Az Internet Explorer 7 böngésző használatával nem lehet bejelentkezni egy FTP-helyre, illetve annak csak a gyökérmappája érhető el

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 941896 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Windows Internet Explorer 7 használata során a következő hibákat tapasztalhatja, amikor megadja a felhasználónevét és jelszavát egy FTP-helyhez:
 • Nem sikerült bejelentkezni az FTP-helyre. Vagy az Internet Explorer 7 nem jeleníti meg a tartalmat.
 • Sikerült bejelentkezni az FTP-helyre. Azonban csak az FTP-hely gyökérmappája érhető el.
Megjegyzés: A Windows Internet Explorer 6 a program egy társított virtuális mappába irányítja át a felhasználóneve alapján.

Oka

Ez a probléma az Internet Explorer 7 áttervezése miatt fordul elő.

A megoldás

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben


A biztonsági frissítéssel kapcsolatos információk

A probléma megoldásához telepítse az Internet Explorer legújabb összegző biztonsági frissítését. A legújabb frissítések telepítéséhez tekintse meg a Microsoft alábbi webhelyét:
http://www.update.microsoft.com/
Az Internet Explorer legújabb összegző biztonsági frissítésével kapcsolatos további műszaki információkat a Microsoft következő webhelyén talál:
http://technet.microsoft.com/hu-hu/security/bulletin
Megjegyzés: Ez a javítás elsőként a 939653 (MS07-057) számú biztonsági frissítésben volt megtalálható. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
939653 MS07-057: Összegző biztonsági frissítés az Internet Explorer programhoz


Ez a frissítés létrehozza az alábbi beállításjegyzékbeli alkulcsot:
FEATURE_WININET_FTP_FOLDER_VIEW_KB939653
. Alapértelmezés szerint ez a funkció nem engedélyezett.


Ha azt szeretné, hogy a funkció engedélyezése automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című szakaszra. Ha a funkciót saját kezűleg kívánja engedélyezni, ugorjon a „Kézi javítás” című szakaszra.

Automatikus javításA funkció automatikus engedélyezéséhez kattintson a A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50786


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

A funkció engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki a beállításjegyzék alábbi alkulcsát:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_WININET_FTP_FOLDER_VIEW_KB939653
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 4. Írja be a * karaktert,majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: A gyorsjavítás kikapcsolásához írja be a 0 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 7. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

Kerülő megoldás

A probléma megkerülő megoldásának lépései az alábbiak:
 1. Indítsa el az Internet Explorer alkalmazást.
 2. Kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára.
 3. Kattintson a Speciális fülre.
 4. A Böngészés menüpont alatt jelölje be az FTP típusú mappanézet engedélyezése (Internet Explorer alkalmazáson kívül) jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Windows Intézőben adja meg az FTP-hely URL-címét, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

További információ

Két fő megoldás létezik az FTP protokoll használatára Windows rendszerben. Az egyik megoldás a Windows Intézőt használja az FTP-helyek tallózására, egy mappaalapú felület segítségével. Az Internet Explorer ezt a megoldást használja alapértelmezettként. A másik megoldás egy, az Internet Explorerben található, a WinINet API-n alapuló implementációt használ. Ennek a megoldásnak a használatával a webhelyek böngészéséhez hasonló módon tallózhatja az FTP-helyeket az Internet Explorer alkalmazásban.

Az Internet Explorer 7-et megelőző Internet Explorer verziók nem különülnek el a Windows rendszer többi részétől. Az Internet Explorer és a Windows többi része mindössze különböző belépési pontokkal rendelkezik a felhasználói felületen. Ha FTP-helyet böngészik az Internet Explorer használatával, az FTP-hely a Windows Intézőben nyílik meg. A Windows támogatja a kezdőkönyvtárak használatát és az FTP URL-címek relatív elérési útját. Ezért a felhasználónév és jelszó megadását követően egy, a felhasználónév alapján társított mappához irányítja a rendszer. Ez a társított mappa jelenik meg az FTP-kiszolgáló gyökereként.

Az Internet Explorer 7 elkülönül a Windows többi részétől. Ezért, amikor az Internet Explorer 7 használatával csatlakozik egy FTP-helyhez, a böngésző viselkedése különbözik az Internet Explorer korábbi verzióinak viselkedésétől. Az Internet Explorer nem támogatja a kezdőkönyvtárak használatát és az FTP URL-címek relatív elérési útját. Ezért az FTP-kiszolgáló gyökérmappájához irányítja át a program. Ha nincs hozzáférési jogosultsága a gyökérmappához, nem érheti el az FTP-helyet.

További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
928675 Az Internet Explorer 7 elkülönítése a Windows rendszerhéjtól (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 941896 - Utolsó ellenőrzés: 2011. december 21. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 7 in Windows Vista
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows Server 2003
 • Windows Internet Explorer 7 for Windows XP
Kulcsszavak: 
atdownload kbexpertisebeginner kbexpertiseadvanced kbprb kbfixme kbmsifixme KB941896
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com