A Windows Vista SP1 szervizcsomag telepítését követően hiányoznak a rendszer-visszaállítási pontok és a fájlok árnyékmásolatai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 945681 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Windows Vista Service Pack 1 (SP1) szervizcsomag telepítését követően elveszhetnek a meglévő rendszer-visszaállítási pontok. A szervizcsomag telepítőprogramja továbbá a fájlok árnyékmásolatait is eltávolíthatja.

Megjegyzés: Egy adott fájl árnyékmásolatainak megtekintéséhez kattintson a jobb gombbal a kívánt fájlra, válassza a Tulajdonságok parancsot, és kattintson az Előző verziók fülre.

Oka

Ez a probléma akkor fordul elő, ha a Windows Vista Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagját olyan számítógépen telepíti, amelyen kevés a szabad lemezterület. Ha a szervizcsomagot kevés szabad lemezterülettel rendelkező számítógépen telepíti, a telepítőprogram az esetleges meglévő rendszer-visszaállítási pontok eltávolításával, illetve egyetlen új rendszer-visszaállítási pont létrehozásával szabadít fel lemezterületet.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként szabadítson fel további lemezterületet, mielőtt telepítené a Windows Vista SP1 szervizcsomagot. Minél több szabad terület áll rendelkezésre a szervizcsomag telepítésekor, annál kevésbé valószínű, hogy a telepítőprogram törli a meglévő rendszer-visszaállítási pontokat és a fájlok árnyékmásolatait.

Ha további információkra van szüksége arról, hogy miként szabadítható fel lemezterület Windows Vista rendszerben, tanulmányozza a Windows Vista súgóját. A Windows Vista súgójának megjelenítéséhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson a Start gombra
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  , majd a Súgó és támogatás parancsra.
 2. A Keresés a súgóban mezőbe írja be a lemezkarbantartó szót, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

További információ

Ha a nem elegendő lemezterület miatt a szervizcsomag Windows Update webhelyről történő telepítésekor a telepítőprogram eltávolítja a meglévő rendszer-visszaállítási pontokat, akkor közvetlenül a szervizcsomag telepítése előtt egyúttal létrehoz egy új rendszer-visszaállítási pontot.

Az új rendszer-visszaállítási pont a rendszer azon állapotát rögzíti, amikor a szervizcsomag előfeltételeként szükséges minden állandó kiadás telepítve van, de maga a szervizcsomag még nincs. Ennek következtében nem biztos, hogy később vissza lehet állítani a számítógépet pontosan abba az állapotba, amelyben az a szervizcsomag telepítésének megkezdése előtt volt.
A Windows Vista Service Pack 1 szervizcsomagról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
936330 A Windows Vista Service Pack 1 ismertetése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 945681 - Utolsó ellenőrzés: 2008. április 16. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner KB945681
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com