След инсталиране на Windows Vista Service Pack 1 изчезват точките за възстановяване на системата и моментните копия (shadow copies) на файлове

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 945681 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

СИМПТОМИ

След инсталиране на Windows Vista Service Pack 1 (SP1) съществувалите преди точки за възстановяване на системата се премахват. Освен това моментните копия на файловете могат да бъдат премахнати като част от инсталацията на сервизен пакет.

Бележка За да видите моментните копия на файл, щракнете с десния бутон на мишката върху него и изберете Properties ("Свойства"), след което щракнете върху раздела Previous Versions ("Предишни версии").

ПРИЧИНА

Този проблем се появява при инсталирането на Service Pack 1 (SP1) за Windows Vista на компютър с недостатъчно свободно дисково пространство. При опит за инсталиране на сервизния пакет на компютър с недостатъчно свободно дисково пространство инсталационният процес освобождава пространство на диска посредством изтриване на всички съхранявани на него точки за възстановяване на системата и създаване на единствена такава точка.

ЗАОБИКАЛЯНЕ

За да заобиколите този проблем, освободете допълнително дисково пространство, преди да се опитате да инсталирате Vista SP1. Колкото повече свободно пространство има на диска, когато инсталирате сервизния пакет, толкова по-малка е вероятността да бъдат изтрити наличните точки за възстановяване на системата и моментните копия на файлове.

За повече информация относно начините за освобождаване на дисково пространство във Windows Vista вижте Центъра за помощ и поддръжка на Windows Vista. За тази цел изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Start ("Старт")
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  бутон на старт-менюто
  и изберете Help and Support ("Помощ и поддръжка").
 2. В полето Search Help ("Търсене в помощната информация") въведете disk cleanup и натиснете ENTER.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Ако наличното дисково пространство на компютъра става причина за премахване на съществуващите точки за възстановяване на системата по време на инсталиране на сервизния пакет чрез Windows Update, непосредствено преди да се инсталира пакетът се създава нова точка за възстановяване на системата.

Тази нова точка за възстановяване на системата запазва състоянието на системата след инсталирането на всички постоянни версии на сервизния пакет, чието наличие е задължително за инсталацията на въпросния сервизен пакет, но преди самият пакет да бъде инсталиран. Затова съществува вероятност да не можете да възстановите точното състояние на компютъра, каквото е било преди да започнете инсталирането на сервизния пакет.
За допълнителна информация относно Windows XP Service Pack 1 щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft:
936330 Как да получите бележките за изданието на Windows Vista Service Pack 1 (Тази връзка може да сочи към съдържание, което е отчасти или изцяло на английски)

Свойства

ID на статията: 945681 - Последна рецензия: 16 април 2008 г. - Редакция: 1.2
ВАЖИ ЗА:
 • Windows Vista Service Pack 1
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
Ключови думи: 
kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb KB945681

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com