A Visual Studio 2005, a Visual Studio .NET 2003 és a Visual Studio .NET 2002 frissítésének telepítésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 944298 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor frissítést kísérel meg telepíteni a Microsoft Visual Studio 2005, a Microsoft Visual Studio .NET 2003 vagy a Microsoft Visual Studio .NET 2002 alkalmazáshoz, a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre.
Kattintson az OK gombra, és próbálja újra, vagy írjon be egy új elérési utat alább, egy másik, a kívánt Fájlnév.msi telepítőcsomagot tartalmazó mappához.

Oka

A probléma előfordulásának számos oka lehet, például az alábbiak.
 • A telepítőprogram nem találja a termék megfelelő MSI-fájlját a Windows Installer gyorsítótárában.
  A Visual Studio 2005, a Visual Studio .NET 2003 vagy a Visual Studio .NET 2002 telepítésekor a telepítőprogram a megfelelő .msi fájlt a Windows Installer gyorsítótárába menti. E gyorsítótárazott .msi fájlra hivatkozik a program minden olyan alkalommal, amikor megkísérli az adott termék javítását vagy újratelepítését, illetve a termék frissítésének telepítését.

  A telepítőprogram bizonyos esetekben nem találja az .msi fájlt a Windows Installer gyorsítótárában. Ilyen helyzetben a telepítőprogram megkísérli feloldani a forráshelyet oly módon, hogy ellenőrzi a termék telepített példányának jelenlétét a telepítőprogram legutóbbi futtatásakor használt helyen. Ha a telepítőprogram nem tudja feloldani a forráshelyet, a telepítőlemez behelyezésére kéri a felhasználót.
 • Nem egyeznek meg a fájlkivonatok.
  A Visual Studio alkalmazáshoz kiadott frissítések a Windows Installer programon alapulnak. A Windows Installer a fájlok verziószáma alapján állapítja meg, hogy egy számítógépen található fájl olyan, régebbi verziójú-e, melyet egy frissítésben szereplő újabb fájlra kell cserélni.

  Bizonyos fájlok, például a szöveg- vagy a forrásfájlok nem rendelkeznek verziószámmal, ezért a Windows Installer-alapú frissítéseknek egy másik módszerrel kell az újabb fájlokat ellenőriznie. Ez a módszer kivonatot használ az összes, verziószámmal nem rendelkező fájl ellenőrzéséhez. A verziószám nélküli fájlok esetében a program a számítógépen található fájl fájlkivonatát összeveti a Windows Installer adatbázisában rögzített fájlkivonattal. Ha a két fájlkivonat között különbséget érzékel, a telepítőprogram megkísérli a fájlt beolvasni a telepítőlemezről.
  • A számítógépen található fájlok módosítása által okozott fáljkivonat-eltérések
   Bizonyos körülmények esetén a felhasználóknak lehetősége van módosítani a telepítőprogram futása során telepített fájlokat. Ebben a helyzetben előfordulhat, hogy a program a termék telepítőlemezének behelyezését kéri, amikor megkísérel telepíteni egy frissítést.

   Megjegyzés: Számos okból lehet célszerű a telepítőprogram futása során telepített fájlok manuális módosítása. Érdemes lehet például egy termékkulcsot (PID) felvenni a telepítési folyamatba a Visual Studio licencelt példányához, mielőtt a terméket a szervezet egy hálózati megosztására helyezné. Erre azért lehet szükség, mert ily módon nem kell megosztania a termékkulcsot azokkal a felhasználókkal, akiknek telepíteniük kell a terméket. E módosítást általában a Setup.sdb nevű szövegfájlban kell elvégezni. Ilyen típusú módosítás végrehajtása esetén a fájl fájlkivonata már nem egyezik meg a fájlnak a Windows Installer adatbázisában található fájlkivonatával.
  • A termékben található nem megfelelő kivonatok által előidézett fájlkivonat-eltérések
   Előfordulhat, hogy a Visual Studio .NET 2002 és a Visual Studio .NET 2003 alkalmazáshoz olyan kivonatok találhatók a Windows Installer adatbázisában, melyek nem egyeznek meg a termék által telepített fájl kivonatával.

   A Visual Studio .NET 2002 alkalmazás e problémájáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
   939401 A Visual Studio .NET 2002 frissítésének telepítésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre”
   Megjegyzés: A Tudásbázis 939401. számú cikke nem vonatkozik a Visual Studio 2005, illetve a Visual Studio .NET 2003 alkalmazásra.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként helyezze a termék telepítőlemezét a számítógép CD-ROM-meghajtójába. Ehelyett azt is megteheti, hogy megadja a termék rendelkezésre álló telepítési adathordozójának elérési útját. A telepítési adathordozó megtalálható lehet például a számítógép merevlemezén vagy egy megosztott hálózati mappában.

Ha a frissítést sok olyan számítógépen szeretné telepíteni, amelyen ez a hiba előfordul, javasolt a /addsource parancssori kapcsoló használata.

A /addsource parancssori kapcsoló használata

A Microsoft Visual Studio .NET 2002, a Microsoft Visual Studio .NET 2003 és a Microsoft Visual Studio 2005 legújabb frissítései támogatják a /addsource parancssori kapcsolót. Ha az adott termék frissítésének telepítésekor a cikk jelenséget ismertető részében szereplő hibaüzenet jelenik meg, használja a /addsource parancssori kapcsolót, amelynek segítségével megadhatja a Windows Installer számára a fájlok keresési mappáját. A parancssori kapcsoló használatához hajtsa végre az alábbi lépéseket.

1. lépés: Annak ellenőrzése, hogy a telepíteni kívánt frissítés támogatja-e a /addsource parancssori kapcsolót

Ehhez az alábbi parancssori kapcsolók egyikének segítségével nyissa meg a használatot ismertető párbeszédpanelt:
 • /?
 • /help
Ha a /addsource parancssori kapcsolót támogató frissítés van telepítve, a kapcsoló megjelenik a használatot ismertető párbeszédpanelen.

2. lépés: Másolat készítése a Visual Studio telepítő adathordozójáról vagy egy felügyeleti programkódról

Az alábbi elemek egyikét másolja az összes olyan számítógép által hozzáférhető mappába, amelyre a szoftverfrissítést telepíteni szeretné.
 • A Visual Studio telepítési adathordozója (a telepítési adathordozó összes fájlját másolni kell)
 • A Visual Studio korábban létrehozott felügyeleti programkódja
Megjegyzések
 • Ez a mappa rendszerint hálózati megosztáson található.
 • Ellenőriznie kell, hogy a Vs_setup.msi fájl a Visual Studio telepítő adathordozójának fájljait tartalmazó mappában található-e. A Vs_setup.msi fájl szükséges a /addsource parancssori kapcsoló későbbi használatához.
 • Ha a Microsoft Visual Studio 2005 Express Edition egy összetevőjét (például Microsoft Visual Basic 2005 Express Edition) próbálja frissíteni, előfordulhat, hogy először ki kell csomagolnia a terméket az IExpress csomagolófájljából annak érdekében, hogy hozzáférjen a termék Windows Installer-csomagjához. Erre például akkor van szükség, ha a Visual Basic 2005 Express Edition példánya egyetlen fájl (például Ixpvb.exe).

  A fájl tartalmának kicsomagolásához használja az alábbi parancsot:
  A_Visual_Studio_2005_Express_Edition_végrehajtható_telepítőfájljának_neve /C /T:"A_fájltartalom_kicsomagolási_célmappájának_teljes_elérési_útja"
  Példa:
  ixpvb.exe /C /T:"c:\temp\vbfiles\"

3. lépés: A /addsource parancssori kapcsoló alkalmazása

A szoftverfrissítés telepítését a /addsource parancssori kapcsoló segítségével hajtsa végre az alábbi szintaxisnak megfelelően:
A_frissítés_végrehajtható_fájljának_neve /addsource "A_termék_Windows_Installer-csomagjának_elérési_útja"
Megjegyzés: A parancsban szereplő A_termék_Windows_Installer-csomagjának_elérési_útja helyőrzőt helyettesítse a termék azon Windows Installer-csomagjával, amelyet a 2. lépésben egy választott mappába másolt.

Ha a szoftverfrissítés a Visual Studio több kiadását frissíti, a Visual Studio minden kiadásához több forráshelyet adhat meg. Ehhez használja a /addsource parancssori kapcsoló több példányát az alábbiak szerint:
A_frissítés_végrehajtható_fájljának_neve /addsource "Az_első_Windows_Installer-csomag_elérési_útja" /addsource "A_második_Windows_Installer-csomag_elérési_útja"
Megjegyzés: A /addsource parancssori kapcsolót a Visual Studio alkalmazásnak a szoftverfrissítés célszámítógépeire telepített minden kiadása esetében meg kell adnia. Ha a Visual Studio programnak csak egy kiadását frissíti, a /addsource parancssori kapcsolót csak egyszer kell megadnia. Ez akkor is így van, ha a szoftverfrissítés a Visual Studio több kiadásához tartalmaz frissítést.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 944298 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 3. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Visual Studio 2005 Team Suite
 • Microsoft Visual Studio 2005 Team Foundation Server
 • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Testers
 • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Developers
 • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Architects
 • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Database Professionals
 • Microsoft Visual Studio 2005 Standard Edition
 • Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition
 • Microsoft Visual Studio 2005 Express Edition
 • Microsoft Visual Studio 2005 Service Pack 1 a következő platformokon
  • Microsoft Visual Studio 2005 Team Suite
  • Microsoft Visual Studio 2005 Team Foundation Server
  • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Testers
  • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Developers
  • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Software Architects
  • Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Database Professionals
  • Microsoft Visual Studio 2005 Standard Edition
  • Microsoft Visual Studio 2005 Professional Edition
  • Microsoft Visual Studio 2005 Express Edition
 • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Academic Edition
 • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Enterprise Architect
 • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Enterprise Developer
 • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Professional Edition
 • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Service Pack 1 a következő platformokon
  • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Academic Edition
  • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Enterprise Architect
  • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Enterprise Developer
  • Microsoft Visual Studio .NET 2003 Professional Edition
 • Microsoft Visual Studio .NET 2002 Service Pack 1 a következő platformokon
  • Microsoft Visual Studio .NET 2002 Professional Edition
  • Microsoft Visual Studio .NET 2002 Enterprise Developer
  • Microsoft Visual Studio .NET (2002), Enterprise Architect Edition SP1
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertiseinter KB944298
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com