A WSUS szolgáltatással 2008. február 12-én terjesztendő Windows Internet Explorer 7 alkalmazás telepítéséhez rendszergazdai beavatkozásra lehet szükség

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 946202 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Áttekintés

A Microsoft 2008. február 12-én jelenteti meg a Windows Internet Explorer 7 telepítését és rendelkezésre állását érintő frissítést a Windows Server Update Services (WSUS) szolgáltatáson keresztül összegző frissítőcsomagként. A Windows Internet Explorer 7 telepítését és rendelkezésre állását érintő frissítés egy teljes telepítőcsomag, amely az Internet Explorer 6-os verzióját futtató számítógépeket a Windows Internet Explorer 7-es verziójára frissíti. A Microsoft Tudásbázis 940767. számú cikke további információkat tartalmaz a Windows Internet Explorer 7 telepítését és rendelkezésre állását érintő frissítéssel kapcsolatban. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
940767 A Windows Internet Explorer 7 telepítését és rendelkezésre állását érintő frissítés (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Mivel a letöltőközpont és a Microsoft Update a Windows Internet Explorer 7 néven említi a Windows Internet Explorer 7 telepítését és rendelkezésre állását érintő frissítést, a cikk a továbbiakban szintén egyszerűen a Windows Internet Explorer 7 nevet használja.

A Windows Internet Explorer 7 WSUS szolgáltatással történő azonnali telepítéséhez importálhatja a csomagot a Microsoft Update katalógusból a jelen cikk „A Windows Internet Explorer 7 központi telepítése a WSUS szolgáltatással” című részében leírt lépéseket követve.

Ha a WSUS szolgáltatást az összegző frissítőcsomagok automatikus jóváhagyására konfigurálta (nem ez az alapértelmezett beállítás), akkor 2008. február 12-től kezdődően a rendszer automatikusan engedélyezi a Windows Internet Explorer 7 telepítését, így a frissítés telepítési módjának és időpontjának meghatározásához szükség lehet az alábbi lépések végrehajtására. Az alábbi esetekben lehet szükség intézkedésekre:
 • Szervezete a WSUS 3.0-s verziójával kezeli a frissítéseket.
 • Windows XP SP2 vagy Windows Server 2003 SP1 rendszerű számítógépekkel rendelkezik, melyeken az Internet Explorer 6-os verziója van telepítve.
 • Az Internet Explorer 6-os verzióját futtató számítógépeket jelenleg nem szeretné a Windows Internet Explorer 7-es verziójára frissíteni.
 • A WSUS szolgáltatást az összegző frissítőcsomagok telepítésének automatikus jóváhagyására konfigurálta.
Megjegyzés: Mindez nem vonatkozik a Windows Vista rendszerre, mivel annak a Windows Internet Explorer 7 a részét képezi.

A Windows Internet Explorer 7 központi telepítése a WSUS szolgáltatással

Ha nem szinkronizálja az összegző frissítőcsomagokat a WSUS szolgáltatással, vagy ha azonnal, még 2008. február 12. előtt telepíteni szeretné a Windows Internet Explorer 7-es verzióját, importálhatja a Windows Internet Explorer 7 csomagot a Windows Update katalógusból a WSUS szolgáltatásba.

A WSUS-kiszolgálón kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson a Microsoft Windows Server Update Services 3.0 parancsra.
 2. Bontsa ki a Számítógépnév csomópontot, majd kattintson a Művelet menüre.
 3. Kattintson a Frissítések importálása parancsra.
 4. A WSUS ekkor megnyit egy böngészőablakot, melyben a felhasználót egy ActiveX-vezérlő telepítésére kérheti. A folytatáshoz telepítenie kell az ActiveX-vezérlőt.
 5. A telepítést követően megjelenik a Microsoft Update katalógus képernyője.
 6. Írja be a 940767 számot a Keresés mezőbe, majd kattintson a Keresés gombra.
 7. Keresse meg a környezetében használt operációs rendszereknek, nyelveknek és processzoroknak megfelelő Internet Explorer-csomagokat. Kattintson a Hozzáadás gombra a csomagok kosárba helyezéséhez.
 8. Ha kiválasztotta a szükséges csomagokat, kattintson a Kosár megtekintése hivatkozásra.
 9. Kattintson az Importálás gombra a csomagok WSUS-kiszolgálóra való importálásához.
 10. A csomagok WSUS szolgáltatásba való importálása után kattintson a Bezárás gombra.
A frissítések ezzel készen állnak a WSUS szolgáltatáson keresztüli telepítésre.

A Windows Internet Explorer 7 további telepítési módjairól az Internet Explorer 7 központi telepítését ismertető, a Microsoft letöltőközpontjából elérhető útmutatóban tájékozódhat. A telepítés lehetséges eszközei:
 • Systems Management Server
 • Active Directory és csoportházirend
Az Internet Explorer 7 központi telepítését ismertető útmutató:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e41d8800-d134-4356-a2e7-c01bee790908&DisplayLang=en

A Windows Internet Explorer 7 központi telepítésének elhalasztása

Ha a WSUS szolgáltatást az összegző frissítőcsomagok automatikus jóváhagyására konfigurálta, de annak 2008. február 12-én történő megjelenésekor nem kívánja automatikusan elvégezni a Windows Internet Explorer 7 WSUS szolgáltatáson keresztüli telepítését, akkor 2008. február 12. előtt le kell tiltania az automatikus jóváhagyási szabályt. A szabály letiltását követően a Windows Internet Explorer 7 csomag az alábbi lépések végrehajtásával szinkronizálható a WSUS-kiszolgálóval. A Windows Internet Explorer 7 csomag kiszolgálóval való szinkronizálása után a rendszer automatikusan jóváhagyja a csomagot az automatikus jóváhagyási szabály ismételt engedélyezése esetén.

Teendők 2008. február 12. előtt

Az alábbi lépések ideiglenesen módosítják az esetleg beállított automatikus jóváhagyást annak biztosítása érdekében, hogy a rendszer ne hagyja jóvá automatikusan az összegző frissítőcsomagként megjelölt csomagok telepítését. Az itt leírt lépések a WSUS 3.0-s verziójára vonatkoznak. A WSUS 2.0-s verziójával kapcsolatban olvassa el a termék dokumentációját.
 1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson a Microsoft Windows Server Update Services 3.0 parancsra.
 2. Bontsa ki a Számítógépnév csomópontot, majd kattintson a Beállítások elemre.
 3. Kattintson az Automatikus jóváhagyások hivatkozásra.
 4. Kattintson az összegző frissítőcsomagként megjelölt frissítéseket automatikusan jóváhagyó szabályra, majd kattintson a Szerkesztés gombra.

  Megjegyzés: A szabály tulajdonságai az alábbiakhoz lesznek hasonlók:
  • Ha egy frissítés itt van: Frissítésgyűjtemények
  • A frissítés jóváhagyása a következőnek: minden számítógép
 5. Törölje a jelölést a Frissítésgyűjtemények jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.
 6. Az Automatikus jóváhagyások párbeszédpanel bezárásához kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Ha nem talál a 4. lépésben megadotthoz hasonló szabályt, akkor a WSUS nincs az összegző frissítőcsomagok telepítésének automatikus jóváhagyására konfigurálva, ezért nincs szükség további műveletekre.

Teendők 2008. február 12. után

A fenti lépések végrehajtásával biztosítható, hogy a rendszer ne hagyja jóvá automatikusan a Windows Internet Explorer 7 telepítését. A következő lépésekkel manuálisan szinkronizálhatja a Windows Internet Explorer 7 csomagot a WSUS-kiszolgálóval oly módon, hogy azt a rendszer az összegző frissítőcsomagok automatikus jóváhagyásának ismételt engedélyezése esetén ne telepítse. Az itt leírt lépések a WSUS 3.0-s verziójára vonatkoznak. A WSUS 2.0-s verziójával kapcsolatban olvassa el a termék dokumentációját.
 1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson a Microsoft Windows Server Update Services 3.0 parancsra.
 2. Bontsa ki a Számítógépnév csomópontot, majd kattintson a Szinkronizálások elemre.
 3. Kattintson a Szinkronizálás most hivatkozásra.
 4. Bontsa ki a Számítógépnév, majd a Frissítések csomópontot, és kattintson a Minden frissítés elemre.
 5. Válassza a Jóvá nem hagyott elemet a Jóváhagyás legördülő listában.
 6. Ellenőrizze, hogy a Windows Internet Explorer 7 jóvá nem hagyott frissítésként szerepel-e a listán.

  Megjegyzés: A nyelvre és az operációs rendszerre vonatkozóan importált frissítésektől függően több frissítés is szerepelhet a listán.
Nem kötelező lépés: Ha a szervezet üzleti szempontból az összegző frissítőcsomagok automatikus jóváhagyását igényli, a beállítások a Microsoft Management Console Update Services beépülő moduljában állíthatók vissza automatikus jóváhagyásra. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Felügyeleti eszközök pontjára, majd kattintson a Microsoft Windows Server Update Services 3.0 parancsra.
 2. Bontsa ki a Számítógépnév csomópontot, majd kattintson a Beállítások elemre.
 3. Kattintson az Automatikus jóváhagyások hivatkozásra.
 4. Kattintson a különféle kategóriájú frissítéseket automatikusan jóváhagyó szabályra, majd kattintson a Szerkesztés gombra.
 5. Jelölje be a Frissítésgyűjtemények jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 6. Az Automatikus jóváhagyások párbeszédpanel bezárásához kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Mivel az automatikus jóváhagyási szabályok értékelésére csak akkor kerül sor, amikor egy frissítést először importál a WSUS szolgáltatásba, a szabálynak a Windows Internet Explorer 7-frissítés kiszolgálóra való importálását/szinkronizálását követő újbóli engedélyezése hatására nem történik meg a frissítés automatikus jóváhagyása.

A frissítések WSUS szolgáltatással való automatikus jóváhagyásáról a WSUS webnaplójában tájékozódhat.

További információ

A Windows Internet Explorer 7 WSUS-katalógusból való, 2007 októberében történt eltávolítása következtében megszűnt a Windows Internet Explorer 7 alkalmazásnak a Systems Management Server (SMS) 2003 Inventory Tool for Microsoft Updates (ITMU) alkalmazásán keresztüli leltár- és telepítésjelentése. A 2008. februári SMS 2003 ITMU CAB-fájlnak része lesz a Windows Internet Explorer 7. Addig az ügyfelek az IEAK 7 segítségével végezhetik el a Windows Internet Explorer 7 normál MSI-telepítését.

Az MSI-telepítések IEAK segítségével történő létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
942812 Az Internet Explorer 7 Active Directory-környezetekben MSI-fájlokkal is telepíthető (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékekre vonatkozik.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 946202 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 17. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server Update Services 3.0
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbpubtypekc KB946202
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com