Az SQL Server 2005 jelentéskészítő szolgáltatásaira való e-mailes előfizetések Windows Vista és Windows Server 2008 rendszerben aliasként megadott e-mail címek használata esetén nem működnek

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 945601 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Megjegyzés: Ez a cikk a Microsoft SQL Server 2008 jelentéskészítő szolgáltatásainak Community Technology Preview (CTP) változatára is vonatkozik.

A Microsoft SQL Server 2005 jelentéskészítő szolgáltatásaiban az e-mailes előfizetések nem használhatók, miután a jelentéskészítő kiszolgálót vagy a távoli SMTP-kiszolgálót Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerre frissíti. Ez a probléma akkor fordul elő, ha bármely platformon fut a jelentéskészítő szolgáltatás. A probléma az alábbi esetekben jelentkezik.

1. eset

Az előfizetési e-mail feladójaként teljes e-mail cím helyett aliast ad meg. Amikor a jelentéskészítő kiszolgáló egy jelentést az e-mail előfizetések részeként kísérel meg elküldeni, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
A Feladó vagy Küldő mezők legalább egyikének megadása kötelező, de egyik sem található. A program nem küldi el újra a levelet.

2. eset

Miután a jelentéskészítő szolgáltatásokat futtató számítógépet Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerre frissíti, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg, amikor a jelentéskészítő kiszolgáló jelentést küld az előfizetési e-mail címekre:
Legalább egy címzett megadása kötelező, de egy sem található. A program nem küldi el újra a levelet.
A probléma az alábbi feltételek teljesülése esetén fordul elő:
 • A feladó e-mail címe teljes e-mail cím.
 • A jelentéskészítő kiszolgálón nincs beállítva a konfigurációs fájl DefaultHostName címkéje.
 • A Jelentéskezelő Előfizetés lapján a Címzett mezőben teljes e-mail címek helyett aliasokat ad meg.
Ha a Címzett mezőben található e-mail címek közül legalább egy teljes, az előfizetés nem sikertelen. A rendszer azonban csak az alábbi mezőkben megadott teljes e-mail címekre küldi el a jelentést:
 • Címzett
 • Másolatot kap
 • Titkos másolat
 • Válasz címzettje

3. eset

Miután a távoli SMTP-kiszolgálót Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerre frissíti, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg, amikor a jelentéskészítő kiszolgáló jelentést küld az előfizetési e-mail címekre:
Egy vagy több címzett e-mail címe érvénytelen.
A probléma az alábbi feltételek teljesülése esetén fordul elő:
 • A feladó e-mail címe teljes e-mail cím.
 • A jelentéskészítő kiszolgálón nincs beállítva a konfigurációs fájl DefaultHostName címkéje.
 • A Jelentéskezelő Előfizetés lapján a Címzett mezőben teljes e-mail címek helyett aliasokat ad meg.
Ha a Címzett mezőben található e-mail címek közül legalább egy teljes, az előfizetés nem sikertelen. A rendszer azonban csak az alábbi mezőkben megadott teljes e-mail címekre küldi el a jelentést:
 • Címzett
 • Másolatot kap
 • Titkos másolat
 • Válasz címzettje

Oka

A hiba azért fordul elő, mert a Windows Server 2003 egy szolgáltatása az aliasokat teljes e-mail címekké oldja fel. Az SQL Server 2005 jelentéskészítő szolgáltatásai e szolgáltatás segítségével engedélyezhetik az aliasok használatát a teljes e-mail cím helyett. A hibás e-mail címek kiszűréséhez azonban Windows Vista és Windows Server 2008 rendszerben nem áll rendelkezésre ez a szolgáltatás.

A megoldás

A probléma megoldásához először győződjön meg arról, hogy a jelentéskészítő kiszolgálóhoz feladói e-mail címként teljes e-mail címet adott meg. Ezt az alábbi módszerek egyikével teheti meg:
 • A jelentéskészítő szolgáltatások konfigurációs eszközének E-mail beállításai lapján alias helyett adjon meg teljes e-mail címet a Feladó címe mezőben.
 • Az Rsreportserver.config fájlban, az RSEmailDPConfiguration címke alatt található From címkéhez adjon meg teljes e-mail címet alias helyett. A konfigurációs fájl alapértelmezés szerint a következő mappában található:
  C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL.x\Reporting Services\ReportServer
Ezt követően az alábbi módszerek egyikével oldhatja meg a problémát.

1. módszer

A jelentéskészítő kiszolgáló konfigurációs fájljának DefaultHostName beállításában adjon meg egy tartománynevet. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Nyissa meg az Rsreportserver.config konfigurációs fájlt.
 2. Módosítsa a DefaultHostName beállítást az alábbiaknak megfelelően:
  <DefaultHostName>Tartománynév</DefaultHostName>
  
  Megjegyzés: A Tartománynév a tartomány nevének a helyőrzője.

2. módszer

A Jelentéskezelő Előfizetés lapján győződjön meg arról, hogy az alábbi mezőkben található összes e-mail cím teljes:
 • Címzett
 • Másolatot kap
 • Titkos másolat
 • Válasz címzettje

Állapot

Ez szándékosan van így.

További információ

A hiba ismételt előállításához szükséges lépések

 1. Telepítse az SQL Server 2005 jelentéskészítő szolgáltatásait egy Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerű számítógépen.
 2. Hozzon létre egy jelentést.
 3. Hozzon létre e-mail kézbesítési előfizetést a jelentéshez egy e-mail alias Címzett mezőben történő megadásával.
 4. Kísérelje meg elküldeni a jelentést az előfizetési e-mail címre.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 945601 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 20. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft SQL Server 2005 Reporting Services
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbtshoot kbprb kbexpertiseadvanced kbsql2005rs KB945601
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com