Ez a probléma a Kötet árnyékmásolata szolgáltatást futtató, Windows Server 2003 rendszerű számítógépeken fordulhat elő

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 940032 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Egy, a Kötet árnyékmásolata szolgáltatást (VSS) futtató, Windows Server 2003 rendszerű számítógépen előfordulhat a következő jelenségek valamelyike:
 • Ha az NTBackup eszközzel végez biztonsági mentési műveletet, az alkalmazásnaplóba a következő esemény kerül be:

  Eseménytípus: Hiba
  Eseményforrás: NTBackup
  Eseményazonosító: 8019
  Leírás: Záró művelet: Figyelmeztetés vagy hiba történt. További részleteket a biztonságimásolat-jelentésben találhat.  Megjegyzés: A biztonsági mentési naplófájl megtekintésekor az alábbi információ jelenik meg:
  A kötet árnyékmásolatának létrehozása közben visszaadott hiba: 0xffffffff
 • Ha megjeleníti egy kötet tulajdonságait, és az Árnyékmásolatok elemre kattint, a következő hibaüzenetek egyike jelenhet meg:
  Hiba: 0x8004230F: Váratlan hiba történt, miközben az árnyékmásolat-szolgáltató a megadott műveletet dolgozta fel.
  Hiba: 0x80004002: Ez a felület nem támogatott
 • Az alkalmazásnaplóba a következő események egyike kerül be:

  Eseménytípus: Hiba
  Eseményforrás: VSS
  Eseményazonosító: 20
  Leírás: Kötet árnyékmásolata szolgáltatás – hiba: A Kötet árnyékmásolata szolgáltatás által igényelt egyik kritikus összetevő nincs regisztrálva. Ennek lehetséges oka, hogy hiba történt a Windows vagy egy árnyékmásolat-szolgáltató telepítése során. A CoCreateInstance a következő hibát adta vissza az {faf53cc4-bd73-4e36-83f1-2b23f46e513e} CLSID azonosítójú és VSSEvent nevű osztály esetében: [0x80040154].

  Eseménytípus: Hiba
  Eseményforrás: VSS
  Eseményazonosító: 20
  Leírás: Kötet árnyékmásolata szolgáltatás – hiba: A Kötet árnyékmásolata szolgáltatás által igényelt egyik kritikus összetevő nincs regisztrálva. Ennek lehetséges oka, hogy hiba történt a Windows vagy egy árnyékmásolat-szolgáltató telepítése során. A CoCreateInstance a következő hibát adta vissza az {faf53cc4-bd73-4e36-83f1-2b23f46e513e} CLSID azonosítójú és VSSEvent nevű osztály esetében: [0x80004002].

  Eseménytípus: Hiba
  Eseményforrás: VSS
  Eseményazonosító: 8193
  Leírás: Kötet árnyékmásolata szolgáltatás – hiba: Váratlan hiba történt a CoCreateInstance rutin hívása közben. hr = 0x80040154.

  Eseménytípus: Hiba
  Eseményforrás: VSS
  Esemény kategóriája: Nincs
  Eseményazonosító: 8193
  Leírás: Kötet árnyékmásolata szolgáltatás – hiba: Váratlan hiba történt a CoCreateInstance rutin hívása közben. hr = 0x80004002.

  Eseménytípus: Hiba
  Eseményforrás: VSS
  Eseményazonosító: 12302
  Leírás: Kötet árnyékmásolata szolgáltatás – hiba: Belső inkonzisztencia volt észlelhető az árnyékmásolat-szolgáltatás íróival való kapcsolatfelvétel közben. Ellenőrizze, hogy az Eseményszolgáltatás és a Kötet árnyékmásolata szolgáltatás megfelelően működik-e.

Oka

Ez a probléma azért fordul elő, mert a VSS-rendszerfájlok nincsenek regisztrálva.

A megoldás

Megjegyzés: Ez a cikk nem használható Windows Vista, Windows Server 2008 vagy újabb operációs rendszerek esetében. A Windows Vista és a Windows Server 2008 rendszerektől kezdve a Windows-összetevők telepítése jegyzékfájl-alapú. Ha megpróbálja manuálisan regisztrálni a „Megoldás” című szakaszban leírthoz hasonló összetevőket a megjegyzésben említett operációs rendszereken, abban az esetben olyan váratlan hibák következhetnek be, amelyek esetleg csak a Windows újratelepítésével oldhatók meg.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című szakaszhoz. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50633


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javításA hiba kijavításához végezze el az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Írja be a parancssorba a következő parancsokat. Mindegyik parancs után nyomja le az ENTER billentyűt.
  • cd /d %windir%\system32
  • Net stop vss
  • Net stop swprv
  • regsvr32 ole32.dll
  • regsvr32 oleaut32.dll
  • regsvr32 vss_ps.dll
  • vssvc /register
  • regsvr32 /i swprv.dll
  • regsvr32 /i eventcls.dll
  • regsvr32 es.dll
  • regsvr32 stdprov.dll
  • regsvr32 vssui.dll
  • regsvr32 msxml.dll
  • regsvr32 msxml3.dll
  • regsvr32 msxml4.dll
  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy az utolsó parancs futtatása sikertelen lesz.
 3. Egy biztonsági mentési művelet elvégzésével bizonyosodjon meg arról, hogy megoldódott a probléma.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

További információ

Lépések a jelenség ismételt előállításához

 1. Írja be a parancssorba a következő parancsot. A parancs után nyomja le az ENTER billentyűt.
  regsvr32 /u swprv.dll
 2. Próbáljon egy biztonsági mentési műveletet végezni.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 940032 - Utolsó ellenőrzés: 2011. december 20. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition for Itanium-based Systems
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for Itanium-Based Systems
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbexpertiseinter kbprb kbmsifixme kbfixme KB940032
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com