Nakon instalacije servisnog paketa Windows Vista Service Pack 1 nema točki vraćanja sustava i kopija datoteka u sjeni

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 945681 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

SIMPTOMI

Nakon instalacije servisnog paketa Windows Vista Service Pack 1 (SP1) postojeće točke vraćanja sustava možda neće više biti dostupne. Uz to, u sklopu instalacije servisnog paketa možda će biti uklonjene kopije datoteka u sjeni.

Napomena Da biste vidjeli kopije u sjeni neke datoteke, kliknite je desnom tipkom miša, kliknite Properties (Svojstva), a zatim kliknite karticu Previous Versions (Prethodne verzije).

UZROK

Taj se problem pojavljuje kada instalirate Service Pack 1 (SP1) za sustav Windows Vista na računalo na kojem nema dovoljno slobodnog prostora na disku. Kada servisni paket pokušate instalirati na neko računalo na kojem nema dovoljno slobodnog prostora na disku, instalacijski postupak oslobodit će prostor na disku uklanjanjem postojećih točaka vraćanja sustava i stvaranjem jedne nove točke vraćanja sustava.

ZAOBILAŽENJE

Da biste tome doskočili, prije no što pokušate instalirati servisni paket Vista SP1 oslobodite dodatni prostor na disku. Što je više slobodnog prostora dostupno kada instalirate servisni paket, manja je vjerojatnost da će postojeće točke vraćanja i kopije datoteka u sjeni biti izbrisane.

Dodatne informacije o oslobađanju prostora na disku u sustavu Windows Vista potražite u pomoći i podršci za sustav Windows Vista. Da pristupili pomoći i podršci za sustav Windows Vista, slijedite ove korake:
 1. Kliknite Start
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  gumb Start
  , a zatim Help and Support (Pomoć i podrška).
 2. U okvir Search Help (Pretraživanje pomoći) upišite disk cleanup (čišćenje diska), a zatim pritisnite tipku ENTER.

DODATNE INFORMACIJE

Ako se zbog nedovoljno diskovnog prostora na računalu postojeće točke vraćanja uklone tijekom instalacije servisnog paketa putem servisa Windows Update, neposredno prije instalacije servisnog paketa bit će stvorena nova točka vraćanja.

Ta nova točka vraćanja sustava snima stanje sustava nakon instalacije eventualnih trajnih preduvjeta za servisni paket, ali prije instalacije samog servisnog paketa. Zato računalo možda nećete moći vratiti upravo u ono stanje u kojemu je bilo prije no što ste započeli instalaciju servisnog paketa.
Dodatne informacije o servisnom paketu Windows Vista Service Pack 1 potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
936330 Kako nabaviti napomene u trenutku izdavanja za Windows Vista Service Pack 1 (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)

Svojstva

ID članka: 945681 - Posljednja izmjena: 16. travnja 2008. - Revizija: 1.2
ODNOSI SE NA:
 • Windows Vista Service Pack 1
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
Ključne riječi: 
kbtshoot kbexpertisebeginner kbprb KB945681

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com