A következő hibaüzenet érkezik egy hordozható, Windows Vista rendszerű számítógép – amely integrált vagy külső USB-kamera eszközzel rendelkezik – hosszú ideig tartó felfüggeszte...

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 945577 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Hordozható Windows Vista rendszerű számítógépek használatakor előfordulhat, hogy a következőhöz hasonló, rendszerleállással járó hibaüzenetet kap:
LEÁLLÍTÁS: 0x000000E4 (0x00000002, 2. paraméter, 3. paraméter, 4. paraméter)
LEÁLLÍTÁS: 0x0000000A (1. paraméter, 2. paraméter, 3. paraméter, 4. paraméter)

Megjegyzések
 • A rendszerleállással járó hibaüzenet paraméterei a számítógép konfigurációjától és a probléma típusától függően változnak.
 • Nem mindegyik „0x000000E4” vagy „0x0000000A” típusú, rendszerleállással járó hibaüzenetet okozza ez a probléma.
A probléma az alábbi feltételek teljesülése esetén fordul elő:
 • Egy USB-kamera van a számítógépbe integrálva vagy az eszköz egy USB-kábel segítségével csatlakozik a számítógéphez.
 • A számítógépet hosszú ideig tartó felfüggesztett üzemmód után állítja vissza. Például a számítógép legalább 30 perce felfüggesztett üzemmódban volt.
 • A számítógép ForceHCResetOnResume rendszer-beállítási bejegyzésének értéke 0.

Oka

Ezt az Usbvideo.sys modul és a Ks.sys modul közötti időzítési probléma okozza. Ha ez a probléma felmerül, a rendszer törli az eszközobjektumot a kapcsolódó munkaelem meghívása előtt.

Kerülő megoldás

A probléma megszüntetéséhez állítsa a számítógép ForceHCResetOnResume rendszer-beállítási bejegyzését 1 értékűre.

A ForceHCResetOnResume bejegyzés hozzáadásával kapcsolatos további információkról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
928631 Előfordulhat, hogy az USB-eszköz nem működik megfelelően a Windows Vista rendszer alvó vagy hibernált állapotból történő visszatérésekor

A megoldás

A Windows Vista szervizcsomagjával kapcsolatos információk

A probléma megoldásához szerezze be a Windows Vista rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
935791 A Windows Vista legújabb szervizcsomagjának beszerzése

A Windows Vista és a Windows Server 2008 SP2 szervizcsomagjában található gyorsjavítások és biztonsági frissítések

A Windows Vista és Windows Server 2008 SP2 szervizcsomagjában található gyorsjavításokkal és biztonsági frissítésekkel kapcsolatos információkért látogasson el a Microsoft TechNet webhelyére: -
http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd335033.aspx
Megjegyzés: A gyorsjavítások listája és a biztonsági frissítések jelenleg csak angol nyelven érhetők el.

Gyorsjavítással kapcsolatos információk

A gyorsjavítás sikeres alkalmazásához létre kell hoznia a ForceHCResetOnResume rendszer-beállítási bejegyzést.

Ha azt szeretné, hogy a ForceHCResetOnResume rendszer-beállítási bejegyzés létrehozása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50706


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a beállításjegyzékben az alábbi alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}\<Four-digit_number>
  Megjegyzések
  • A <Four-digit_number> a rendszeren található USB-eszközök helyőrzője.
  • Ebben a lépésben meg kell keresnie a rendszer USB univerzális állomásvezérlőit jelölő alkulcsot a beállításjegyzékben. Az USB univerzális állomásvezérlői rendelkeznek általában a legalacsonyabb négyjegyű számokkal.
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 4. A részletek panelen írja be aForceHCResetOnResume karakterláncot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 5. Kattintson a jobb gombbal a ForceHCResetOnResume elemre, majd kattintson a Módosítás lehetőségre.
 6. A Duplaszó szerkesztése párbeszédpanelen, az Alap részben kattintson a Decimális lehetőségre.
 7. Az Érték mezőbe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 8. Zárja be a beállításszerkesztőt.
 9. Indítsa újra a számítógépet.

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a szakasz nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. Ha szeretné megtekinteni a Microsoft ügyfélszolgálati telefonszámainak teljes listáját, vagy ha külön szolgáltatásigénylést szeretne létrehozni, látogassa meg a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu&ws=support#tab0
Megjegyzés A gyorsjavítás letöltési űrlapja megjeleníti, hogy a gyorsjavítás milyen nyelveken érhető el. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A telepítésnek nincsenek előfeltételei.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás alkalmazása után újra kell indítania a számítógépet.

Gyorsjavítások helyettesítésével kapcsolatos információ

Ez a gyorsjavítás nem helyettesíti a gyorsjavítás korábbi kiadásait.

Fájlinformációk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációkban szereplő dátumok és időpontok a helyi idő szerint jelennek meg a számítógépen. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A Windows Vista x86-alapú változatai esetén
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
X86_usbvideo.inf_31bf3856ad364e35_6.0.6000.20730_none_2c7edee5d6a32cec.manifestNot Applicable1,48730-Nov-200713:38Not Applicable
Usbvideo.sys6.0.6000.20730133,88830-Nov-200702:28Not Applicable
A Windows Vista 64 bites változatai esetén
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Amd64_usbvideo.inf_31bf3856ad364e35_6.0.6000.20730_none_889d7a698f009e22.manifestNot Applicable1,48930-Nov-200713:43Not Applicable
Usbvideo.sys6.0.6000.20730168,44830-Nov-200702:50x64

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A „0x000000E4” rendszerleállással járó hibával kapcsolatos további információkért látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms797141.aspx
A „0x0000000A” rendszerleállással járó hibával kapcsolatos további információkért látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms793589.aspx
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 945577 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 30. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Business N 64-bit Edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic N 64-bit Edition
Kulcsszavak: 
kbautohotfix kbvistasp1fix kbexpertisebeginner kbhotfixserver kbqfe kbfixme kbmsifixme KB945577
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com