Cikk azonosítója: 946003 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Az egyetlen szervizcsomaggal sem frissített Windows Vista támogatása 2010. április 13-án véget ér. Ha továbbra is hozzá szeretne jutni a Windows biztonsági frissítéseihez, futtassa a Service Pack 2 (SP2) szervizcsomaggal bővített Windows Vista rendszert. További tudnivalókért keresse fel a Microsoft következő weblapját: Megszűnik egyes verziók támogatása – Windows

Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

A Windows Vista Service Pack 1 (SP1) szervizcsomag telepítését követően az alábbi feltételek teljesülése esetén előfordulhat, hogy a Windows Vista nagyobb méretű memóriát (RAM) jelez:
 • A BIOS rendszer fizikai memóriát foglal le a grafikus és más perifériák számára.
 • A számítógép 3 GB-nál több rendszermemóriával rendelkezik.
A változás oka az, hogy az SP1 szervizcsomaggal kiegészített Windows Vista azt jelzi, hogy mennyi fizikai memória található a számítógépben. Ezzel szemben a Windows Vista Service SP1 rendszernél korábbi Windows NT-alapú rendszerek azt jelzik, hogy mennyi memória áll az operációs rendszer rendelkezésére. A Windows Vista SP1 ezen változása csak a jelzett értéket érinti.

A megváltozott jelzés az alábbi helyeken figyelhető meg:
 • Az Üdvözlőközpont RAM értéke
 • A számítógép adatait tartalmazó ablak alján látható Memória érték
 • A rendszertulajdonságokat tartalmazó ablakban látható Memória (RAM) érték
 • A Vezérlőpult Teljesítményadatok és -eszközök segédprogramjában a Részletek megtekintése és nyomtatása hivatkozásra kattintva elérhető Összes rendszermemória érték
Ezenkívül a Rendszerinformáció eszköz (Msinfo32.exe) Rendszer összegzése lapján immár a következő bejegyzések is megjelennek:
 • Telepített fizikai memória (RAM)
 • Teljes fizikai memória
 • Szabad fizikai memória
A Windows Vista SP1 telepítése nincs hatással az alábbi diagnosztikai eszközökben megjelenített adatokra:
 • A Feladatkezelő Teljesítmény lapja
 • WinVer
 • DirectX diagnosztikai eszköz (DXDiag.exe)
Fontos: A jelentéssel kapcsolatos változás nem javítja az összes, memóriajelentésbeli különbséget. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
935268 A Windows Vista felhasználói felületének összetevői a számítógépen rendelkezésre álló teljes fizikai memória nagyságát egymástól némileg eltérően jelenítik meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

További információ

A Windows Vista SP1 telepítését megelőzően a Windows Vista azt jelezte, hogy mennyi rendszermemória állt az operációs rendszer rendelkezésére. A 3 GB vagy kevesebb fizikai memóriát tartalmazó számítógépek esetén a jelzett érték némileg kisebb lehet, mint a telepített fizikai memória. A különbség abból adódik, hogy a BIOS és esetenként az illesztőprogramok fizikai memóriát foglalhatnak le. Bizonyos BIOS-változatok például fizikai memóriát foglalnak le a videokártya számára. A grafikus célra lefoglalt memória általában 8–128 MB nagyságú, de a memória mérete ettől eltérő is lehet. A BIOS és bizonyos illesztőprogramok más perifériák számára vagy egyéb célból is lefoglalhatnak fizikai memóriát. Ezek a lefoglalások indokoltak, és a számítógép szokásos működéséhez járulnak hozzá. Ennek ellenére csökkentik az operációs rendszer és az alkalmazások által felhasználható fizikai memória nagyságát. A lefoglalások a 32 bites és a 64 bites rendszereket egyaránt érintik.

A 32 bites operációs rendszert, 3 GB-nál több rendszermemóriát és a Windows Vista SP1 rendszernél régebbi Windows rendszert használó számítógépek esetén nagyobb különbség mutatkozik az operációs rendszer rendelkezésére álló memória és a telepített fizikai memória nagysága között. Ennek oka az, hogy a fizikai címtartomány egy részét I/O-területként kell lefoglalni a memóriába ágyazott perifériák számára. Ezek a lefoglalt I/O-területek a 3 GB-os fizikai cím és a felső, 4 GB-os fizikai címkorlát között helyezkednek el.

Az I/O-területekhez tartozó fizikai memóriacímek nem használhatók a fizikai rendszermemória címzéséhez. Ezek a címek annak megakadályozására sem használhatók, hogy az operációs rendszer felhasználja az általában a 3 GB méretű fizikai cím és a 4 GB-os felső fizikai címkorlát között elérhető fizikai memória egy részét. Az I/O-területek nagysága rendszerenként különbözik, mivel ezek határozzák meg a rendszer perifériáinak típusát és konfigurációját.

Hivatkozások

A rendszermemória Windows Vista rendszerben történő jelzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
929605 4 GB RAM memória telepítése esetén a Windows Vista Rendszerinformáció párbeszédpanelén megjelenített rendszermemória-érték a vártnál kevesebb

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 946003 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Service Pack 1 szervizcsomag a Windows Vista rendszerhez
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Ultimate
Kulcsszavak: 
kbhowto kbmemory kbexpertisebeginner kbinfo KB946003
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Kontaktieren Sie uns, um weitere Hilfe zu erhalten

Kontaktieren Sie uns, um weitere Hilfe zu erhalten
Wenden Sie sich an den Answer Desk, um professionelle Hilfe zu erhalten.