonatát összeveti a Windows Installer adatbázisában rögzített fájlkivonattal. Ha a két fájlkivonat között különbséget érzékel, a telepítőprogram megkísérli a fájlt beolvasni a telepítőlemezről.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként helyezze a termék telepítőlemezét a számítógép CD-ROM-meghajtójába. Ehelyett azt is megteheti, hogy megadja a termék rendelkezésre álló telepítési adathordozójának elérési útját. A telepítési adathordozó megtalálható lehet például a számítógép merevlemezén vagy egy megosztott hálózati mappában.

A „/addsource” parancssori kapcsoló

Ha több olyan számítógépen szeretne frissítést telepíteni, melyet érint a cikkben tárgyalt probléma, ajánlott lehetőség szerint a /addsource parancssori kapcsolót használni.

Fájlkivonat-eltávolító eszköz a Visual Studio .NET 2002 alkalmazáshoz

Ha a Visual Studio .NET 2002 használata esetén a következő feltételek valamelyike fennáll, a probléma megoldásához a fájlkivonat-eltávolító eszköz használható:
  • Nem áll rendelkezésre a telepítőlemez.
  • A telepíteni kívánt szoftverfrissítés nem támogatja a /addsource parancssori kapcsolót.
A Microsoft kiadta a Visual Studio .NET 2002 alkalmazáshoz készült fájlkivonat-eltávolító eszközt. Az eszköz törli az összes, verziószám nélküli fájl fájlkivonatát a számítógépen található Windows Installer-adatbázisból. Ha az eszköz futtatását követően megkísérli a Visual Studio .NET 2002 frissítésének telepítését, a Windows Installer a továbbiakban nem észleli a fájlkivonat-eltérést, ezért nem kéri a telepítőfájl behelyezését.

Fontos: Az eszköz futtatásakor a rendszer véglegesen törli a verziószámmal nem rendelkező Visual Studio .NET 2002-fájlok kivonatait. Ez a művelet nem vonható vissza. A fájlkivonatok törlését követően a későbbiekben a telepített termékfájlok közül nem javíthatók a verziószámmal nem rendelkező fájlok. Ezért ha a számítógépen megsérül egy verziószámmal nem rendelkező fájl, teljesen el kell távolítani, majd újra kell telepíteni a terméket. Az eszköz használatát megelőzően ezért alaposan mérlegelnie kell az előnyöket és a hátrányokat.

Ha megfelelőnek találja az eszköz használatát az adott esetben, a Visual Studio .NET 2002 alkalmazáshoz az alábbi információk alapján szerezheti be a fájlkivonat-eltávolító eszközt: A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A fájlkivonat-eltávolító eszköz letöltése

Kiadás dátuma: 2007. november 5.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Megjegyzés: A fájlkivonat-eltávolító eszköz kizárólag a Visual Studio .NET 2002 alkalmazással való használatra szolgál.

További információ

A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
944298 A Visual Studio 2005, a Visual Studio .NET 2003 és a Visual Studio .NET 2002 frissítésének telepítésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre”

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 939401 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 3. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Visual Studio .NET (2002), Enterprise Architect Edition SP1
  • Microsoft Visual Studio .NET 2002 Enterprise Developer
  • Microsoft Visual Studio .NET 2002 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbfix kbqfe atdownload kbexpertiseinter KB939401
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com