Firewall-, antispyware- of antivirusprogramma's van andere leveranciers uitschakelen of verwijderen voordat u Windows Live OneCare installeert

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 944180 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

INLEIDING

In dit artikel wordt beschreven hoe u firewall-, antispyware- of antivirusprogramma's van andere leveranciers uitschakelt of verwijdert voordat u Windows Live OneCare installeert.

Meer informatie

Wanneer u meer dan één firewall, één antispyware- of één antivirusprogramma op een computer gebruikt, kan de computer instabiel worden, kunnen de prestaties achteruit gaan of kan de computer plotseling opnieuw opstarten. Daarom moet u voordat u Windows Live OneCare op een computer installeert beveiligingsprogramma's van andere leveranciers, zoals firewall-, antispyware- of antivirusprogramma's, uitschakelen of verwijderen.

Firewall-, antispyware- of antivirusprogramma's uitschakelen

Als u een firewall, antispyware- of antivirusprogramma wilt uitschakelen, klikt u met de rechtermuisknop op het betreffende pictogram in het systeemvak op de taakbalk. Klik vervolgens op Afsluiten of op Uitschakelen.

Opmerking Raadpleeg de documentatie bij het programma voor meer informatie over het uitschakelen of uitzetten van een firewall, een antispyware- of een antivirusprogramma.

Firewall-, antispyware- of antivirusprogramma's verwijderen

 1. Klik in Windows XP op Start, klik op Uitvoeren, typ appwiz.cpl in het vak Openen en druk op ENTER.

  Klik in Windows Vista op Start
  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
  Start-knop
  , typ appwiz.cpl in het vak Zoekopdracht starten en druk op ENTER.
 2. Zoek bij de geïnstalleerde programma's naar eventuele firewall-, antispyware- of antivirusprogramma's van andere leveranciers en verwijder deze.
 3. Start de computer opnieuw op.
Opmerking Nadat u een antivirusprogramma van een andere leverancier heeft verwijderd, kunt u contact opnemen met de fabrikant van het programma of de website ervan bezoeken om te zien of er een hulpprogramma beschikbaar is om eventuele achtergebleven bestanden te verwijderen.

Aanbevolen procedures

 • Tot u Windows Live OneCare installeert, helpt de firewall van Microsoft Windows uw computer te beschermen nadat u andere antivirus- en firewallsoftware heeft verwijderd. In Windows XP schakelt Windows Live OneCare de firewall van Windows XP tijdens de installatie uit om firewall-conflicten te voorkomen.
 • Als u een ander antispywareprogramma gebruikt met Windows Live OneCare, raden we u aan real-time scans in het andere programma uit te schakelen. Zie de documentatie van het programma voor meer informatie.
 • Download of open geen bestanden van bronnen die u niet vertrouwt, bezoek geen websites die u niet vertrouwt en open geen e-mailbijlagen wanneer uw antivirusprogramma is uitgeschakeld of wanneer u geen antivirusprogramma heeft geïnstalleerd.

Eigenschappen

Artikel ID: 944180 - Laatste beoordeling: woensdag 5 december 2007 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows Live OneCare
Trefwoorden: 
kbhowto kbexpertisebeginner KB944180

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com